MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Σαν Σεμπαστιάν: Ταξίδι σε έναν γαστρονομικό παράδεισο

Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, Michelin γεύματα, Belle Epoque αρχιτεκτονική και μία από ομορφότερες αστικές παραλίες της Ευρώπης. Γνωρίστε το Σαν Σεμπαστιάν, τη βασίλισσα της Χώρας των Βάσκων.

Photo by ultrash ricco on Unsplash
Photo by ultrash ricco on Unsplash
Monopoli Team

Στη βόρεια Ισπανία, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια μικρή και πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη – ό,τι πρέπει για ένα χαλαρωτικό weekend. Αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας Gipuzkoa της αυτόνομης Χώρας των Βάσκων, μιας περιοχής που κρύβει πολλούς πολιτιστικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς.

Ταπεινό ψαροχώρι του 12ου αιώνα και τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας κατά την Belle Époque, το Σαν Σεμπαστιάν – ή Donostia στη γλώσσα των Βάσκων – είναι σήμερα παγκοσμίως γνωστό για τα φανταστικά εστιατόρια του, ενώ αποτελεί και παράδεισο για τους σέρφερ.

Η πόλη διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι, ξενοδοχεία με καταπληκτική αρχιτεκτονική και μία από τις ομορφότερες αστικές παραλίες της Ευρώπης. Επίσης, το Σαν Σεμπαστιάν είναι γνωστό για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την πόλη να βιώνει εκείνη την περίοδο τις πιο κοσμοπολίτικες στιγμές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2023: Όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Βράχων12.09.2018

Top γαστρονομικός προορισμός

Το Σαν Σεμπαστιάν έχει αποκτήσει τεράστια φήμη διεθνώς ως γαστρονομικός προορισμός. Οι καλοφαγάδες συρρέουν απ’ όλο τον κόσμο στην πόλη που καυχιέται για τα 17 συνολικά αστέρια Michelin της (τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη), για να γευτούν τις γαστρονομικές δημιουργίες των πρωτοπόρων σεφ.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατερίνα Ευαγγελάτου: Δεν είμαι quitter, δεν τα παρατάω12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b