MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Παγωτό κανείς; Στάση για λίγη δροσιά σε 3 +1 διευθύνσεις της Αθήνας

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, πάμε να δούμε ποιες είναι οι 4 στάσεις για παγωτό, που εμείς δεν θα παραλείψουμε να κάνουμε φέτος!

Μαριαλενα Μάλλιου | 27.05.2023

Αν και ο καιρός «χαλάει», τελευταία, την καλοκαιρινή μας διάθεση, εμείς είμαστε εδώ για υποδεχτούμε το καλοκαίρι γεμάτοι όρεξη για μπάνια, διακοπές, πικνίκ στα πάρκα και φυσικά… παγωτό! Με την ελπίδα, λοιπόν, πως οι καθημερινές βροχές θα σταματήσουν (οι “μια στο τόσο” δεν μάς ενοχλούν καθόλου, ίσα ίσα) και την θερμοκρασία να έχει πιάσει, επιτέλους, θερμοκρασίες άνοιξης, “βουτάμε” στο φετινό καλοκαίρι με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις για δροσιστικό και πεντανόστιμο παγωτό στην Αθήνα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί 3 +1 “must-visit” spots για τους λάτρεις του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 αγαπημένες αυλές της Αθήνας για την πρωτομαγιάτική μας βόλτα12.09.2018

Ninnolo Gelateria Artiganale

Συνώνυμο με το νόστιμο παγωτό και την καλή ποιότητα, το Ninnolo, το οποίο μετράει πάνω από 10 χρόνια στον χώρο του παγωτού, φέρνει έναν ρετρό αέρα στο Αθηναϊκό καλοκαίρι. Με μία vintage προσέγγιση και σήμα κατατεθέν το χειροποίητο, αυθεντικό gelato, το μαγαζί έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την προσοχή, αλλά και την προτίμησή μας, με το ίδιο να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των επιλογών μας όταν μιλάμε για παγωτό. Και πραγματικά, το αξίζει. Ανατρέχοντας στις γεύσεις του μαγαζιού -έτσι, για να σας ανοίξουμε λίγο την όρεξη- μεταξύ άλλων θα βρείτε παγωτό προφιτερόλ, παγωτό τριααντφυλλο, παγωτό μέντα με κομματάκια σοκολάτας, αλλά και vegan προτάσεις. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα, επίσης, να κάνω ειδική μνεία και στα χωνάκια του μαγαζιού, καθώς -εκτός από το κλασσικό χωνάκι και το χωνάκι σοκολάτα- θα βρείτε τόσο χωνάκι raspberry, όσο και τσιχλόφουσκα. Κι αν μέχρι τώρα δεν έχετε πειστεί να επισκεφθείτε το Ninnolo, να σας ενημερώσουμε ότι στο μαγαζί υπάρχουν και βάφλες, αλλά και βαφλάκια για τους πιο…hardcore!
Διεύθυνση: Καψάλη 8, Αθήνα 10674
Τηλέφωνο: 2107255703

Oggi Gelato

Και πάμε σε ακόμα ένα αυθεντικό gelato και στο Oggi στο Σύνταγμα. Η βόλτα σας, λοιπόν, στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στο μαγαζί, για να δροσιστείτε από τη ζέστη της πόλης. Φρέσκα, αυθεντικά, χειροποίητα παγωτά και ιδιαίτεροι γευστικοί συνδυασμοί είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του μαγαζιού. Ενδεικτικά, μόνο, θα αναφερθούμε στα παγωτά Pulcinella (με φρέσκια ρικότα, νιφάδες σοκολάτας με φιστίκι και πορτοκάλι) και Dino alle Hawaii (με φρέσκες φράουλες, δυόσμο και βότκα). Και από τις προτάσεις του Oggi, επίσης, δεν λείπουν οι vegan επιλογές, αλλά και τα παγωτά με φρουτένιες γεύσεις, στα οποία χρησιμοποιούνται φρέσκα φρούτα.
Διεύθυνση: Βουλής 17, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2103246995

Solo Gelato Gelateria Artigianale

Δεν θα γινόταν, βέβαια, να μην συμπεριλάβουμε στις προτάσεις μας το Solo Gelato, ακόμη μία αγαπημένη μας gelateria, που δροσίζει τα καλοκαίρια μας με τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Με όνομα στον χώρο του παγωτού που κρατάει πολλές δεκαετίες (να τα λέμε κι αυτά), χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες, το Solo Gelato μάς ξεναγεί γευστικά στον κόσμο του παγωτού, με ιδιαίτερους συνδυασμούς και γεύσεις όπως: ginger καραμέλα, μασκαρπόνε σύκο, nuts & cherries yogurt, extra black chocolate με μαύρο ρούμι, αλλά και sugar free επιλογές, για εκείνους που αποφεύγουν τη ζάχαρη. Ένα είναι το βέβαιο, πως είτε είστε λάτρεις του κλασσικού, είτε των πιο ανατρεπτικών προτάσεων, το Solo Gelato θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω…
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι 15232
Τηλέφωνο: 2106813622

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 αγαπημένες αυλές της Αθήνας για την πρωτομαγιάτική μας βόλτα12.09.2018

Sugar Killer

Και πάμε στην αποκλειστικά vegan πρόταση της λίστας μας! Το Sugar Killer, σε μία πολύχρωμη και χαρούμενη ατμόσφαιρα, δεν μάς προτείνει μόνο vegan, αλλά και healthy παγωτό, καθώς όλα τα παγωτά είναι φτιαγμένα με ελαιόλαδο και σιρόπι αγαύης -όπως, φυσικά, και όλα τα γλυκά του μαγαζιού- χωρίς να υστερούν γευστικά σε τίποτα από τα κλασσικά παγωτά. Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων, εμείς θα σταθούμε στα δικά μας αγαπημένα: το παγωτό μπισκότο κανέλας, το παγωτό salted caramel και το παγωτό strawberry with brownies. Με αρκετά ικανοποιητικές μερίδες και αγνές πρώτες ύλες, το Sugar Killer βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις των επιλογών μας!
Διεύθυνση: Περικλέους 33, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2103210038

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b