MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Στο στοιχείο τους”: Ο πρώτος non binary χαρακτήρας της Pixar είναι γεγονός

Η Pixar αποκάλυψε ότι στην νέα της ταινία της, με τίτλο “Στο στοιχείο τους” (Elemental), έχουμε τον πρώτο non binary χαρακτήρα, που χρησιμοποιεί αντωνυμίες ουδέτερες ως προς το φύλο.

Monopoli Team

Η Pixar της Disney αποκάλυψε ότι στην νέα της ταινία της, με τίτλο “Στο στοιχείο τους” (Elemental), έχουμε τον πρώτο non binary χαρακτήρα, που χρησιμοποιεί αντωνυμίες ουδέτερες ως προς το φύλο.

Το νέο animation της Pixar, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, λαμβάνει χώρα στην Πόλη των Στοιχείων, όπου πολίτες από φωτιά, νερό, γη, αέρας ζουν μαζί. Τις φωνές των πρωταγωνιστών έχουν αναλάβει οι Leah Lewis και Mamoudou Athie, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί και μεταγλωττισμένη, με τις φωνές των Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Χαλκιά, Μυρτώ Αλικάκη, Κλέλια Ανδριολάτου.

Ένας από τους μικρότερους χαρακτήρες της ταινίας, λοιπόν, με το όνομα “Lake Ripple”, που ανήκει στο στοιχείο του νερού, είναι non-binary, με το Kai Ava Hauser, ηθοποιό που δανείζει τη φωνή του στον χαρακτήρα να επιβεβαιώνει τα νέα στο Twitter.

“Μεγάλη ανακοίνωση. Είχα την ευκαιρία να παίξω τον πρώτο non binary χαρακτήρα της Pixar. Γνωρίστε το Lake. Δίνω τη φωνή μου στο Lake στην νέα ταινία “Elemental”, την οποία θα δω στο σινεμά απόψε με τους φίλους μου, οπότε μπορείτε να τη δείτε κι εσείς στους κινηματογράφους αν θέλετε να το γνωρίσετε”.

Η Pixar έχει δεχθεί  αντιδράσεις στο παρελθόν για την έλλειψη αντιπροσωπευτικότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας – δηλαδή για το γεγονός ότι δεν είχαν συμπεριλάβει πολλούς ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες στις ταινίες τους.

Μάλιστα, η Disney είχε κατηγορηθεί ότι λογοκρίνει τον ομόφυλο έρωτα στις ταινίες της Pixar, από εργαζομένους του studio. Πράγματι, η Pixar είχε συμπεριλάβει στις ταινίες της ελάχιστους LGBTQ χαρακτήρες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μία ταινία μικρού μήκους, με τίτλο “Out”, που κυκλοφόρησε μόνο στο Disney+ και αφορά την ιστορία ενός gay άνδρα που προσπαθεί να κάνει come out στους γονείς του. Στην ταινία του 2020 “Φύγαμε” υπήρχε επίσης ο πρώτος ανοιχτά gay χαρακτήρας. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι είχαν δεσμευτεί ότι αυτό θα αλλάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το καλό πρόσωπο του Χόλιγουντ12.09.2018

Πάντως, η νέα ταινία της Pixar, “Στο στοιχείο τους”, μιλά για ζητήματα όπως οι διαπολιτισμικές διαφορές, η ξενοφοβία κ.α. Στην κριτική του για το Monopoli ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης, γράφει: “Το νέο animation της Pixar είναι γεμάτο από έξυπνες ιδέες, γουστόζικες καταστάσεις, χαριτωμένα αστεία, απολαυστικούς χαρακτήρες και φυσικά, σπουδαία κοινωνικά μηνύματα. Γύρω από την ελεύθερη μεταφοράτης ερωτικής ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, χτίζεται μια απέραντα τρυφερή και φαντασμαγορική αλληγορία για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κατάργηση των φυλετικών στερεοτύπων που προάγουν τον ρατσισμό”. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική, αλλά και να ανακαλύψετε τις ώρες και αίθουσες προβολών της ταινίας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Αθανασίου: “Τα Άνθη στα άνθη” είναι μια ταινία για την ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b