MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού γουέστερν

Στις 10 το βράδυ της Παρασκευής (26/5) από την ΕΡΤ θα προβληθεί η ταινία «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» η οποία είναι το πρώτο ελληνικό γουέστερν. Πριν τη δείτε (αν δεν την έχετε δει) διαβάστε την ξεχωριστή ιστορία της.

Σκηνή από την ταινία | Finos Films
Monopoli Team

Αν νομίζετε πως τα γουέστερν έχουν αναφορές μόνο στην άγρια δύση, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψη σας. Ακόμα και η… Μεσογειακή Ελλάδα έχει να επιδείξει ένα γουέστερν που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα που γυρίστηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πίσω στο μακρινό 1967, ο Νίκος Φώσκολος, γύρισε το πρώτο ελληνικό γουέστερν υπό τον «ψαρωτικό» τίτλο «οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω»!

Η ταινία θα προβληθεί στις 10 το βράδυ της Παρασκευής (26/5) από την ΕΡΤ και όσοι δεν την έχετε δει, καλό θα ήταν να αφήσετε για λίγο το Netflix και να την απολάυσετε καθώς είναι δεδομένο πως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ελληνικές ταινίες και η οποία, μάλιστα, δεν προβάλλεται συχνά από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το μαγικό τραγούδι της «Μικρής γοργόνας»12.09.2018

Το πρώτο ελληνικό γουέστερν είναι και η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Νίκου Φώσκολου. Μέχρι εκείνη την εποχή ο Φώσκολος είχε γίνει γνωστός ως το βαρύ πυροβολικό της Φίνος Φιλμ σε ότι αφορά τη συγγραφή των σεναρίων. Έτσι θα γινόταν και εκείνη τη φορά, ωστόσο, όταν ο Φώσκολος πήγε το σενάριο για το πρώτο ελληνικό γουέστερν στον Φιλοποίμην Φίνο, ο αξέχαστος κινηματογραφικός παραγωγός, τον προέτρεψε να αναλάβει για πρώτη φορά και τη σκηνοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤαινιόραμα: Ο πιο σινεφίλ θεσμός επιστρέφει στο Άστυ – 8 αριστουργήματα που δεν πρέπει να χάσεις12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b