MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Ένα νέο σημείο συνάντησης ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού στο νησί των Φαιάκων

Πολυδιάστατο, πολυπολιτισμικό και πολυπρόσωπο, τo Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης και αλληλεπίδρασης, με τη συμμετοχή κορυφαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Μουσική | Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Γκαλά - Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας
Monopoli Team

Το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας ανοίγει τις πύλες του την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 και κάνει αισθητή την παρουσία του με πλήθος εκδηλώσεων, πολλές εκ των οποίων είναι ανοιχτές στο κοινό. Ένα φεστιβάλ πολυδιάστατο με παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που απευθύνεται σε όλους, προσφέροντας απλόχερα υψηλού επιπέδου παραγωγές με σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Μουσική, θέατρο, χορός, λογοτεχνία και εικαστικά συνθέτουν την καλλιτεχνική παλέτα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας και με φυσικό φόντο ιστορικά τοπόσημα και μνημεία του νησιού απογειώνουν τη συνολική εμπειρία. Ολόκληρο το νησί «ζωντανεύει» αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων.

Το φεστιβάλ με μια ματιά

Η κορυφαία «Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου» υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, τo ιστορικό βρετανικό σύνολο a cappella «The King’s Singers», η διαχρονική «Μήδεια» του Ευριπίδη, η σπουδαία Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα Γκαλά Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, η ιδιαίτερη χορευτική αφήγηση «Οι Αρχαίοι Ελληνικοί Μύθοι μέσα από τα μάτια της Μάρθα Γκράχαμ» και μία πρωτότυπη παρουσίαση του Καρυοθραύστη με μουσική, χορό και visual arts στην παράσταση «The nutcracker and I» της Alexandra Dariescu είναι μερικά μόνο από τα ονόματα και τις παραστάσεις που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, σε ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Μουσική | Vivaldi & Piazzola στην Piazza Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Ένα νέο σημείο συνάντησης ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού στο νησί των Φαιάκων

Πεμπτη 1 Σεπτεμβριου 2022
Πλακαδα Του Αγιου Σπυριδωνα | Ωρα Εναρξης: 21.00
Εισοδος Ελευθερη

Οι Athens Classical Players, μόνιμα μέλη στα έγχορδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, συναντούν τον ανερχόμενο αστέρα – σολίστ βιολιού Γιώργο Μπάνο, υπότροφο της Μουσικής Ακαδημίας Barenboim-Said στο Βερολίνο, και στήνουν μία μαγική μουσική βραδιά, ανοιχτή στο κοινό, εγκαινιάζοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας στη γραφικά όμορφη και «ζεστή» Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μία καλλιτεχνική σύμπραξη μέσω της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει  ένα δημοφιλές πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις «4 Εποχές» του Antonio Vivaldi και διάσημα έργα του Αργεντίνου συνθέτη του tango, Astor Piazzola.

Μουσική | Ρεσιτάλ όπερας στο Βενετσιάνικο Πηγάδι Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Ένα νέο σημείο συνάντησης ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού στο νησί των Φαιάκων

Κυριακή 4 Σεπτέμβριου 2022
Βενετσιάνικο Πηγάδι | Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

Η σοπράνο April Koyejo-Audiger (μέλος του διάσημου προγράμματος Jette Parker του της Royal Opera του Λονδίνου), ο μπασοβαρύτονος Γιώργος Παπαδημητρίου (με συμμετοχές σε κορυφαίες παραγωγές διεθνών λυρικών θεάτρων και τακτική συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή) και η πιανίστα Dearbhla Collins (Vocal Coach στην Royal Irish Academy of Music, στο Δουβλίνο και Υπεύθυνη Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στο National Opera Studio του Λονδίνου) ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία βραδιά όπερας υψηλού επιπέδου βγαλμένη από τα γκαλά της Ευρώπης στον ειδυλλιακό χώρο του Βενετσιάνικου Πηγαδιού στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, με ελεύθερη είσοδο.

Με την κορυφαία δεξιοτεχνία και τη μοναδική καλλιτεχνική τους έκφραση τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν άριες και ντουέτα από διάσημα έργα των Puccini και Mozart έως τον Gershwin και τον Duke Ellington.

Μουσική | Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Γκαλά – Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Δευτερά 19 Σεπτέμβριου 2022
Παλαιό Φρούριο | Ώρα Έναρξης: 21.00

Διεύθυνση Ορχήστρας: Philippe Bach
Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα Γκαλά – Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στον επιβλητικό χώρο του Παλαιού Φρουρίου. Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αριστουργήματα της διεθνούς σκηνής της Όπερας, μία μουσική αναδρομή στα highlights της ανυπέρβλητης περσόνας με τη φωνή της διακεκριμένης Αλεξίας Βουλγαρίδου. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο κορυφαίος Ελβετός μαέστρος Philippe Bach.

