MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass – Αναλυτικά παραδείγματα με τους δικαιούχους και τα ποσά ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος αγορών.

Photo by nrd on Unsplash
Monopoli Team

Όλα έτοιμα ώστε την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, να ανοίξει για τις αιτήσεις η πλατφόρμα του Market Pass. Ηδη στο vouchers.gov.gr υπάρχει το πεδίο που από μεθαύριο θα μπορούν οι δικαιούχοι της ενίσχυσης να καταθέτουν τις αιτήσεις λάβουν το επίδομα. Το Market Pass αποτελεί ουσιαστικά ένα μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Καλύπτει, δε, την περίοδο από τον τρέχοντα μήνα έως και τον Ιούλιο του 2023.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας. Ως μέλη του νοικοκυριού λογίζονται οι σύζυγοι ή και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση και ποιοι όχι
  • Για έγγαμους ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αρμόδιος να αιτηθεί είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.
  • Σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης συζύγων / μερών συμφώνου συμβίωσης, ο ένας εκ των δύο, οπότε αποκλείεται αυτοδικαίως ο άλλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈφυγε από τη ζωή ο Richard Belzer του “Law & Order: SVU” – Το αντίο των συμπρωταγωνιστών του12.09.2018

Δεν δικαιούνται να αιτηθούν:
  • φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα μέλη στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 από άλλο πρόσωπο,
  • φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως φιλοξενούμενα στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 από άλλο πρόσωπο,
  • φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπίπτουν στον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2021,
  • φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής και
  • φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 έως και 31/12/2022.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Market Pass;

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b