MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρα για τη «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Η ταινία μικρού μήκους του διακεκριμένου Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν, θα κάνει την αμερικανική της πρεμιέρα σε ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά φεστιβάλ κινηματογράφου.

Monopoli Team

Στις αρχές αυτού του μήνα είχε γίνει γνωστό ότι το πολυαναμενόμενο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με τους Emma Stone, Willem Dafoe, Mark, Ruffalo, Ramy Youssef, Christopher Abbot θα βρισκόταν ανάμεσα στις ταινίες που αποτελούν το κεντρικό line – up του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Χθες, λοιπόν, αποκαλύφθηκε και το lineup της κατηγορίας Spotlight και όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Λάνθιμος θα συμμετέχει με ακόμη μία ταινία του, τη μικρού μήκους “Βληχή”, που έκανε πρεμιέρα την περασμένη χρονιά στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Αυτή θα είναι η τρίτη εμφάνιση της Emma Stone στο φεστιβάλ, αφού πρεμιέρα θα κάνει και η νέα σειρά των Nathan Fielder και Benny Safdie, The Curse, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Όσο για τη «Βληχή», η ασπρόμαυρη, βουβή ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου θα κάνει την αμερικανική πρεμιέρα της, συνοδεία μουσικών συνόλων και μίας χορωδίας.

H ταινία αποτελεί ανάθεση του προγράμματος The Artist on the Composer – μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή του Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός, αποδεχόμενος την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους Βληχή, η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έμμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μποννάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Αντίστροφη μέτρηση για το «Οπενχάιμερ»12.09.2018

Το πρόγραμμα The Artist on the Composer, μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΝΕΟΝ, διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής. Μέσα από έργα που αποτελούν καρπούς νέων αναθέσεων, κάθε καλλιτέχνης συνομιλεί με έργα κλασικών συνθετών, απαλλαγμένος από τις συνήθεις οπερατικές συμβάσεις και την αφήγηση, πραγματοποιώντας άνοιγμα προς ένα κοινό που μπορεί να μην έχει ασχοληθεί προηγουμένως με την όπερα.

Το μουσικό σενάριο της ταινίας αποτελείται από έργα των Γ. Σ. Μπαχ / Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Χοσοκάβα, τα οποία είχαν ερμηνευτεί τον Μάιο του 2022 ζωντανά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από τους σολίστ Αγγελίνα Τκάτσεβα (τσίμπαλο), Γου Γουέι (σενγκ), το κουαρτέτο «Μαρία Κάλλας» και τη Χορωδία της ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Βληχή»: Ο Γιώργος Λάνθιμος στα βουνά της Τήνου με την Έμμα Στόουν12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b