MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Αντίστροφη μέτρηση για το «Οπενχάιμερ»

Εν αναμονή του «Οπενχάιμερ» που περιμένουν πως και πως οι έλληνες σινεφίλ να βγει στις αίθουσες της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη 24 Αυγούστου, το νέο μενού της κινηματογραφικής βδομάδας περιλαμβάνει μια γερή δόση-μείξη από παλιές και νέες ταινίες.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Έρευνα πάνω σε ένα κρατικό σκάνδαλο

Τον τίτλο της πιο ενδιαφέρουσας ταινίας της εβδομάδας διεκδικούν δύο γαλλικές δημιουργίες. Το αστυνομικό θρίλερ με στοιχεία δημοσιογραφικής έρευνας «Έρευνα πάνω σε ένα κρατικό σκάνδαλο» του Τιερί ντε Περετί βασίζεται σε αυθεντικά γεγονότα κι έχει πρωταγωνιστές τους Βενσάν Λεντόν, Ροσντί Ζεμ, Πίο Μαρμάι και Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εμείς οι δύο

Σε αντίθετη τροχιά, το σφιχτό αισθηματικό δράμα «Εμείς οι δύο» της Βαλερί Ντονζελί με την Βιρζινί Εφιρά και τον Μελβίλ Πουπό αφηγείται το οδυνηρό τέλος μιας σχέσης που ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις πριν μετατραπεί σε χρονικό τρόμου.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μια του… Ψεύτη

Γαλλική είναι και η τρίτη νέα ταινία της εβδομάδας. Η κωμωδία «Μια του… Ψεύτη» του Ολιβιέ Μπαρού μας συστήνει το νέο βασιλιά της γαλλικής κωμωδίας, Ταρέκ Μπουνταλί.
Αίθουσες προβολής

Μικρή εξωγήινη

Η «Μικρή εξωγήινη» είναι ένα δανέζικο animation που αφηγείται μια περιπέτεια για περίεργα πιτσιρίκια με όχημα το παιδικό βιβλίο των Πέτερ Φρόντιν και Λίνε Κνούτσον.
Αίθουσες προβολής

Gran Turismo

Το «Gran Turismo» του Νιλ Μπλόμκαμπ προέρχεται από ένα δημοφιλές video game με τη διαφορά πως το σενάριο του νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη του «District 9» βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός δεξιοτέχνη του παιχνιδιού που εξελίχτηκε σε οδηγό ταχύτητας!
Αίθουσες προβολής

Επάγγελμα: Ρεπόρτερ

Από τις επανεκδόσεις των κλασικών ταινιών ξεχωρίζει φυσικά το «Επάγγελμα: Ρεπόρτερ» του 1975, η αξεπέραστη υπαρξιακή περιπλάνηση του Τζακ Νίκολσον δια χειρός Μικελάντζελο Αντονιόνι.
Αίθουσες προβολής

Φάργκο

Από κοντά και το «Φάργκο» των αδελφών Κοέν, ένα από τα κορυφαία αμερικανικά αστυνομικά θρίλερ των τελευταίων δεκαετιών, που απέσπασε δύο όσκαρ το 1997: πρωτότυπου σεναρίου και α’ γυναικείου ρόλου στην Φράνσις Μακ Ντόρμαντ.
Αίθουσες προβολής

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Το βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Αγκάθα Κρίστι «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Σίντνεϊ Λιούμετ φέρνει ένα λαοφιλή ήρωα των θερινών σε πρώτο πλάνο. Ο λόγος για τον Ηρακλή Πουαρό του αξεπέραστου Άλμπερτ Φίνεϊ ο οποίος είχε προταθεί για το όσκαρ το 1974 χάρη στο συγκεκριμένο ρόλο.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b