MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Ένα πανέμορφο μαροκινό «Μπλε καφτάνι»

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Μαρτίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μπλε καφτάνι

Η δεύτερη μόλις ταινία της μαροκινής Μαριάμ Τουζανί είναι το «Μπλε καφτάνι» που αφηγείται μια όχι και τόσο περίπλοκη ερωτική ιστορία η οποία χάρη στην ανθρωπιά και την τρυφερότητα με την οποία περιβάλλει η δημιουργός τους ήρωες της μετατρέπεται σε μια αυθεντική σινεφίλ εμπειρία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών

Το μπλοκμπάστερ «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών» των Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντστινμε τους Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ και Χιου Γκραντ είναι μια ανάλαφρη και διασκεδαστική μεταφορά του διάσημου παιχνιδιού ρόλων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οχτώ βουνά

Τα «Οχτώ βουνά» των Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν και Σάρλοτ Βαντερμίς αφηγούνται με χαρακτηριστική απλότητα και λυρική ευαισθησία το χρονικό μιας παιδικής φιλίας που ξεκινά σ’ ένα μικρό χωριό των Άλπεων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο άρχοντας των μυρμηγκιών

Η αληθινή ιστορία του Ιταλού ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Άλντο Μπραϊμπάντι είναι το θέμα της νέας ταινίας του Τζιάνι Αμέλιο («L’ America») με τίτλο «Ο άρχοντας των μυρμηγκιών».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Βασίλισσα της Νέας Υόρκης

Το ντοκιμαντέρ «Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» της Βάλερυ Κοντάκου αφηγείται την απίστευτη ιστορία μιας χαρισματικής Ελληνοεβραίας από τη Θεσσαλονίκη, που γλύτωσε από το Ολοκαύτωμα για να γίνει η βασίλισσα της πορνό βιομηχανίας στη Νέα Υόρκη των 70ς.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba –To the Swordsmith Village

Το animation «Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba –To the Swordsmith Village» του Χαρούο Σοτοζάκι αποτελεί  κινηματογραφική μεταφορά του manga του Κογιοχάρου Γκοτούγκε.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ζλάταν

Το «Ζλάταν» του Γιενς Χόγκρεν δεν είναι μια απλή βιογραφική ταινία για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αλλά ένα άκρως ενδιαφέρον οδοιπορικό  για τα παιδικά και νεανικά χρόνια του διάσημου σουηδού ποδοσφαιριστή.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Anthropause

Το «Anthropause» του Χρήστου Γόδα είναι ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b