MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τρίτη 1 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Μουσείο Ακρόπολης
Monopoli Team

Αθήνα

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε ρυθμούς Tango στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με την μουσικοχορευτική εκδήλωση “Tango Acropolis” στο προαύλιο του Μουσείου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με χορογραφίες από κορυφαίους και διεθνούς φήμης χορευτές του tango. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της τριμελούς ορχήστρας “Con Estilo Tango” με αφιερώματα στους μεγάλους μουσικούς της Χρυσής Εποχής, όπως οι Astor Piazzola, Osvaldo Pugliese, Juan d’ Arienzo και άλλοι. Τα ακούσματα της ορχήστρας θα συνοδέψουν με χορό επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του tango, που θα μετατρέψουν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου σε μια μεγάλη πίστα. *Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και ηείσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στουςεπισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.
1/8, 21:00
Μουσείο Ακρόπολης

Full Moon Sleepover στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Απόψε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και προσκαλεί όλες και όλους να διανυκτερεύσουν στο Πάρκο και να ζήσουν μία βραδιά διαφορετική από τις άλλες. Μια βραδιά πολλά υποσχόμενη, με μαραθώνιο ταινιών στο Ξέφωτο, silent disco στον Μεσογειακό Κήπο, θαλάσσια ποδήλατα στο Κανάλι, πολλά ομαδικά παιχνίδια στο Park Kiosk και Hatha Yoga & Διαλογισμό στα Νότια Μονοπάτια. Για τις κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο, προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, sleeping bag, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος. Το Park Kiosk θα λειτουργεί όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ επιπλέον σημεία εστίασης θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, ως αργά το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
1/8, 19:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Θέατρο Σκιών “Ο Καραγκιόζης Ειρηνιστής” με τον Νικόλα Τζιβελέκη στο Γήπεδο Αντετοκούνμπο

Μια παράσταση θεάτρου σκιών με τον Νικόλα Τζιβελέκη που μάς μιλάει για την αξία της φιλίας, της ειρήνης, αλλά και της αγάπης στο περιβάλλον. Υπόθεση: Ο άρχοντας Ρουκέτας θέλει να καταστρέψει τα δάση και να γκρεμίσει την παράγκατου Καραγκιόζη για να φτιάξει εργοστάσια όπλων. Ο Καραγκιόζης φτιάχνει έναν σύλλογο αγάπης και ειρήνης και μαζεύει όλη την παρέα του. Όλοι μαζί σκέφτονται πως θα σταματήσουν τα σχέδια του άρχοντα.
1/8, 20:30
Γήπεδο Αντετοκούνμπο, Σεπόλια

Παράσταση «Ένας βλάκας και μισός» του Δημήτρη Ψαθά στο Θέατρο Κολωνού

Η Ευ(φ)ορία γέλωτος το καλοκαίρι του 2023 παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Ψαθά, «Ένας βλάκας και μισός», σε σκηνοθεσία καιμουσική επιμέλεια του Γιώργου Φρατζεσκάκη, σκηνικά-κοστούμια Λαμπρινής Καρδαρά και βοηθό σκηνοθέτη την Ελένη Βουτυρά. Η ιστορία ακολουθεί την πανέμορφη χήρα Ουρανία, που  “κλαίει” τον πνιγμένο σύζυγο της, αλλά παράλληλα με τη βοήθεια του κουτο-Θωμά, εισπράττει την ασφάλεια ζωής και ξεγελώντας τον κουτο-Θωμά, σχεδιάζει να παντρευτεί με τον εραστή της. Έλα όμως που επιστρέφει ο δήθεν πνιγμένος και όλα ανατρέπονται… Η ξεκαρδιστική συνέχεια επί σκηνής.
1/8, 21:00
Θέατρο Κολωνού

Συναυλία «Το τραγούδι της πόλης» με τους Κώστα Λειβαδά και  Ανδριάνα Μπάμπαλη στην Κυψέλη

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη έρχονται στην Κυψέλη με τα πιο αγαπημένα τραγούδια. Μια συναυλία, όπου θα συγκινηθούμε, θα χαρούμε και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν τα «Μοίρα μου έγινες», «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου», «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», «Σαν να μη πέρασε μια μέρα», «Η επίμονή σου», «Είναι εντάξει μαζί μου», «Σήκωσε κύμα»…
1/8, 21:00
Φωκίωνος Νέγρη και Τενέδου

Βόλος

Μουσικοθεατρική Παράσταση “Ο μπερντές της Γης” στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος

Η Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ της Νέας Ιωνίας Βόλου παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο μπερντές της Γης», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα της Ρεγγίνας Καπετανάκη, συνδημιουργού της θρυλικής Λιλιπούπολης. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει τον Καραγκιόζη, το θέατρο σκιών και την παραδοσιακή μουσική με τη σύγχρονη οπτική τεχνολογία των βίντεο και 3D προβολών, σχολιάζοντας με σύγχρονο τρόπο τη Φύση και την κλιματική αλλαγή. Ο Τάκης Βαμβακίδης στον ρόλο του Καραγκιόζη θα αφηγείται και θα σχολιάζει καθώς θα εναλλάσσεται σε διάφορες μορφές –από θέατρο σκιών σε πραγματική σκηνική παρουσία ηθοποιού και έπειτα μεταπήδηση στην οθόνη βιντεοπροβολής ως ψηφιακός εμψυχωτής– κεντρίζοντας την προσοχή των θεατών.
1/8, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b