MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Disney: Κατηγορείται ότι λογοκρίνει τον ομόφυλο έρωτα στις ταινίες της Pixar

Σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή εργαζομένων της Pixar, η Disney δεν επιτρέπει την απεικόνιση τρυφερών στιγμών ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η ταινία μικρού μήκους της Pixar "Out"
Η ταινία μικρού μήκους της Pixar "Out"
Monopoli Team

Σύμφωνα με το Variety, μία ανοιχτή επιστολή από τους “LGBTQIA+ εργαζομενους της Pixar και συμμάχους τους”, κατηγορεί στελέχη της Disney ότι έχουν απαιτήσει να κοπεί “σχεδόν κάθε gay τρυφερή σκηνή, ακόμα κι αν οι δημιουργικές ομάδες και η διοίκηση της Pixar διαφωνούσαν”.

Η σοβαρή κατηγορία έρχεται μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε ένα σημείωμα που ο CEO της Disney, Bob Chapek, έστειλε σε όλους τους εργαζομένους της εταιρίας, μετά από την νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε στην Φλόριντα, με τίτλο… “Don’t Say Gay” (“Μην Λέτε Gay”). Στο μήνυμα, ο Chapek δήλωσε ότι η εταιρία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο αν “δημιουργήσουμε έναν πιο συμπεριληπτικό κόσμο μέσα από το εμπνευσμένο περιεχόμενο που δημιουργούμε”. Αυτή η δήλωση όμως αντιφάσκει με τις πράξεις της Disney.

“Εμείς στην Pixar έχουμε προσωπικά γίνει μάρτυρες πανέμορφων ιστοριών, που γεμάτες διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίες επιστρέφουν από τα γραφεία της Disney κατακερματισμένες, θρύμματα αυτού που αρχικά ήταν. Ακόμα κι αν η δημιουργία LGBTQIA+ περιεχομένου ήταν η απάντηση σε αυτή την ρατσιστική νομοθεσία, δεν μας επιτρέπουν να το κάνουμε” ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στην ανοιχτή επιστολή.

Πράγματι, μέχρι σήμερα, η Pixar έχει συμπεριλάβει στις ταινίες της ελάχιστους LGBTQ χαρακτήρες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μία ταινία μικρού μήκους, με τίτλο “Out”, που κυκλοφόρησε μόνο στο Disney+ και αφορά την ιστορία ενός gay άνδρα που προσπαθεί να κάνει come out στους γονείς του. Στην ταινία του 2020 “Φύγαμε” υπήρχε επίσης ο πρώτος ανοιχτά gay χαρακτήρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την επιστολή, η Disney χρηματοδοτεί ακόμα νομοθετικά σώματα που στήριξαν την νομοθεσία “Don’t Say Gay”. Ο Chapek απάντησε σε αυτή την κατηγορία, ανακοινώνοντας ότι η εταιρία θα έκανε μία δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στον οργανισμό Human Rights Campaign και άλλες οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας. Η Human Rights Campaign, όμως, ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι δεν θα δεχτεί την δωρεά, μέχρι να ληφθούν “ουσιώδη μέτρα για την αντιμετώπιση” της ρατσιστικής αυτής νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Μετά τον Μπάτμαν το… πάντα!12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b