MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Όσα παίρνει ο άνεμος: Στο φως σημειώσεις από το αυθεντικό σενάριο – Οι άγνωστες διαφωνίες για την απεικόνιση της δουλείας

Σημειώσεις από το αυθεντικό σενάριο του «Όσα παίρνει ο άνεμος» είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκάλυψαν τον “πόλεμο” ανάμεσα στους σεναριογράφους σχετικά με τον τρόπο απεικόνισης της δουλείας στην θρυλική ταινία.

Monopoli Team

Το έντονο παρασκήνιο των διαφωνιών στην παραγωγή του «Όσα παίρνει ο άνεμος» (“Gone with the Wind”) – της ταινίας του 1939 που επικρίθηκε για τον τρόπο που απεικόνισε τη δουλεία και τις φυλετικές ανισότητες – φέρνει στο φως ένα νέο δοκίμιο από τον ιστορικό David Vincent Kimel.

Ο ιστορικός, ο οποίος πλήρωσε 15 χιλιάδες δολάρια για να αποκτήσει τις σημειώσεις του αυθεντικού, πρωτότυπου σεναρίου – που αρχικά είχε στην κατοχή του ο διευθυντής του καστ, Fred Schuessler – αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως υπήρχαν αρκετές σκηνές που τελικά δεν μπήκαν στη ταινία.

Η θρυλική ταινία του 1939, που διαδραματιζόταν την περίοδο του εμφυλίου στην Αμερική, έχει σχολιαστεί αρνητικά για τον τρόπο που ωραιοποιούσε την δουλεία. Διασκευασμένο από το μυθιστόρημα της Margaret Mitchell, που κυκλοφόρησε το 1936, το σενάριο της ταινίας, που έχει στα χέρια του πια ο Kimel, δείχνει ότι οι σεναριογράφοι της ταινίας είχαν χωριστεί σε πιο «ρομαντικούς» και πιο «ρεαλιστές», που υποστήριζαν ταυτόχρονα αντίθετες απόψεις σχετικά με την παρουσίαση των σχέσεων ανάμεσα στα αφεντικά και τους εργαζόμενους και οι διαφωνίες κατά την παραγωγή της ταινίας ήταν πολλές και έντονες. Τελικά όμως, οι πιο σκοτεινές και βίαιες σκηνές, που μπορεί να ενοχλούσαν, “κόπηκαν” από την τελική εκδοχή της όπως εμείς την γνωρίζουμε σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓκρέτα Γκάρμπο: Οι καλύτερες ερμηνείες μιας αληθινής σταρ – μύθου της «χρυσής εποχής» του Χόλυγουντ12.09.2018

Στις 301 σελίδες, ο ιστορικός ανακάλυψε σκηνές που αποτελούσαν «μια ωμή αποτύπωση της κακομεταχείρισης των σκλάβων στη φυτεία της Scarlett, με αναφορές σε ξύλο, απειλές όταν δεν δούλευαν αρκετά και άλλες εκδοχές σωματικής και συναισθηματικής βίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, o παραγωγός της ταινίας, David O.Selznick, είχε ζητήσει να καταστραφούν όλες οι κόπιες των σεναρίων μετά τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά τελικά έχουν διασωθεί σχεδόν 12 κόπιες!

Με πληροφορίες από People.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b