MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2023: Ανοίγει αυλαία απόψε με τις CHÓRES στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας είναι γεγονός και φιλοδοξεί, ως ετήσιος θεσμός πλέον, να μετατρέψει για έξι μήνες, την πανέμορφη Κέρκυρα σε ένα σημείο συνάντησης τεχνών και πολιτισμών.

Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει, στην εναρκτήρια εκδήλωσή του, το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι για μία και μοναδική μαγική βραδιά, την Τετάρτη 21 Ιουνίου στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου.

Ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα στο οποίο περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού συμπλέκονται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες.

Οι Chóres προσεγγίζουν το πολυσυλλεκτικό αυτό ρεπερτόριο με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που χαρακτηρίζει τη σταθερά ανερχόμενη πορεία του μοναδικού αυτού συνόλου, φωτίζοντας το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές φωνητικές και κινησιολογικές ικανότητες των μελών τους.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Μιχάλη Αδάμη, Γιάννη Γιαννάκου, Ελεονώρας Ζαχαριά, Γιάννη Ιωαννίδη, Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, Πέτρου Κλαμπάνη, Αλέξανδρου Κτιστάκη, Μάρθας Μαυροειδή, Άλκη Μπαλτά, Λάγιος Μπάρντος, Χρήστου Σαμαρά, Νίκου Σκαλκώτα, Άγγελου Τριανταφύλλου και Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Το σύνολο διευθύνει η αρχιμουσικός Ειρήνη Πατσέα και την κινησιολογία επιμελείται ο χορογράφος Σταύρος Ικμπάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταύρος Ξαρχάκος: Μια συναυλία-ορόσημο στο Ηρώδειο12.09.2018
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτή της Μουσικής: Η Αθήνα “πλημμυρίζει” με δωρεάν συναυλίες και δράσεις12.09.2018

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη
χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Μήνυμα Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κας. Μερόπης
Υδραίου

Αγαπητοί συμπολίτες, εκλεκτοί μας επισκέπτες,
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σάς καλωσορίζουμε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας!

Μέσα από πλήθος εκδηλώσεων και με την ιδιαίτερη ανάδειξη εμβληματικών μνημείων και σημείων, το νησί μας αναμένεται να γίνει, και αυτή τη χρονιά, πόλος έλξης υψηλής ποιότητας πολιτιστικού τουρισμού τονώνοντας ποικιλοτρόπως την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Στην πολυπολιτισμική Κέρκυρα με τη μακραίωνη ιστορία, που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, ιδεών και δημιουργίας, με την πολύτιμη συνεργασία των υπηρεσιών μας και των εξαίρετων συνεργατών που επιλέξαμε, αλλά και την υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, προσφέρει απλόχερα ένα σημείο συνάντησης για να σμίξουν οι κουλτούρες των λαών μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της τέχνης και του πολιτισμού.
Προσκαλούμε όλους τους συνδημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες μας από όλον τον κόσμο, να ψυχαγωγηθούν στις εκδηλώσεις και να βιώσουν μέσα από αυτές το μοναδικό κερκυραϊκό στοιχείο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτών.
Σας περιμένουμε όλες και όλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιερός Καθολικός Ναός Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου, Κέρκυρα

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, ώρα έναρξης: 21.00

Γενικές πληροφορίες – Επικοινωνία: [email protected]
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030 2661 200254
Ταμεία – Πληροφορίες Εισιτηρίων: [email protected]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b