MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μαδρίτη: Τα κορυφαία αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας

Κοσμοπολίτικη, πολύχρωμη και εξωστρεφής, η Μαδρίτη συνδυάζει τα πάντα και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τύπο ταξιδιώτη. Συγκεντρώσαμε αξιοθέατα, βόλτες και διευθύνσεις για να περάσετε αξέχαστα στην ισπανική πρωτεύουσα.

Photo by Florian Wehde on Unsplash
Photo by Florian Wehde on Unsplash
Monopoli Team

Φτάνοντας στη Μαδρίτη πρέπει να είσαι έτοιμος να περπατήσεις, να περιπλανηθείς στις φαρδιές λεωφόρους, στις ιστορικές πλατείες και στις γραφικές γειτονιές, να εξερευνήσεις τις αγορές και τα καταπράσινα πάρκα.

Η Μαδρίτη είναι από εκείνες τις πόλεις που πρέπει να τους δώσεις χρόνο. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις τη γοητεία και τα πολλά, διαφορετικά πρόσωπά της. Από τα σπουδαία μουσεία μέχρι τα στέκια των καλοφαγάδων, παρακάτω θα βρείτε έναν μίνι οδηγό με τα καλύτερα της ισπανικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που προλαβαίνετε να δείτε πριν ‘κατέβουν’12.09.2018

Μαδρίτη: Αξιοθέατα και βόλτες

Puerta del Sol
Photo by Alvaro Araoz on Unsplash

Photo by Alvaro Araoz on Unsplash

Η γνωριμία με την ισπανική πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από την Puerta del Sol, την καρδιά της πόλης και το «σημείο μηδέν» του οδικού δικτύου της χώρας. Η πολυσύχναστη πλατεία σε σχήμα ημισελήνου έχει πολλά μαγαζιά και αρκετά αξιοθέατα μεταξύ των οποίων το επιβλητικό Δημαρχείο, το έφιππο άγαλμα του Καρόλου Γ΄ της Ισπανίας αλλά και το άγαλμα της αρκούδας με το δέντρο-σύμβολο της πόλης.

Plaza Mayor
Photo by Alev Takil on Unsplash

Photo by Alev Takil on Unsplash

Η ιστορική Plaza Mayor, η πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης, φτιάχτηκε το 1619. Τα μάτια της έχουν δει πολλά: ταυρομαχίες, εκτελέσεις και δίκες από την Ιερά Εξέταση. Έχει ορθογώνιο σχήμα και περιβάλλεται από εντυπωσιακά κτήρια με 237 υπέροχα μπαλκόνια. Στο κέντρο της δεσπόζει το άγαλμα του έφιππου Φίλιππου του 3ου, ενώ τα εμπορικά καταστήματα, τα tapas bars και τα υπαίθρια cafes που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, συμπληρώνουν το σκηνικό.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ένα πανέμορφο μαροκινό «Μπλε καφτάνι»12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b