MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Γιορτή της Μουσικής: Η Αθήνα “πλημμυρίζει” με δωρεάν συναυλίες και δράσεις

Με την αφορμή του εορτασμού της Ημέρας της Μουσικής – που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου – πραγματοποιούνται συναυλίες, δράσεις και άλλες εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο.

Ευδοκία Βαζούκη | 20.06.2023

Πίσω στο Παρίσι το 1982, η Ημέρα της Μουσικής ξεκίνησε να γιορτάζεται με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού Jack Lang. Έναν χρόνο αργότερα, ο θεσμός πέρασε τα γαλλικά σύνορα φτάνοντας στη χώρα μας και στην Αθήνα, τότε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, που μάλιστα ήταν η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία ξεκίνησε να γιορτάζεται η Ημέρα της Μουσικής.

Σήμερα, 38 χρόνια αργότερα η Ημέρα της Μουσικής έχει “ριζώσει” ως θεσμός και τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου – σε συνολικά 120 χώρες σε όλο τον κόσμο – με τη μουσική και την τεράστια δύναμή της να φτάνει απ’ άκρη σ’ άκρη, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους στα πιο απρόσμενα μέρη.

Εδώ συγκεντρώσαμε μια επιλογή από εκδηλώσεις/δράσεις/συναυλίες που πραγματοποιούνται με αυτή την αφορμή σε spots της Αθήνας, “φωτίζοντας” το καλοκαίρι μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ2ο Evia Film Project: 10 λόγοι για να πάτε στη Βόρεια Εύβοια12.09.2018

Ηρώδειο

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνοντας μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο. Στο πρώτο μέρος, το κορυφαίο πιανιστικό ντουέτο των τελευταίων δεκαετιών, Κάτια και Μαριέλ Λαμπέκ και η Ορχήστρα θα ερμηνεύσουν το απολαυστικό Καρναβάλι των ζώων (Le Carnaval des animaux, 1886) του Καμίγ Σεν-Σανς με αναφορές στους Μέντελσον, Μπερλιόζ και Όφενμπαχ. Στο δεύτερο μέρος, αλλάζοντας κλίμα, από τους μεγαλύτερους έντεχνους συνθέτες της εποχής μας, ο Γάλλος Τιερί Πεκού συνομιλεί με το Ζεϊμπέκικο του Διονύση Σαββόπουλου. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, η ορχήστρα κλείνει με διάθεση μουσικής ευφορίας, ερμηνεύοντας δύο ορχηστρικές σουίτες από την Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κήπος του Μεγάρου

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:00, ο Κήπος του Μεγάρου μάς προσκαλεί σε ένα τρίωρο μαγευτικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου! H ιταλική όπερα και η ναπολιτάνικη φωνητική παράδοση συναντούν θρυλικά κομμάτια των Βeatles και τζαζ διασκευές έργων του Johann Sebastian Bach αλλά και αυθεντινές συνθέσεις του Keith Jarrett. Πρωταγωνιστές του φετινού μουσικού ταξιδιού, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με σολίστ τη σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου και μαέστρο τον Γιάννη Πουλάκη, η Χορωδία της ΕΡΤ (μουσική διδασκαλία: Μιχάλης Παπαπέτρου) και το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου

Η κλασσική μουσική…ραπάρει όταν έχει κέφια. Με ευφάνταστους συντελεστές τον γνωστό raper MC Yinka, την performer Μάγδα Μαυρογιάννη και τη μουσικό Μαρία Μιχαλοπούλου, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 18:00, μικροί και μεγάλοι δίνουμε ραντεβού στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής – Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος, για μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη performance. Μέσα από το συναίσθημα της γιορτής, η κλασική μουσική απελευθερώνεται και δίνεται έμφαση στους στίχους και στις ρίμες με την rap, τον αυτοσχεδιασμό, μια γκράφιτι προβολή και την διαδραστική συμμετοχή του κοινού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος με τη σειρά του, ανοίγει τις πόρτες του στη…μουσική την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 17:30! Συγκεκριμένα φέτος, το Γάλλο-Ελληνικό λύκειο Eugène Delacroix (LFHED) προσφέρθηκε να μετατρέψει την άκρως καλοκαιρινή αυλή του Ινστιτούτου σε… μουσική σκηνή! Σε αυτή, οι μαθητές από τα γαλλικά και τα ελληνικά τμήματα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους: γαλλική μουσική σε συγχρόνους ρυθμούς, ελληνική μουσική, slam και χοροί. Η βραδιά θα συνεχιστεί με άλλα μουσικά γκρουπ, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με μουσικές funk, rock, ρεμπέτικο και κρητική μουσική! Πιο δίπλα, ένα food-truck θα είναι διαθέσιμο με αναψυκτικά και σνακ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου από τις 17:30, οι DJs των Athens Drunks Crew με guest καλεσμένους από άλλες ομάδες κατακλύζουν την Kυψέλη ως αργά το βράδυ. Επιπλέον, το Σάββατο 24 Ιουνίου, την ίδια ώρα, οι Irie Action Soumd System παίρνουν τα ηνία με reggae dub μουσική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι

Οι γειτονιές γύρω από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι θα πλημμυρίσουν για μια ακόμη χρονιά με μουσική, χορό και κέφι! Η γιορτή που μετρά περισσότερα από 10 χρόνια, ως μια πρωτοβουλία των καταστημάτων και των κατοίκων της περιοχής, μάς καλούν να γίνουμε μέρος ενός μίνι φεστιβάλ για τρεις ολόκληρες ημέρες, στην όμορφη πλατεία του Παγκρατίου και τους γύρω δρόμους, απολαμβάνοντας όμορφες μουσικές αλλά και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις (σεμινάριο χορού, επίδειξη, κρουστών και προβολή ταινίας). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πεζόδρομος της Ηπίτου

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 17:30, η Midnight Circus Gypsy Brewing σε συνεργασία με το κόμικ «Κουραφέλκυθρα – δεν είναι καν λέξη» μάς προσκαλούν στην Lacandona στον πεζόδρομο της Ηπίτου να γιορτάσουμε μαζί τα τρία χρόνια από την κυκλοφορία της μπύρας Ψυχή του Πάρτι, με ένα street party γεμάτο μουσική, performances και φυσικά φρέσκια μπύρα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Smartie Party στα decks σε ένα Urban Dance (hip-hop, rnb, dancehall, house, funk, reggae) Set. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b