MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s το εμβληματικό της πουλόβερ “black sheep”

Οι θαυμαστές της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας της μόδας, καθώς το διάσημο κόκκινο πουλόβερ “black sheep” πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s τον Αύγουστο.

Monopoli Team

Το εμβληματικό αυτό πουλόβερ θα αποτελέσει το επίκεντρο της δημοπρασίας με τίτλο “Fashion Icons” του οίκου Sotheby’s. Στην ουσία πρόκειται για ένα ανεκτίμητο κομμάτι, αφού είναι ένα από τα πρώτα πουλόβερ που σχεδίασαν οι Sally Muir και Joanna Osborne για την εταιρεία Warm & Wonderful.

Το συγκεκριμένο πουλόβερ, που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε έναν αγώνα πόλο που έδωσε ο Κάρολος τον Ιούνιο του 1981, είναι κόκκινο και έχει σχεδιασμένα πάνω του λευκά πρόβατα, καθώς κι ένα μαύρο μοναχικό στη μέση μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας “χαμένος” πίνακας του Rubens βγαίνει σε δημοπρασία12.09.2018

Το συγκεκριμένο μοτίβο, μάλιστα, είχε προκάλεσε εικασίες τότε για ένα πιθανό κρυφό μήνυμα. Τα μέσα ενημέρωσης, οι κριτικοί μόδας και το κοινό είχαν δει τον συμβολισμό πίσω από το σχέδιο του πουλόβερ, ερμηνεύοντάς τον ως μια έκφραση της πριγκίπισσας Νταϊάνα που αισθάνεται σαν το “μαύρο πρόβατο” στη βασιλική οικογένεια. Αν σκεφτεί κιόλας κανείς πόσο συχνά η πριγκίπισσα χρησιμοποιούσε τη μόδα ως τρόπο για να εκφραστεί και να έρθει πιο κοντά στον λαό της, αυτή η εξήγηση δεν είναι και απίθανη…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Λίγες εβδομάδες αφότου η πριγκίπισσα φόρεσε στον αγώνα πόλο το πλεκτό, οι δημιουργοί του έλαβαν μια επίσημη επιστολή από το Παλάτι που ανέφερε πως το πολύ αγαπημένο πουλόβερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τα πρόβατα είχε καταστραφεί και χρειαζόταν επιδιόρθωση. Τότε, οι Muir και Osborne έφτιαξαν ένα καινούριο πουλόβερ για την πριγκίπισσα – χάρη στην οποία η εταιρεία τους έγινε παγκοσμίως γνωστή – με το πρωτότυπο να καταλήγει εξαφανισμένο για δεκαετίες. Τελικά αυτό βρέθηκε τυχαία μέσα σε ένα μικρό κουτί, τη στιγμή που το δίδυμο έψαχνε για ένα παλιό σχέδιο σε μια σοφίτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε δημοπρασία το τελευταίο πορτρέτο του Gustav Klimt – Αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκ. δολάρια στον οίκο Sotheby’s12.09.2018

Αυτό το ελαφρώς κατεστραμμένο πρωτότυπο θα είναι αυτό που θα παρουσιαστεί στη δημοπρασία κατά την οποία αναμένεται να προσελκύσει σημαντική προσοχή και αξιόλογες προσφορές. Το εν λόγω σχέδιο παρέμεινε εξαιρετικά δημοφιλές όλα αυτά τα χρόνια, οδηγώντας στην εκ νέου κυκλοφορία μιας εκδοχής του το 2020, σε πιο ελαφρύ βαμβάκι.

Τώρα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, αυτό το μοναδικό στο είδος του πουλόβερ είναι έτοιμο να φτάσει στα χέρια ενός τυχερού συλλέκτη.

Η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών θα είναι ανοιχτή από τις 31 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου, με εκτιμώμενο εύρος τιμών από 50.000 έως 80.000 δολάρια! Το πλεκτό θα εκτίθεται επίσης στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από Masala.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b