MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: Μετά τον «Πινόκιο» έρχεται η επόμενη animation ταινία του στο Netflix

Έχοντας εξασφαλίσει ήδη μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Animation για τον «Πινόκιο», το Netflix ετοιμάζει μία ακόμη συνεργασία με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και μία επόμενη animation ταινία δικής του σκηνοθεσίας.

Monopoli Team

Μετά από μια πρώτη επαφή με τον χώρο του animation, με την ταινία «Πινόκιο» για το Netflix, η οποία μάλιστα προτάθηκε και για Όσκαρ Καλύτερου Animation, φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη στον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για περισσότερα. Ο ίδιος πρόκειται να καταπιαστεί, αυτή τη φορά, με την μεταφορά του μυθιστορήματος “The Buried Giant” του βραβευμένου με Νόμπελ Βρετανού συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο, που εκδόθηκε το 2015.

Το μυθιστόρημα ακολουθεί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Βρετανών, τον Αξλ και την Μπεατρίς, που ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο, στον οποίο κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει μακροπρόθεσμες αναμνήσεις. Όταν ξαφνικά το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι είχε έναν γιο στο παρελθόν, αποφασίζει να ταξιδέψει στη γη προκειμένου να αναζητήσει αυτό το χαμένο παιδί.

Ο Ντελ Τόρο θα αναλάβει την παραγωγή και τη σκηνοθεσία, ενώ συνυπογράφει το σενάριο με τον σεναριογράφο του “Matilda the Musical”, Ντένις Κέλι.

Λίγο καιρό πριν, όταν ο ίδιος ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως η επόμενη ταινία stop-motion animation που φτιάχνει θα είναι η μεταφορά του βιβλίου του Καζούο Ισιγκούρο, ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσει το animation μόνο για να πει παιδικές ιστορίες. «Με το The Buried Giant συνεχίζεται η συνεργασία μου με το Netflix πάνω στο animation και την επιδίωξή μας για stop-motion ως μέσο για να διηγηθούμε περίπλοκες ιστορίες και να χτίσουμε απεριόριστους κόσμους. Είναι μεγάλη τιμή και μεγαλύτερη ευθύνη για μένα να σκηνοθετήσω αυτό το σενάριο που ο Ντένις Κέλι και εγώ προσαρμόζουμε από το βαθύ και ευφάνταστο μυθιστόρημα του Καζούο Ισιγκούρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠινόκιο: Το MoMA ετοιμάζει μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα στην νέα ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο12.09.2018

Υπενθυμίζεται ότι ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρέμεινε για έναν μήνα κοντά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ταινιών του Netflix και είχε περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες 28 ημέρες ένταξής του στην πλατφόρμα!

Με πληροφορίες από Deadline.com.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b