MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένα κρουαζιερόπλοιο μηδενικών ρύπων με γιγάντια ηλιακά «πανιά» πέφτει στις θάλασσες το 2030

Ένα κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών ρύπων με τεράστια αναδυόμενα ηλιακά «πανιά» ετοιμάζεται να πλεύσει στους ωκεανούς το 2030. Με μήκος 135 μέτρα, το ηλεκτρικό σκάφος θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 500 επισκέπτες.

Monopoli Team

Οι κρουαζιέρες ευθύνονται για τιτάνιες ποσότητες ρύπανσης. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε ο ιστότοπος Marine Pollution Bulletin, ένα μεγάλο πλοίο μπορεί να έχει αποτύπωμα άνθρακα μεγαλύτερο από 12.000 αυτοκίνητα. Η Hurtigruten Norway ελπίζει να το αλλάξει αυτό.

Η νορβηγική εταιρεία κρουαζιέρας, η οποία επί του παρόντος διευθύνει επτά υπερμεγέθη πλοία, μόλις ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών έως το 2030. Στη συνέχεια θα προχωρήσει σε μετατροπή ολόκληρου του στόλου της σε φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά σκάφη, ενώ δύο υπάρχοντα πλοία του στόλου έχουν ήδη μετατραπεί σε υβριδικά.

Το έργο Sea Zero ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2022. Η Hurtigruten συνεργάστηκε με 12 ηγέτες του κλάδου και το ερευνητικό ινστιτούτο SINTEF για να εντοπίσει την πράσινη τεχνολογία που θα κάνει πραγματικότητα το όραμά της για κρουαζιερόπλοια χωρίς εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεταμορφώθηκε η Ελλάδα από το Σχέδιο Μάρσαλ;12.09.2018

Ορισμένες τεχνολογίες βρίσκονται σε σχετικά προχωρημένο στάδιο, ενώ άλλες απαιτούν περαιτέρω έρευνα και δοκιμές. Ωστόσο, η εταιρεία είναι βέβαιη ότι το πρώτο της πλοίο μηδενικών εκπομπών θα φτάσει στις θάλασσες πριν το τέλος της δεκαετίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίντα Καπετανέα: Η Καλαμάτα πρέπει ν’ αποκτήσει τις δικές της παραγωγές12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b