Μουσική | Ερωτικά Τραγούδια της Επτανήσου

Σάββατο 24 Σεπτέμβριου 2022
Σκαλιά του Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

Μία σπάνια μουσική στιγμή από Χορωδίες ανδρικών φωνών από τρία νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά, που ανεβαίνουν στη σκηνή για να υμνήσουν τον έρωτα και την ομορφιά της ζωής μέσα από τραγούδια επώνυμων ή ανώνυμων δημιουργών της Επτανήσου με ελεύθερη είσοδο και φόντο τα σκαλιά του Αγίου Σπυρίδωνα. Μελωδίες ανασυρμένες από τη λήθη αλλά και κάποιες που υπάρχουν στη μουσική μνήμη του κοινού, εμπλουτίζουν το ποικίλο ρεπερτόριο της συναυλίας μέσω της ανάδειξης του λυρισμού και του χρώματος των ανδρικώνφωνών στα «Ερωτικά Τραγούδια της Επτανήσου».

Party All Night Long

Σάββατο 24 Σεπτέμβριου 2022
Κόντρα Φοσσα | Ώρα Έναρξης: 21.00

Amalia & The Architects, Idra Kayne, D3lta, Nikko Patrelakis – «World Electronica». Ένα ξέφρενο party! Ένα μουσικό “hopping” σε αγαπημένα μουσικά είδη με φόντο το ατμοσφαιρικό κανάλι Κόντρα Φόσσα! Soul funk ήχοι, punk, indie rock, folk και pop μελωδίες αλλά και ένα ξεσηκωτικό DJ set συνθέτουν το απόλυτο μουσικό μίγμα για όλα τα γούστα Ένα δυναμικό lineup που υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη ένταση!

Θέατρο | «Μήδεια» του Ευριπίδη

Τέταρτη 21 Σεπτέμβριου 2022
Παλαιό Φρούριο | Ώρα Έναρξης 21.00

Αθηνά Μαξίμου / Αιμίλιος Χειλάκης / Αναστάσης Ροϊλός
Μυρτώ Αλικάκη / Γιώτα Νέγκα
Δημήτρης Καμαρωτός

«Βαθιά κι αγιάτρευτη πληγή
το μίσος της αγάπης»

«Μήδεια» του Ευριπίδη. Μία νέα προσέγγιση ενός από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια στο υποβλητικό Παλαιό Φρούριο.

Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι΄ αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Με μία δυνατή ομάδα συντελεστών, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

«Έχει λυθεί το αγρίμι της και ξέρω
πως δεν θα μαζευτεί, αν δεν χορτάσει αίμα»

Λογοτεχνία | Νύχτες Ποίησης

6 & 7 Σεπτεμβρίου 2022
Κήπος του Λαού | Ώρα Έναρξης: 20.00
Είσοδος Ελεύθερη

Δύο σπάνιες «Νύχτες Ποίησης» στον ειδικά διαμορφωμένο καταπράσινο Κήπο του Λαού με ελεύθερη είσοδο.

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της Παλιάς Πόλης, μετατρέπεται στο ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη ενός πολυπρισματικού διαλόγου ανάμεσα στη σύγχρονη ελληνόφωνη ποίηση που έχει ξεχωρίσει από το 2000 μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ποιητριών και ποιητών από τη νεότερη γενιά.

Tο soundtrack των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Benjha σε ένα πρόγραμμα με live αυτοσχεδιαστικές πολυπολιτισμικές προσθήκες ηλεκτρονικής μουσικής.
Εισαγωγή/συντονισμός: Νίκος Ερηνάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου: Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός ανοίγει αυλαία στο νησί12.09.2018

Τα Βιβλία Ταξιδεύουν στο Ιόνιο

12-15 Σεπτεμβρίου 2022
Μον Ρεπό
Είσοδος Ελεύθερη

Mία σειρά εκδηλώσεων με άξονα το βιβλίο και με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων στο Μον Ρεπό. Ένα τετραήμερο γεμάτο πολύχρωμες εικόνες, πολυδιάστατες ιστορίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ένα τετραήμερο με τα βιβλία να «ταξιδεύουν στο Ιόνιο».Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη πρόκειται για αφιέρωμα στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Η δεύτερη είναι μία ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνία και Τηλεόραση» ενώ στην τρίτη και τελευταία ενότητα πέντε Έλληνες και ξένοι συγγραφείς παρουσιάζουν το έργο τους και εμπνέονται από τα τοπία της Κέρκυρας για να γράψουν μια ιστορία.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b