MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η κατάρα του Τιτανικού «ζωντανεύει» ξανά – Η ιστορία της «Άτυχης Μούμιας»

Οι φήμες για «κατάρα» στον Τιτανικό κυκλοφορούν για περισσότερα από 100 χρόνια. Η ιστορία της «Άτυχης Μούμιας» και οι ισχυρισμοί επιζώντων.

Photo by NOAA on Unsplash
Photo by NOAA on Unsplash
Monopoli Team

Ήταν το μακρινό 1912 όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε και περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ναυάγια στον κόσμο που μνημονεύτεται μέχρι και σήμερα. Το πλοίο βυθίστηκε αφού προσέκρουσε σε παγόβουνο κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού, αλλά μήπως υπάρχει άλλος λόγος πίσω από την τραγική έκβαση του ταξιδιού;

Οι φήμες για «κατάρα» στον Τιτανικό κυκλοφορούν για περισσότερα από 100 χρόνια και τώρα, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για το χαμένο υποβρύχιο «Titan» με τους πέντε επιβαίνοντες, οι ισχυρισμοί αυτοί έρχονται εκ νέου στην επιφάνεια.

Ο Γουίλιαμ Στεντ, ένας Βρετανός δημοσιογράφος και εκδότης, ήταν επιβάτης της πρώτης θέσης του πλοίου και ενώ βρισκόταν στο πλοίο διασκέδαζε τους άλλους επισκέπτες μοιραζόμενος ιστορίες για τη δουλειά του. Όπως αναφέρει η Mirror, για χρόνια κατέγραφε «αιγυπτιακές κατάρες» και έγραφε για «νεκροταφεία ιθαγενών της Αμερικής» και ισχυριζόταν ότι μια μούμια προκαλούσε καταστροφές στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑViva Rosalia: Η Rosalia έκανε “δική της” την Πλατεία Νερού και η Αθήνα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια12.09.2018

Αρκετοί επιζώντες δήλωσαν αργότερα ότι άκουσαν τον Στεντ να μοιράζεται ιστορίες για μια «κατάρα μούμιας», και η είδηση της ιστορίας έφτασε πίσω στην Washington Post, η οποία έγραψε στο πρωτοσέλιδό της: «Το φάντασμα του Τιτανικού: Η εκδίκηση της μούμιας Hoodoo ακολούθησε τον άνθρωπο που έγραψε την ιστορία της».

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Αστυγραφίες»: Η Εθνική Πινακοθήκη αποτυπώνει το βίωμα της πόλης12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b