MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Strange Way of Life: Ενθουσίασε η νέα ταινία μικρού μήκους του Αλμοδόβαρ στις Κάννες

Με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ σε ρόλο ερωτευμένων cowboys, το queer western του Πέδρο Αλμοδόβαρ ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Monopoli Team

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επέστρεψε στις Κάννες χθες το βράδυ, με την πρεμιέρα της νέας ταινίας μικρού μήκους του, με τίτλο “Strange Way Of Life” – και η ανταπόκριση κοινού και κριτικών ήταν ενθουσιώδης.

Με πρωταγωνιστές τον Ίθαν Χοκ και τον Πέδρο Πασκάλ ως βασανισμένους εραστές και διάρκεια μόλις 31 λεπτά, το “Strange Way of Life” ήταν από τις πιο δημοφιλείς πρεμιέρες της βραδιάς, με εκατοντάδες σινεφίλ να σχηματίζουν ουρές παρά τις βροχές και να γεμίζουν τελικά το θέατρο των 1.000+ θέσεων – με πολλούς να μένουν τελευταία στιγμή εκτός.

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκε φυσικά και ο 73χρονος σκηνοθέτης, που μίλησε για την μόλις δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του – μετά την περσινή μικρού μήκους του “The Human Voice” με την Tilda Swinton – στο πλευρό του Ίθαν Χοκ. Ο Πασκάλ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω των γυρισμάτων για το “Gladiator 2” του Ρίντλεϊ Σκοτ.

“Ήθελα να κάνω ένα κλασικό western, όπου μιλώ για την επιθυμία ανάμεσα σε δύο cowboys” είπε ο Αλμοδόβαρ, αναφέροντας ότι το “Brokeback Mountain” ήταν ό,τι κοντινότερο σε αυτό, αλλά η δική του ταινία είναι “το πρώτο πραγματικά queer Western”.

Ο Πασκάλ πρωταγωνιστεί ως ο Σίλβα, που ταξιδεύει με το άλογό του στην έρημο για να επισκεφτεί τον φίλο του, Τζεικ (Χοκ), σερίφη της πόλης. Οι δύο άνδρες περνούν μία “οργιώδη βραδιά” – όπως την αποκάλεσε ο Αλμοδόβαρ – το επόμενο πρωί όμως, ο τόνος αλλάζει και φαίνεται ότι και οι δύο έχουν απώτερους σκοπούς. Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν τα συναισθήματά τους, σκέφτονται τα καθήκοντα, τις οικογένειές τους και πώς θα ήταν μία κοινή ζωή, μαζί.


Μιλώντας για τον χαρακτήρα του, Τζεικ, ο Χοκ ανέφερε ότι βρήκε ρεαλιστικό τον τρόπο που απεικονίστηκε. “Υπάρχει κάποιος που είμαστε και κάποιος που θέλουμε να γίνουμε. Δεν είναι πάντα το ίδιο. Δημιουργεί ρωγμές μέσα μας. Μένει μαζί μας. Τον βρήκα συναρπαστικό τον χαρακτήρα” ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: 10 ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας12.09.2018

Όσο για τις κριτικές, εκπρόσωπος του Variety ανέφερε ότι η ταινία ήταν τόσο καλή που αν ήταν μόλις 9 λεπτά μεγαλύτερη – 40 λεπτά, δηλαδή το ελάχιστο για να μπορείς να είσαι υποψήφιος για όσκαρ μεγάλου μήκους – τότε η ταινία θα ήταν φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αν και σίγουρα θα είναι φαβορί για το Όσκαρ Μικρού Μήκους. “Η νέα western ταινία του στέκεται περήφανα δίπλα στις πιο τολμηρές του ταινίες, όπως το “Μίλα της” και το “Γύρνα Πίσω” ανέφερε το Variety.

Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μια κούρσα ζωής στο σύγχρονο Παρίσι12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b