MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
23
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΚΘΕΣΗ

  When life gives you Lemons, make Lemonade: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Αδαμαντία στην Άνδρο

  Αισιοδοξία και θετική στάση απέναντί στις αντιξοότητες θέλει να ενθαρρύνει η ομαδική εικαστική έκθεση «When life gives you Lemons, make Lemonade», που παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης Αδαμαντία, στην Άνδρο, ως ένας φόρος τιμής στην καθιερωμένη «Γιορτή του Λεμονιού» στο νησί.

  When life gives you Lemons, make Lemonade: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Αδαμαντία στην Άνδρο
  Αριστέα Παναγιωτακοπούλου, Μπλε και Κίτρινο, 60x80cm, Ψηφιακή φωτογραφία επεξεργασμένη με υγρό γυαλί
  Monopoli Team

  Ο χώρος Τέχνης Αδαμαντία – Adamantia Art Space (Νειμποριό – Άνδρος) παρουσιάζει από Σάββατο, 3 Ιουνίου έως Σάββατο, 24 Ιουνίου την Ομαδική Εικαστική Έκθεση «When life gives you Lemons, make Lemonade».

  Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, Στο λεμονοδάσος, 60x50cm, Ακρυλικά

  «When life gives you Lemons, make Lemonade»: Λίγα λόγια για την έκθεση

  Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα είναι μια παροιμιώδης φράση που χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει την αισιοδοξία και μια θετική στάση ικανοποίησης απέναντι σε αντιξοότητες ή κακοτυχίες.

  Στο νησί που σύµφωνα µε τον Ανδρέα Εµπειρίκο είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσµου», την Άνδρο, 32 αξιόλογοι και καταξιωμένοι σύγχρονοι εικαστικοί, εμπνέονται και δημιουργούν έργα που η αισιοδοξία και η θετική τους ενέργεια προκαλούν εντύπωση όπως και τα μεγάλα και εντυπωσιακά χοντρόφλουδα λεμόνια της Άνδρου. Άλλωστε πολλά έργα, έχοντας σαν θέμα το λεμόνι, θυμίζουν στους επισκέπτες της έκθεσης τη καθιερωμένη «Γιορτή του Λεμονιού» που πραγματοποιείται παράλληλα στο νησί και στρέφει την προσοχή μας στο αγροτικό παρελθόν του νησιού, δημιουργώντας την αισιοδοξία για ένα ευοίωνο μέλλον σχετικά με την παραγωγή και εκμετάλλευσή τους.

  Θοδωρής Τριφύλλης, Ακτίνα, 70x60cm, Μικτή τεχνική

  Παράλληλα η ομαδική εικαστική έκθεση «When life gives you Lemons, make Lemonade» σας καλεί να επισκεφτείτε τον όμορφο και φιλόξενο χώρο τέχνης Αδαμαντία στο Νειμποριό, στην παραλία της Χώρας της Άνδρου, που έχει ήδη αναδείξει μια μαγιά καλλιτεχνών που έμαθαν να εκθέτουν τα έργα τους και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Η Αδαμαντία έχει πλάνο και όραμα και είναι πάντα δίπλα στους καλλιτέχνες. Στόχος να αναδειχθεί η καλλιτεχνική πλευρά του αρχοντικού νησιού της Άνδρου, καθώς έχει πολλά να δώσει ακόμη στις Τέχνες που στήριξε από πολύ νωρίς και συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά.

  Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο, 3 Ιουνίου στις 7μ.μ. και διαρκεί έως το Σάββατο, 24 Ιουνίου. Είναι επισκέψιμη καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, 7 – 11μ.μ., σε όλη τη διάρκειά της, ενώ η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

  Jocasta M., Χωρίς τίτλο, 100x100cm, Aκρυλικό – χρωστικές – τέμπερες

  Για το concept, οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Λαζάρου και η πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net. Για πρωινά ραντεβού απευθύνεστε στο τηλ. 22820 22324.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRick Lowe: Ένας «χαρτογράφος του αγνώστου» στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

  Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

  Agnes Zirini – Chrysa Tsiari – Jocasta M. – Kostas  G. Schnippering – Γιώτα Αγγελοπούλου – Μαρίνα Αναστασοπούλου – Κική Αρκά  – Ρένα Βαλλιάνου – Κώστας Γαρύφαλλος – Πόλυ Γεωργακοπούλου – Ροδόκλεια Δημουλιά – Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Παρασκευή Ζάννη – Μαρία Καζαμία – Μόσση Καμπάνη – Στέλλα Κατεργιαννάκη – Μιράντα Κατσίφα – Μαρία Κιτσαντώνη – Σελίνα Κρητικού –  Έφη Λαμπρίδου – Πάνος Λιάπης – Ευαγγελία Λιάσκου – Μαρία Ματάλα  – Ειρήνη Μπουρούτη – Σοφία Νάκη – Άννα Οικονόμου – Άννα Ομηρίδη – Αντιγόνη Παγώνα – Αριστέα Παναγιωτακοπούλου – Γιόλα Πήττα – Θοδωρής Τριφύλλης – Ελένη Φιφλή

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Εγκαίνια: Σάββατο, 3 Ιουνίου | ώρα 7μ.μ.
  Διάρκεια έκθεσης: 3 έως 24 Ιουνίου 2023

  Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 19:00 – 23:00 . Για πρωινά ραντεβού απευθύνεστε στο τηλ. 22820 22324.
  Είσοδος Ελεύθερη

  Αδαμαντια, χωρος τεχνης και μαθησης, Νειμποριό – Άνδρος. Τηλ: 22820 22324 . email: [email protected]

  Περισσότερα από Εικαστικά
  VIMA_WEB3b