MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δύο πανσέληνοι τον Αύγουστο – Το φαινόμενο που θα γίνει ξανά το 2037

Με τα τελευταία διπλά υπερφεγγάρια σε έναν μήνα να παρατηρούνται τον Ιανουάριο του 2018, ο φετινός Αύγουστος θα είναι ο τελευταίος που θα τα έχει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2037.

Monopoli Team

Ο Αύγουστος ξεκινάει με ένα μαγευτικό ολόγιομο φεγγάρι, γνωστό ως η «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου». Η υπερ – πανσέληνος, που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση Γης – Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο). Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι αστρονομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης σε ρυθμούς tango12.09.2018

Ο νέος μήνας θα είναι ιδιαίτερος και αυτό επειδή θα έχει δύο πανσελήνους μέσα σε έναν μήνα. Με τα τελευταία διπλά υπερφεγγάρια σε έναν μήνα να παρατηρούνται τον Ιανουάριο του 2018, ο φετινός Αύγουστος θα είναι ο τελευταίος που θα τα έχει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2037. H πρώτη πανσέληνος του μήνα γίνεται σήμερα και συγκεκριμένα στις 2:32 μ.μ, σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac. Εκείνο το βράδυ, κοίτα προς τα νοτιοανατολικά μετά τη δύση του ηλίου για να δεις την ανατολή του φεγγαριού του οξύρρυγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τρίτη 1 Αυγούστου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b