MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πινόκιο: Το MoMA ετοιμάζει μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα στην νέα ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Η έκθεση με τίτλο “Guillermo del Toro: Crafting ‘Pinocchio'” έρχεται αυτόν τον χειμώνα στο MoMA της Νέας Υόρκης για να ρίξει φως στη δημιουργία της πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων του Οσκαρικού σκηνοθέτη.

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, photo: Netflix
Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, photo: Netflix
Monopoli Team

Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει αυτόν τον χειμώνα τους θαυμαστές του Guillermo del Toro στη Νέα Υόρκη, αφού το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MOMA) ανακοίνωσε νέα έκθεσή του αφιερωμένη στην νέα ταινία του «Πινόκιο».

Η έκθεση με τίτλο “Guillermo del Toro: Crafting ‘Pinocchio’” θα αφορά την πολύπλοκη διαδικασία της δημιουργίας της πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων του οσκαρικού σκηνοθέτη και πρόκειται να εκτίθεται στο MoMA από τις 11 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 15 Απριλίου 2023, ως μέρος ενός ευρύτερου αφιερώματος που ετοιμάζει το μουσείο για το έργο του del Toro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυστραλία: Ένας χρωματιστός Παρθενώνας κοσμεί την Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας12.09.2018

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του MoMA, η έκθεση θα περιλαμβάνει «πέντε ολόκληρα σετ εργασίας και τέσσερα μεγάλα σκηνικά μαζί με μαριονέτες, μακέτες, γλυπτικά καλούπια, σχέδια, υλικά ανάπτυξης, βίντεο time-lapse και motion-test και εννοείται, σκηνικά από την ίδια την ταινία. Στον χώρο της γκαλερί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια νέα καθηλωτική σειρά με βίντεο που πραγματεύεται διάφορα θέματα που εμφανίζονται συχνά στις ταινίες του del Toro, ενώ, παράλληλα, προσφέρεται μια ολοκληρωμένη συλλογή από αφίσες τέχνης που εκδόθηκαν από στούντιο, μαζί με πολλές άλλες εκπλήξεις και φυσικά, την προβολή της ίδιας της ταινίας. Απώτερος σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει το αξιοσημείωτο της άψογης συνεργασίας μεταξύ ομάδων επαγγελματιών που ήταν τοπικά διάσπαρτες και της σύζευξης πολλών διαφορετικών μέσων που οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα της ταινίας».

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, photo: Netflix

Αντικείμενο της έκθεσης θα αποτελέσει επίσης και το ίδιο το βιβλίο που ενέπνευσε την ταινία, δηλαδή «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι. Αντί να επικεντρωθεί στο κείμενο, η έκθεση θα παρουσιάσει διάφορες έντυπες εκδόσεις του βιβλίου από τους δύο τελευταίους αιώνες με σκοπό να συγκρίνει πώς διαφορετικοί εικονογράφοι οπτικοποίησαν την ιστορία.

Μία έκθεση προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού Guillermo del Toro η οποία καταδεικνύει σε βάθος την παραγωγή μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων, μεγάλου μήκους. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το MoMA επιδιώκει ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς είναι γεγονός ότι το μουσείο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν παρόμοια αφιερώματα στο έργο των Pixar, Tim Burton και των Quay Brothers.

Ο Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο κυκλοφορεί από σήμερα, 24 Νοεμβρίου, στους κινηματογράφους, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμη και στο Netflix. Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το εφηβικό όνειρο του Σπίλμπεργκ12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b