MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema:10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες

Ξεχωρίσαμε 10 από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα (19-23/06) στην τηλεόραση και σε streaming πλατφόρμες – και αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας.

author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Ξεχωρίζουμε 10 ταινίες, δράσης, δραματικές, κωμωδίες, αλλά και αστυνομικά θρίλερ που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση και σε online πλατφόρμες και υπόσχονται να κάνουν τις βραδιές μας πιο ευχάριστες.

Τηλεόραση

“Οι Χήρες” του Steve McQueen: Cosmote CINEMA 1HD στις 22.45, Δευτέρα 19/06

Δραματικό αστυνομικό θρίλερ του 2018, βασισμένο στην ομότιτλη Βρετανική ταινία του 1983. Τέσσερις γυναίκες ( Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Carrie Coon) μένουν χήρες αφού οι σύζυγοί τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας που απέτυχε. Οι χήρες αναγκάζονται να αναλάβουν την εκτέλεση μιας ληστείας για να αποπληρώσουν τα χρέη που άφησαν οι άντρες τους. Καθώς προετοιμάζονται για τη ληστεία, πέφτουν σε έναν κόσμο διαφθοράς και επικίνδυνων συμφερόντων. Η ταινία εξελίσσεται ανατροπές και ένταση και αγγίζει θέματα όπως η εξουσία, η προδοσία και η ανάγκη για επιβίωση.

“Need For Speed” του Scott Waugh: OPEN στις 21.00, Δευτέρα 19/06

Ταινία δράσης με αυτοκίνητα του 2014 που βασίζεται στη δημοφιλή σειρά βιντεοπαιχνιδιών με το ίδιο όνομα. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας επαγγελματίας αγωνιστής αυτοκινήτων (Aaron  Paul) που καταδικάστηκε άδικα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε και καταλήγει στη φυλακή. Όταν επιστρέφει, αποφασίζει να συμμετάσχει σε έναν μεγάλο αγώνα δρόμου που διοργανώνεται από έναν επιχειρηματία, για να πάρει την εκδίκησή του και να νικήσει τους ανταγωνιστές του. Καθώς επιδίδεται σε μια επική πορεία διασχίζοντας τις ΗΠΑ,  αναμένεται να αντιμετωπίσει πολλούς κινδύνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το καλό πρόσωπο του Χόλιγουντ12.09.2018

“The Transporter” των Leterrier & Yuen : STAR στις 21.00, Τρίτη 20.06

Περιπέτεια δράσης του 2002 με τον Jason Statham να υποδύεται τον Frank Martin, έναν πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων που ζει μια ήρεμη ζωή ως μεταφορέας. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ο Frank αναλαμβάνει έναν νέο πελάτη, ο οποίος του ζητά να μεταφέρει κάτι πολύτιμο για εκείνον. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, ο Frank αποφασίζει να ανοίξει το πακέτο για να δει τι πραγματικά μεταφέρει, ανακαλύπτοντας ένα αιχμάλωτο κορίτσι. Αποφασισμένος να βοηθήσει το θύμα, ο Frank βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εγκληματικής οργάνωσης καθώς προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την υπόθεση.

“Έντι ο Αετός” του Dexter Fletcher: OPEN στις 21.00, Τρίτη 20/06

Βιογραφική κωμωδία του 2015, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του Μάικλ Έντουαρντς, γνωστού και ως Έντι ο Αετός (Taron Egerton). Ο Έντι είναι ένας Βρετανός αθλητής που έχει πάθος με το σκι από μικρός. Όνειρό του είναι να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και έχει πολύ περιορισμένη εμπειρία και δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον αθλητισμό μέχρι στιγμής. Παρά τις αμφιβολίες των άλλων, αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρό του και να εκπληρώσει τον στόχο του να γίνει ο πρώτος Βρετανός αθλητής στο άλμα του σκι. Ο Έντι ξεκινάει την προπόνησή του με τη βοήθεια ενός πρώην αθλητή του σκι και, παρά την έλλειψη εμπειρίας και τα εμπόδια, αγωνίζεται με πάθος και αποφασιστικότητα.

“Race: Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ” του Stephen Hopkins: OPEN στις 21.00, Τετάρτη 21/06

Δραματική βιογραφική ταινία του 2016 που επικεντρώνεται στη ζωή του αθλητή του στίβου Τζέσι Όουενς (Stephan James), έναν από τους πιο αξιόλογους αθλητές του 20ού αιώνα. Η ιστορία ξεκινά τη δεκαετία του 1930, όταν ο Όουενς ξεκινά την αθλητική του καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Παρά τον ρατσισμό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως Αφροαμερικανός, ο Όουενς εξελίσσεται και κατακτά αρκετά πανεπιστημιακά πρωταθλήματα. Το καθοριστικό σημείο της ιστορίας είναι η συμμετοχή του Όουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, υπό το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Όουενς ξεπερνάει τα εμπόδια του ρατσισμού και τις πολιτικές αντιξοότητες, καταφέρνοντας να κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια, γίνοντας έτσι μια θρυλική φιγούρα. Η ταινία εξετάζει την πορεία του Τζέσι Όουενς από τη φτώχεια και τις δυσκολίες στην πατρίδα του μέχρι την αναγνώρισή του σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια περίοδο που η φυλετική διάκριση και ο σκοταδισμός κυριαρχούσε σε πολλά μέρη του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15ο Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους: Επιστρέφει στην Πελοπόννησο με 94 ταινίες από 34 χώρες12.09.2018

