MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ

Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Έπειτα από οκτώ χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής, το bazaar βιβλίου του Μουσείου Μπενάκη αλλάζει, μεγαλώνει και μεταμορφώνεται σε μια πλούσια Γιορτή Βιβλίου.

Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη
Monopoli Team

Στο επίκεντρο της φετινής γιορτής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138, θα βρεθεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το bazaar βιβλίου, στο ισόγειο του κτιρίου. Θα διατεθούν 240 τίτλοι από τον κατάλογο των εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70%, ενώ οι εκδόσεις των ετών 2022-2023 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%. Οι θεματικές των εκδόσεων εκτείνονται από την κλασική αρχαιότητα, τον βυζαντινό πολιτισμό, τη λαογραφία, τη νεοελληνική ζωγραφική, τη γλυπτική και την ευρωπαϊκή τέχνη, μέχρι τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τη νεοελληνική ιστορία και τη φιλολογία. Παράλληλα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και τμήμα με μεταχειρισμένα βιβλία, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Η Γιορτή Βιβλίου θα λειτουργήσει το Σάββατο από 10.00-22.00 και την Κυριακή από 10.00-18.00, ενώ το bazaar θα κλείσει στις 21.00. Το bazaar θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά, στη διεύθυνση bazaar.benaki.org, από το Σάββατο 18 έως και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online όλες τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη (όχι όμως και τα μεταχειρισμένα) με τις ίδιες εκπτώσεις.

Παρουσιάσεις βιβλίων

Παράλληλα, το πρόγραμμα το διημέρου εμπλουτίζεται με παρουσιάσεις βιβλίων. Έτσι, το Σάββατο 18 Μαρτίου (19.00), στον χώρο του ισογείου, θα παρουσιαστεί η έκδοση «Μέδουσα. Αίθουσα τέχνης (1979-2017)», που κυκλοφόρησε από το Μουσείο Μπενάκη το 2022. Για την έκδοση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Διονύσης Καψάλης, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, ο γλύπτης Νάκης Ταστσιόγλου και η επιμελήτρια της έκδοσης και της ομώνυμης έκθεσης Ελισάβετ Πλέσσα.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου (13.00), στον ίδιο χώρο, για την πρόσφατη έκδοση «Nelly’s. Το έργο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόλου-Σεραϊδάρη (1899-1998)», θα μιλήσουν η τ. υπεύθυνη των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Φανή Κωνσταντίνου, ο επιμελητής του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, η υπεύθυνη του Φωτογραφικού Αρχείου του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ Βασιλική Χατζηγεωργίου και η υπεύθυνη των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και επιμελήτρια της έκδοσης και της ομώνυμης έκθεσης Αλίκη Τσίργιαλου, με συντονιστή τον ιστορικό Δημήτρη Αρβανιτάκη, υπεύθυνο του «Τμήματος Εκδόσεων Τάσσος και  Angele Νομικού» του Μουσείου Μπενάκη.

Δωρεάν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν τρεις δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Nelly’s», στους χώρους της Πειραιώς 138, από την επιμελήτριά της Αλίκη Τσίργιαλου, το Σάββατο, 18 Μαρτίου, στις 17.30, και την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 11.00 και 15.00. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στη γραμματεία του bazaar.

Τέλος, την Κυριακή 19.03.23, στις 12.00, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη προσκαλεί τα παιδιά από 6 έως 10 χρόνων στην αναδρομική έκθεση «Nelly’s». Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες σταθμούς στο έργο της πρωτοπόρου Ελληνίδας δημιουργού και να αποκαλύψουν μικρά μυστικά των πειραματισμών της. Θα μπορέσουν ακόμα να παίξουν με το φως και τα ιστορικά πια υλικά που χρησιμοποίησαν οι φωτογράφοι πριν η εικόνα περάσει στον ψηφιακό κόσμο. Και εδώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (Πληροφορίες: Τμήμα Εκπαίδευσης, 210.3671067-69).

Συγκέντρωση βιβλίων

Το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ομάδα Αιγαίου», εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία για ενίσχυση και εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών σε μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου πελάγους, όπου και δραστηριοποιείται η ανωτέρω ΑμΚΕ. Στόχος είναι η συγκέντρωση ενός ικανού αριθμού βιβλίων (από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη και από τα second hand βιβλία), τα οποία θα διατεθούν προς τον σκοπό αυτόν. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη δράση αυτή, θα μπορούσαν κατά τις ημέρες της Γιορτής Βιβλίου να προσφέρουν βιβλία για παιδιά και εφήβους (λογοτεχνικά, επιστημονικά, δοκίμια, τέχνης, κ.λπ.). Ως αντίδωρο, το Μουσείο Μπενάκη θα τους προσφέρει μια έκδοσή του από έναν επιλεγμένο κατάλογο βιβλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου με τη ματιά της Nelly’s12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b