MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Poor Things: Μετά τη Βενετία και στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things», ανακοινώθηκε στο κεντρικό line-up του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, όπου και θα «ταξιδέψει» μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Poor Things
Monopoli Team

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το κεντρικό line-up του. Ανάμεσα στις ταινίες της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται και το πολυαναμενόμενο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών που περιλαμβάνει τους Emma Stone, Willem Dafoe, Mark, Ruffalo, Ramy Youssef, Christopher Abbot, Jerrod Carmichael και Margaret Qualley.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Alasdair Gray (1992) από την πένα του υποψήφιου για Όσκαρ σεναριογράφου Tony McNamara («Η Ευνοούμενη»). Εξιστορεί τη ζωή μιας γυναίκας με διφορούμενη ταυτότητα και αναμνήσεις, που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός γοτθικού ρομάντζου, σήμα-κατατεθέν της Βικτωριανής Εποχής, με αναφορές στον «Frankenstein» της Mary Shelley. 

Στην ταινία, η Bella Baxter (Emma Stone) είναι μια νεαρή γυναίκα που επανέρχεται στη ζωή από έναν ευφυέστατο και ανορθόδοξο επιστήμονα, τον Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter η Bella είναι μια πρόθυμη “μαθήτρια”. Αποζητά “διψασμένα” την εμπειρία που της λείπει. Η Bella το “σκάει” με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν άσωτο δικηγόρο, για μια χαοτική περιπέτεια σε όλο τον κόσμο. Ανεπηρέαστη από τις προκαταλήψεις της εποχής της, η Bella αποφασίζει να αγωνιστεί για την ισότητα και την απελευθέρωση.

Το «Poor Things», πριν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ωστόσο, πέρα από το φεστιβαλικό κύκλωμα, η κυκλοφορία του στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου, μεταφέρθηκε από τη Searchlight Pictures για τις 8 Δεκεμβρίου λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ, που απαγορεύει, μεταξύ άλλων, στα μέλη των σωματείων να συμμετέχουν στην προώθηση των νέων τους ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που δημιουργήθηκαν από τα μεγάλα στούντιο.

Η απόφαση καθυστέρησης της εμπορικής κυκλοφορίας της ταινίας θεωρητικά θα επιτρέψει στα μεγάλα χολιγουντιανά ονόματα, Emma Stone, Mark Ruffalo και Willem Dafoe, να περπατήσουν, κάποια δεδομένη στιγμή, στο κόκκινο χαλί για την προώθηση της.

Η ταινία του Todd Haynes «May December» θα ανοίξει το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου στο εμβληματικό Lincoln Center. Τη διοργάνωση θα ανοίξει το «May December» του Todd Haynes με πρωταγωνίστριες τις Natalie Portman και Julianne Moore και θα κλείσει το «Ferrari» του Michael Mann με τον Adam Driver στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ80ο Φεστιβάλ Βενετίας: Οι νέες ταινίες των Γιώργου Λάνθιμου, Michael Mann και Sofia Coppola στο φετινό line-up12.09.2018

Το κεντρικό line-up του φεστιβάλ, φέτος, περιλαμβάνει ταινίες από 18 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα τους τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης» της Justine Triet, την «Priscilla» της Sofia Coppola, τη «La Chimera» της Alice Rohrwacher με τους Isabella Rossellini και Josh O’Connor, τη νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ryûsuke Hamaguchi, με τίτλο «Evil Does Not Exist»καθώς και η πρόσφατα ανακαλυφθείσα και αποκατεστημένη μικρού μήκους ταινία της Agnès Varda, στην οποία εμφανίζεται και ο Pier Paolo Pasolini, όταν οι δύο τους βρέθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το 1966.

Πηγή: Indiewire και The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b