“Δέκα Ύποπτοι για Φόνο” του Gilles Paquet-Brenner: ΣΚΑΪ στις 22.50, Πέμπτη 22/06

Δραματική ταινία μυστηρίου του 2017 βασισμένη σε βιβλίο της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας, Αγκάθα Κρίστι. Ένας πρώην κατάσκοπος, νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ (Max Irons), προσλαμβάνεται από την πρώην ερωμένη του για να ερευνήσει την δολοφονία του παππού της. Kαθώς ερευνά την υπόθεση, ανακαλύπτει ότι όλα τα μέλη της οικογένειας  της έχουν κίνητρα για να είναι ύποπτοι. Όσο βυθίζεται σε αυτή περίπλοκη οικογενειακή κατάσταση και αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά, τίθεται το ερώτημα για το ποιος έχει το ισχυρότερο κίνητρο για να φτάσει στο φόνο.

“Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους” των Cohen: Cosmote CINEMA 2HD στις 23.40, Παρασκευή 23/06

Αμερικανική αστυνομική ταινία θρίλερ του 2007. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κόρμακ Μακάρθι και ακολουθεί την ιστορία τριών ανδρών (Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin) που εμπλέκονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας και τα χρήματος. Η πλοκή εστιάζει σε έναν έμπειρο κυνηγό στο Τέξας, ο οποίος πάνω σε ναρκωτικά και ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, μετά από μια συμπλοκή μεταξύ εμπόρων. Ωστόσο, αποφασίζει να πάρει τα χρήματα για τον εαυτό του, ενώ αρχίζει ένα ανθρωποκυνηγητό με έναν δολοφόνο. Καθώς επιχειρεί να αποφύγει τον αδίστακτο κυνηγό του και να διαφύγει με τα χρήματα, ένας ηλικιωμένος σερίφης, έρχεται αντιμέτωπος με τον εγκληματικό αυτό κύκλο.

“Αντιρρησίας Συνείδησης” του Mel Gibson: STAR στις 23.45, Παρασκευή 23/06

Βιογραφική δραματική ταινία πολέμου του 2016 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία του Desmond Doss (Andrew Garfield), ενός Αμερικανού στρατιώτη που είναι αντιρρησίας  συνείδησης και αρνείται να κρατήσει όπλο ή να σκοτώσει οποιονδήποτε, αλλά επιθυμεί να συμβάλει στον πόλεμο ως νοσηλευτής. Τα γεγονότα οδηγούν στη Μάχη της Οκινάουα, κατά την οποία ο Desmond και η μονάδα του αντιμετωπίζουν τις ιαπωνικές δυνάμεις στο βουνό Hacksaw Ridge. Ενώ οι συνάδελφοί του είναι απελπισμένοι, ο Desmond συνεχίζει να περιθάλπει τους τραυματίες, αρνούμενος να επιτρέψει οποιαδήποτε βία εκ μέρους του. Ο Desmond κατάφερε να σώσει πολλές ζωές και έγινε ένα πραγματικό πρότυπο για την ανθρωπότητα. Η ταινία έλαβε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 2 Όσκαρ.

Πλατφόρμες

“Extraction” Ι & ΙΙ, του Sam Hargrave στο NETFLIX

Με την πρεμιέρα του Extraction II, οι κορυφαίες ταινίες δράσης με τον Chris Hemsworth βρίσκονται στην 1η θέση του Netflix. Η ιστορία ακολουθεί τον Τάιλερ Ρέικ, έναν πρώην πεζοναύτη του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει γίνει εκτελεστής. Όταν κάποιος απάγει τον γιο του αρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης στην Ινδία, ο Τάιλερ καλείται να εκτελέσει μια επικίνδυνη αποστολή απελευθέρωσης, καθώς αντιμετωπίζει εχθρούς από όλες τις πλευρές. Όσο η αποστολή προχωρά, ο Τάιλερ ανακαλύπτει περισσότερα για τον εαυτό του και τους λόγους που τον οδήγησαν στο θανατηφόρο αυτό επάγγελμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΡΤ2: Ξένες ταινίες και ντοκιμαντέρ στον ρυθμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής12.09.2018

“Moulin Rouge” του John Huston στο CINOBO

Στις νέες προσθήκες του Cinobo βρίσκεται η ιστορική μουσικοθεατρική ταινία του 1952, μια διασκευή της ιστορίας του Παριζιάνου καλλιτέχνη Henri de Toulouse-Lautrec.  Η ταινία λαμβάνει χώρα στο Παρίσι του 19ου αιώνα και ακολουθεί την ιστορία ενός καλλιτέχνη- θαμώνα στη γνωστή μπουάτ του Μουλέν Ρουζ, όπου περνάει τον χρόνο του ζωγραφίζοντας τις χορεύτριες.  Εκεί, ερωτεύεται τη Μαρί. Η αγάπη τους δοκιμάζεται όταν οι κοινωνικές συνθήκες και οι περιορισμοί τους απειλούν να τους χωρίσουν.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b