MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 20 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Monopoli Team

Η παράσταση “Η Αφροδίτη με τη γούνα” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Για 4η χρονιά επιστρέφει «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα». Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η παράσταση “Η Αφροδίτη με τη γούνα” του Λεοπόλντ φον Ζάχερ-Μαζόχ σε σκηνοθεσία Θανάση Κουρλαμπά. Υπόθεση: Η εκρηκτική συνάντησή του Σεβερίν και της Βάντα σε ένα απομονωμένο θέρετρο των Καρπαθίων θα γίνει το πεδίο μάχης ενός οριακού έρωτα. Ο Σεβερίν φαντασιώνεται την Βάντα στο ρόλο της πανέμορφης, ψυχρής, αυταρχικής Αφροδίτης, μιας ιδεατής γυναίκας αφιερωμένης στο κυνήγι της ηδονής. Την παρασύρει σε ένα παιχνίδι ψυχολογικής και φυσικής βίας, ξυπνώντας μέσα της την επιθυμία για επιβολή. Σταδιακά και με δική του παρότρυνση μετατρέπεται σε πιστό υπηρέτη της εκχωρώντας της το δικαίωμα να αποφασίζει για οτιδήποτε τον αφορά, να τον κακοποιεί ψυχολογικά και να τον βασανίζει σωματικά.
20/3, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα 

Aφιέρωμα στη Denise Levertov στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Mε αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της Denise Levertov (1923-1997), η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το “Με τα λόγια (γίνεται)” παρουσιάζουν στο Θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ενωσης κατά την 10η ετήσια εκδήλωσή τους με αμερικανική ποίηση για τον εορτασμό του “Μήνα της Ποίησης”, αφιέρωμα στη σημαντική ποιήτρια. Φέτος το “Με τα λόγια (γίνεται)” παρουσιάζει, μεταφρασμένα από 11 Ελληνες / Ελληνίδες ποιητές/ποιήτριες, ποιήματα από όλο το φάσμα της 50ετούς και πλέον ποιητικής παραγωγής της Levertov. Τα ποιήματα μεταφράζουν και διαβάζουν οι: Ορφέας Απέργης, Μαίρη Γιόση, Γιάννης Δούκας, Λένια Ζαφειροπούλου, Λευτέρης Ζαχαριουδάκης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Λένα Καλλέργη, Δήμητρα Κωτούλα, Στέργιος Μήτας, και Χριστιάνα Μυγδάλη.
20/3, 19:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 55, Αθήνα 

Το ντοκιμαντέρ “Το Τελευταίο Αετόπουλο” στον Κινηματογράφο Τριανόν

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Τριανόν θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Το Τελευταίο Αετόπουλο” σε σκηνοθεσία της Φωτεινής Λαμπρίδη και του Στέλιου Κούλογλου. Το ντοκιμαντέρ μιλά για τη δίψα για ζωή των ανθρώπων, που αξιοποιούν κάθε λεπτό για να παραδώσουν έναν καλύτερο κόσμο στις επόμενες γενιές. Ένας τέτοιος, είναι ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ Βαγγέλης Σακκάτος, που θα είναι παρών στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Τριανόν και θα συνομιλήσει με το κοινό και τους σκηνοθέτες μετά την προβολή. Υπόθεση: Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του 94χρονου δημοσιογράφου, βραβευμένου συγγραφέα – λογοτέχνη και εκδότη, που την περίοδο που ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία, εργάστηκε ακόμη και ως μηχανουργός εργάτης. Αεικίνητος και πιστός στις ιδέες του, ο Βαγγέλης Σακκάτος έτοιμος για νέες μάχες απέναντι στην ακροδεξιά και σε όσους επιθυμούν να “πειράξουν” την ιστορική μνήμη. Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Βαγγέλη Σακκάτο και τους σκηνοθέτες.
20/3, 20:00
Κινηματογράφος Τριανόν – Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπερναρντίν Εβαρίστο: Η βραβευμένη με Booker συγγραφέας έρχεται στη Στέγη12.09.2018

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

Μορφές της Ομηρικής Ελένης στην ποίηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Διαλεκτικό Όμιλο Αγίας Παρασκευής και τον ιστορικό, φιλόλογο και συγγραφέα Λευτέρη Παπακώστα, πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα: Μορφές της Ομηρικής Ελένης στην ποίηση. Από τον Όμηρο στον Σεφέρη. Την εισήγηση στο θέμα θα κάνει η Βασιλική Ψαρουδάκη, ενώ τον συντονισμός της εκδήλωσης η Βίκυ Καλογερίδη, πρόεδρος Διαλεκτικού Ομίλου Αγίας Παρασκευής.
20/3, 18:30
Αναγνωστήριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Αλ. Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b