MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΡΤ2: Ξένες ταινίες και ντοκιμαντέρ στον ρυθμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (Τετάρτη 21 Ιουνίου), η ΕΡΤ2 σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην 7η τέχνη με ταινίες που έχουν ως κεντρικό θέμα τη μουσική.

«Ο άνθρωπος ορχήστρα» (L’ Homme Orchestre)
Monopoli Team

Ήχοι, νότες και ιστορίες με πρωταγωνιστές ηθοποιούς αλλά και καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κινηματογράφο αλλά και τη μουσική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο12.09.2018

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, στις 22:00
«Ο άνθρωπος ορχήστρα»
(L’ Homme Orchestre)

Μουσική κωμωδία, παραγωγής Γαλλίας 1970
Σκηνοθεσία: Σερζ Κορμπέρ
Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Νοέλ Αντάμ, Ολιβιέ ντε Φινές, Πακ Άνταμς
Διάρκεια: 82΄

Υπόθεση: Ο κος Εντουάρ είναι χορευτής, μουσικός, ιμπρεσάριος, σκηνοθέτης και μάνατζερ, όλα σε ένα, ενός μπαλέτου, το οποίο μεταχειρίζεται με μεγάλη αυστηρότητα. Ενώ βρίσκονται σε περιοδεία στην Ιταλία, ένα μωρό βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά του και μετατρέπει τον Εντουάρ, ενάντια σε κάθε προσδοκία, σε στοργικό πατέρα. Σύντομα, όμως, η ζωή του κατακλύζεται από μωρά και χάος, οδηγώντας τον άλλοτε επί παντός επιστητού Εντουάρ στην απόλυτη τρέλα.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, στις 22:00
«Τραγούδα το Τραγούδι σου»
(Sing Your Song)

Βραβευμένο βιογραφικό ντοκιμαντέρ, για τη ζωή και τη δράση του διάσημου τραγουδιστή Χάρι Μπελαφόντε, παραγωγής ΗΠΑ 2011
Σκηνοθεσία–σενάριο: Σούζαν Ρόστοκ

«Η ιστορία ενός ανθρώπου που πρέπει να περάσει από γενιά σε γενιά». (Ρόμπερτ Ρέντφορντ)

Το ντοκιμαντέρ, παράλληλα με την καλλιτεχνική πορεία του Χάρι Μπελαφόντε, αναδεικνύει και μία άλλη πλευρά της προσωπικότητάς του: αυτή του υπέρμαχου των ανθρώπινων δικαιωμάτων τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στενός φίλος του ακτιβιστή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, ακόμη και σήμερα στα 90 του χρόνια αγωνίζεται κατά της βίας και των ανισοτήτων, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους: «ο καθένας μας έχει τη δύναμη να τραγουδήσει τον δικό του σκοπό». Ένας ζωντανός θρύλος της ποπ κουλτούρας, ένας καλλιτέχνης σπάνιας ευαισθησίας αλλά και ένας αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι πολιτικός ακτιβιστής.

Το ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις μεταξύ των οποίων:

– Βραβείο Δημοφιλέστερου Ντοκιμαντέρ στο Vancouver International Film Festival
– Υποψηφιότητα για Βραβείο Κοινού Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Dublin International Film Festival 2012
– Υποψηφιότητα για το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Sundance Film Festival 2011

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στις 22:00
«Νίνα»
(Nina aka Untitled Nina Simone Project)

Α’ τηλεοπτική μετάδοση
Βιογραφικό μουσικό δράμα, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2016
Σκηνοθεσία-σενάριο: Σίνθια Μορτ
Πρωταγωνιστούν: Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβιντ Ογιέλουο, Ρόναλντ Γκούτμαν, Κέβιν Μάμπο
Διάρκεια: 90΄

Υπόθεση: Η ζωή και η επαγγελματική πορεία μιας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία, της Νίνα Σιμόν, ξεδιπλώνεται στη βιογραφική αυτή ταινία που έχει στην καρδιά της μια σπάνια και δυνατή ερωτική ιστορία. Αρχίζοντας από τη δεκαετία του 1990 στη Γαλλία και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυΐας και «Αρχιέρειας της Soul», που τελικά βρίσκει την αγάπη και τη γαλήνη.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στις 22:00
«Τζέρι Λι Λιούις: Ο θρύλος του ροκ»
(Great Balls of Fire!)

Μουσικό βιογραφικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1989
Σκηνοθεσία: Τζιμ ΜακΜπράιντ
Πρωταγωνιστούν: Ντένις Κουέιντ, Γουινόνα Ράιντερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Τζον Ντο, Στίβεν Τομπολόβσκι, Τρέι Γουίλσον, Στιβ Άλεν
Διάρκεια: 108΄

Υπόθεση: O Ντένις Κουέιντ και η Γουινόνα Ράιντερ πρωταγωνιστούν στην αληθινή, συναρπαστική ιστορία του θρυλικού ροκ σταρ της δεκαετίας του ’50, Τζέρι Λι Λιούις, που λατρεύτηκε για τη μουσική του, αλλά κατηγορήθηκε για την αμφιλεγόμενη ερωτική του ζωή.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στις 24:00
«A-Ha: Η Ταινία»
(A-Ha, The Movie)

Βιογραφικό μουσικό ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Νορβηγίας-Γερμανίας 2021
Σκηνοθεσία: Thomas Robsahm, Aslaug Holm
Διάρκεια: 108΄

Σχεδόν 35 χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, οι Α-ha, το πρώτο μουσικό συγκρότημα από τη Νορβηγία που πέρασε τα σύνορα της χώρας τους, εκπέμπουν ακόμα την ίδια μαγεία επί σκηνής με τη μελαγχολική και διαχρονική μουσική τους. Τα τρία μέλη της ανεπανάληπτης μπάντας περιοδεύουν ανά τον κόσμο, αλλά οδηγούν ξεχωριστά αυτοκίνητα, μένουν χώρια στα παρασκήνια και συναντιούνται μόνο επί σκηνής. Αυτή είναι η συναρπαστική ιστορία των A-ha, όπως την αφηγούνται οι ίδιοι, που πλημμυρίζει θαυμάσια μουσική, μεγάλες φιλοδοξίες, διαλυμένη φιλία – και ίσως συγχώρεση.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b