MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Να επιστρέψει το Oscar η Bullock”: Αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη ότι η ιστορία πίσω από το “Μία Σχέση Στοργής” ήταν ψεύτικη

Να επιστρέψει το Όσκαρ της η Sandra Bullock ζητούν πολλοί fans, μετά την αποκάλυψη του Michael Oher ότι η οικογένεια, που αποτέλεσε το επίκεντρο της συγκινητικής ταινίας, στην πραγματικότητα τον εκμεταλλεύτηκε, ενώ δεν τον υιοθέτησαν ποτέ.

Monopoli Team

Τη Δευτέρα (14 Αυγούστου), ο Michael Oher, που ενέπνευσε την ταινία “Μία Σχέση Στοργής” με τη Sandra Bullock, κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας ότι η ιστορία που αφηγείται η ταινία, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του 2006, είναι κατασκευασμένη.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το λευκό ζευγάρι που τον έφερε στο σπίτι του δεν τον υιοθέτησε ποτέ στην πραγματικότητα και ότι κέρδισε εκατομμύρια από το όνομά του.

Όπως είναι λογικό, λοιπόν, πολλοί ήταν εκείνοι που ένιωσαν προδομένοι μετά την αποκάλυψη για την – όχι και τόσο συγκινητική πλέον – ιστορία πίσω από την ταινία, που χάρισε στη Sandra Bullock ένα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου – με πολλούς να φτάνουν σε σημείο να ζητούν από την ηθοποιό ακόμα και να επιστρέψει το βραβείο της.

Ο πρωταγωνιστής του The Blind Side, Quinton Aaron, μίλησε σήμερα προς υπεράσπιση της ηθοποιού.

Ο Aaron υποδύθηκε στην ταινία του John Lee Hancock τον Michael Oher, δηλαδή τον νεαρό μαύρο άνδρα που ξεπέρασε τις δυσκολίες για να αγωνιστεί στο NFL με τη βοήθεια – υποτίθεται – της Leigh Anne και του Sean Tuohy.

Το ζευγάρι υποδύθηκαν στην ταινία η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τιμ ΜακΓκρόου, με την Μπούλοκ να κερδίζει Όσκαρ για την ερμηνεία της.

Ο Aaron μίλησε για το θέμα, λέγοντας στο TMZ ότι, αν και δεν κράτησε επαφή με τους Tuohys μόλις κυκλοφόρησε η ταινία, δεν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε κάτι αμφισβητήσιμο στη σχέση τους με τον Oher.

“Πήρα μια καλή αίσθηση από όλους τους”, είπε, προσθέτοντας: “Ήταν πολύ άνετοι μαζί μου”.

Ο πρωταγωνιστής του Be Kind Rewind αντιτάχθηκε επίσης σε όσους υποστήριξαν ότι η Bullock θα έπρεπε να στερηθεί το Όσκαρ της εξαιτίας των ισχυρισμών του Oher.

“Το να κάνεις μια τέτοια δήλωση δεν έχει κανένα νόημα”, είπε. “Η Σάντρα Μπούλοκ δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική ιστορία που διαβάζουμε αυτή τη στιγμή. Έδωσε μια λαμπρή ερμηνεία και αυτό δεν πρέπει να αμαυρωθεί για κάτι που δεν είχε καμία σχέση με εκείνη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λαρς Φον Τρίερ αναζητά στο Instagram “κοπέλα και μούσα”12.09.2018

Ο Michael Oher ισχυρίζεται ότι, τρεις μήνες αφότου έκλεισε τα 18 το 2014, η Leigh Anne και ο Sean τον έβαλαν να υπογράψει ένα έγγραφο που τους όριζε ως κηδεμόνες του, καθιστώντας τους νομικά ικανούς να κάνουν οικονομικές συμφωνίες στο όνομά του.

Ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι υπέγραψε μια συμφωνία που απέφερε στους ίδιους και στα δύο βιολογικά τους παιδιά ένα σημαντικό ποσό για την κινηματογραφική μεταφορά, η οποία απέφερε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια κατά την κυκλοφορία της το 2009.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο Oher ανακάλυψε ότι δεν ήταν νόμιμα υιοθετημένος τον Φεβρουάριο του 2023.

Υπερασπιζόμενος την απόφασή τους να μην υιοθετήσουν νόμιμα τον Oher, ο Sean δήλωσε: “Η οικογένειά μου δεν έχει υιοθετήσει τον Oher νόμιμα. Επικοινωνήσαμε με δικηγόρους που μας είχαν πει ότι δεν μπορούσαμε να υιοθετήσουμε άτομα άνω των 18 ετών- το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να έχουμε κηδεμονία. Μας ενδιέφερε τόσο πολύ το γεγονός να είναι όλα εντάξει που φροντίσαμε να έρθει η βιολογική μητέρα στο δικαστήριο”.

Ο Sean ισχυρίστηκε ότι “δεν βγάλαμε καθόλου χρήματα από την ταινία”, προσθέτοντας: “Λοιπόν, ο Michael Lewis, μας έδωσε το μισό από το μερίδιό του. Όλοι στην οικογένεια πήραν ίσο μερίδιο, συμπεριλαμβανομένου του Michael. Ήταν περίπου 14.000 δολάρια για τον καθένα”.

Μετά τους ισχυρισμούς, η φήμη της ταινίας έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, με πολλούς θαυμαστές της ταινίας να δηλώνουν πλέον ότι δεν θα την ξαναδούν.

Από τότε που είχε κυκλοφορήσει η ταινία πάντως, ορισμένοι κριτικοί είχαν ισχυριστεί ότι η ταινία υποστήριζε την αφήγηση του “λευκού σωτήρα”. Πολλοί έχουν τώρα προτείνει ότι η ταινία και το βιβλίο θα έπρεπε να έχει επικεντρωθεί στον Oher, αντί για τους Tuohys.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Αντίστροφη μέτρηση για το «Οπενχάιμερ»12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b