MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Τα ελάφια-σύμβολα του νησιού φτάνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών αναζητώντας τροφή

Έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη φροντίδα των πανέμορφων ζώων που ζουν στο νησί.

Monopoli Team

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και όχι μόνο – από τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο. Την ώρα που η επιχείρηση της πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη, οι πολίτες έχουν φύγει από τα σπίτια τους και οι τουρίστες από τα καταλύματά τους, μια φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και δείχνει ένα ελάφι να έχει φτάσει στην αυλή σπιτιού ψάχνοντας για νερό και φαγητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο του Reuters με τη διάσωση αλόγων από τη φωτιά στον Κουβαρά12.09.2018

Τη φωτογραφία της Μάρως Χατζημανέττα «ανέβασε» στο Facebook η Ιωάννα Στριγγάρη και η οποία γράφει στην ανάρτησή της: «Παιδιά SOS, όσοι μένετε Ρόδο Αφάντου και γύρω περιοχές έχουν εμφανιστεί τα ελάφια ψάχνοντας για τροφή και νερό. Βάλτε όλοι έξω από τα σπίτια σας καρότα μήλα και άφθονο νερό να βρίσκουν. Είναι πεινασμένα και φοβισμένα. Η φωτογραφία είναι από Αφάντου, σήμερα τα ξημερώματα, ας τα βοηθήσουμε όσα απέμειναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι αναφέρει ο διεθνής Τύπος για τις φωτιές στην Ελλάδα;12.09.2018

Το ελάφι, σύμβολο της Ρόδου

Πλατόνι είναι η ονομασία του και είναι το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο ελαφάκι, σύμβολο του κοσμοπολίτικου νησιού της Ρόδου. Στην είσοδο του παλιού λιμανιού στο Μανδράκι, πάνω σε δύο στήλες στέκονται εκεί αγέρωχα, ατενίζοντας τη θάλασσα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό ιστορικά σύμβολα της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b