MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Ταινιόραμα: Ο πιο σινεφίλ θεσμός επιστρέφει στο Άστυ – 8 αριστουργήματα που δεν πρέπει να χάσεις

Το Ταινιόραμα επέστρεψε στο Άστυ και προβάλλει για έναν ολόκληρο μήνα, δύο ταινίες την ημέρα, με ένα ενιαίο εισιτήριο των 5 ευρώ. Εμείς σας προτείνουμε 8 ταινίες-αριστουργήματα που δεν πρέπει να χάσετε!

Φωτεινή Νικολίτσα | 25.05.2023

Το Ταινιόραμα αποτελεί πια θεσμό για τον κινηματογράφο Άστυ, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή και για έναν ολόκληρο μήνα, δίνει την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν παλιές και νέες ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο. Φέτος, θα διαρκέσει από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου και για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες θα προσφέρει 2 ταινίες την ημέρα με ένα ενιαίο εισιτήριο αξίας 5 ευρώ!

Σε μια χρονιά που αποδείχθηκε δύσκολη για συγκεκριμένα σινεμά του κέντρου – το Άστορ και το Ιντεάλ – και, αν και ήδη τα θερινά έχουν ανοίξει τις πόρτες τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κλειστούς κινηματογράφους που εξακολουθούν να βάζουν τα δυνατά τους για να μας φέρουν τις καλύτερες ταινίες – νέες και παλιές. Στο φετινό Ταινιόραμα περιλαμβάνονται καινούριες ταινίες που βραβεύτηκαν στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου αλλά και οι κλασικές σινεφίλ επιλογές που δεν συναντάς εύκολα στην μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, όποιες ταινίες βρέθηκαν σε φιλμ, πρόκειται να προβληθούν με την παραδοσιακή μηχανή προβολής με μπομπίνες!

Ταινιόραμα 2023 - Η Αφίσα

Ταινιόραμα 2023 – Η Αφίσα

Εμείς με την σειρά μας, σας προτείνουμε τέσσερις ημέρες για να επισκεφτείτε το Άστυ – μία για κάθε εβδομάδα που διαρκεί το Ταινιόραμα. Αυτό σημαίνει συνολικά οκτώ ταινίες! Ωστόσο μπορείτε να βρείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του κινηματογράφου.

Δευτέρα 29/05

“Pietà” του Kim Ki-duk

Πλοκή: Ένας τοκογλύφος θα προσπαθήσει να ξεφύγει από τη βίαιη ζωή που κάνει όταν θα εμφανιστεί μια γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα του.

Ο συχνά αμφιλεγόμενος Κορεάτης σκηνοθέτης, Kim Ki-duk, είχε λάβει για αυτή του την ταινία τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2012.

“Dogville” του Lars von Trier

Πλοκή: Η Grace, μια γυναίκα που την κυνηγάει μια ομάδα γκάνγκστερ, βρίσκει καταφύγιο σε μια μικρή πόλη, που όμως για να την κρατήσει της ζητά ως αντάλλαγμα την σκληρή δουλειά της.

Το αριστούργημα του Lars von Trier, είναι εξολοκλήρου γυρισμένο πάνω σε μια θεατρική σκηνή με εξόφθαλμα σκηνικά θεάτρου. Πρόκειται για την πρώτη ταινία της μη ολοκληρωμένης τριλογίας του με τίτλο USA – Land of Opportunities”. Πρωταγωνιστεί η Nicole Kidman.

Σάββατο 03/06

“Drive My Car” του Ryusuke Hamaguchi

Πλοκή: Ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης, δέχεται να σκηνοθετήσει το έργο “Uncle Vanya” ενώ, παράλληλα, αντιμετωπίζει τον θάνατο της γυναίκας του.

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Καννών, ανάμεσα στα οποία αυτό Καλύτερου Σεναρίου.

“Close” του Lukas Dhont

Πλοκή: Ο Leo και ο Remi, δύο 13χρονα αγόρια, έχουν μια πολύ στενή φιλία, γεγονός που θα αποτελέσει αντικείμενο χλευασμού από τους συμμαθητές τους. Κάπως έτσι, ο ένας θα αποστασιοποιηθεί και θα διαταραχθεί η σχέση τους.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα περσινά Βραβεία της Ακαδημίας.

Δευτέρα 12/06

“Τα Σκυλιά δεν Φοράνε Παντελόνια” του J.-P. Valkeapää

Πλοκή: Ο Juha, έχοντας μείνει χήρος, δεν μπορεί να συνδεθεί με τίποτα πια. Η γνωριμία του με την ντομινατρίξ Mona και με την ασφυξία που του παρέχει, θα του ανοίξει έναν νέο ορίζοντα, επικίνδυνο αλλά και συνάμα ελκυστικό.

Η φινλανδική ταινία με πρωταγωνιστές τον Pekka Strang και την Krista Kosonen, έκανε πρεμιέρα στις Κάννες στο τμήμα Directors’ Fortnight.

“Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου” του Alaa Eddine Aljem

Πλοκή: Ένας κλέφτης επιστρέφει μετά από χρόνια στο σημείο όπου είχε θάψει τη λεία του. Μόνο που τώρα πια στο σημείο αυτό βρίσκεται ένας ναός ενός άγνωστου Αγίου.

Αυτή η κωμωδία ήταν η επίσημη πρόταση του Μαρόκο για τις υποψηφιότητες των 93ων Βραβείων Όσκαρ, ωστόσο δεν κατάφερε να λάβει κάποια!

Τετάρτη 21/06

“Η Άγρια Αχλαδιά” του Nuri Bilge Ceylan

Πλοκή: Ένας συγγραφέας στα πρώτα του βήματα, επιστρέφει στο πατρικό του μετά τις σπουδές όπου προσπαθεί να βρει χορηγό για να εκδώσει το βιβλίο του ενώ έχει να αντιμετωπίσει την οικογένειά του.

Η ταινία διαγωνίστηκε για τον Χρυσό Φοίνικα ενώ ήταν η επίσημη πρόταση της Τουρκίας για Όσκαρ, χωρίς ωστόσο να λάβει υποψηφιότητα.

“Η Ομορφιά της Ύπαρξης” του Roy Andersson

Πλοκή: Μικρές ιστορίες για στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου, άλλοτε χαρούμενες και όμορφες κι άλλοτε σπαρακτικές.

Ο Roy Andersson αποτύπωσε για άλλη μια φορά με το μοναδικό στυλ που τον χαρακτηρίζει αυτήν την ωδή στην ανθρώπινη φύση. Κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα για Καλύτερη Σκηνοθεσία στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b