Μαγειρίτσα από το food blog Elpida’s Little Corner
Το food blog Elpida’s Little Corner μοιράζεται μαζί μας την απόλυτη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα.
1 κιλό εντόσθια (συκωταριά, γλυκάδια κ.α.)
1 εντεριά
1 λίτρο Νερό
3 κ.σ. Βούτυρο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 ματσάκια Φρέσκα Κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Άνηθος
3 φύλλα Μαρούλι
½ κούπα Ρύζι Καρολίνα ή γλασσέ
Αλάτι Μεσολογγίου
Πιπέρι
Χυμό Λεμονιού
Για το αυγολέμονο
2 μέτρια Αυγά
Χυμό Λεμονιού
Προαιρετικά
1 κ.σ. Κορν Φλάουρ
Πλένουμε πολύ καλά και ψιλοκόβουμε τα εντόσθια, την εντεριά την κόβω με ψαλίδι να ανοίξει και να καθαρίσει καλά.
Τα βάζουμε σε κρύο νερό με λεμόνι και αλάτι τα ξεπλένουμε πολλές φορές να είναι πεντακάθαρα.
Για να τα κόψουμε πιο εύκολα τα βάζουμε να βράσουν 10 λεπτά, έτσι θα τα ψιλοκόψουμε αμέσως.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο και τα μαρούλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα εντόσθια και την εντεριά.
Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ρύζι, τον άνηθο και τα μαρούλια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό, βράζουμε στην χύτρα 10-12 λεπτά ή σε κατσαρόλα 30 λεπτά περίπου.
Αν βράσετε στην κατσαρόλα, το ρύζι τον άνηθο και τα μαρούλια, θα τα προσθέσετε 15 λεπτά πριν στο τέλος. Αφού βράσει η μαγειρίτσα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε (αν θέλετε προσθέστε κορν φλαουρ, βοηθάει να μην κόψει αν την ξανά ζεστάνετε)
Χυμό λεμονιού βάζετε ανάλογα πόσο ξινή σας αρέσει και προσθέτουμε σιγά – σιγά ζωμό από την μαγειρίτσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και άλλο ζωμό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο food blog Elpida’s Little Corner.