MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γλυπτά Παρθενώνα: Ετοιμάζεται συμφωνία win – win για Ελλάδα και Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο επεξεργάζεται μια νέα πρόταση για την Ελλάδα μέσω της οποίας τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μπορούσαν να εκτεθούν τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα, δήλωσε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Οζμπορν κάνοντας λόγο για μια συμφωνία win-win.

Φωτογραφία: Xavier von Erlach/unsplash
Φωτογραφία: Xavier von Erlach/unsplash
Monopoli Team

Στο ενδεχόμενο της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

Μιλώντας στο BBC, ανέφερε ότι Βρετανία και Ελλάδα συνεργάζονται για μία συμφωνία «win – win» αναφορικά με τα ιστορικά αντικείμενα.

Αν και παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να λυθεί το ζήτημα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, σημείωσε ότι κάποιος θα μπορεί να δει τα Γλυπτά τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορεί να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGuardian: Το Βρετανικό Μουσείο σε συζητήσεις με την Ελλάδα για επιστροφή «μερικών» από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ως δάνειο12.09.2018

«Είναι πολύ δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά, όπου αυτά τα γλυπτά, τα Ελγίνεια Μάρμαρα, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, θα μπορούσαν να τα δουν τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα και αυτό θα είναι ένα κέρδος για την Ελλάδα και για εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο Όσμπορν στο BBC.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Νέα Υόρκη έως το Χονγκ Κονγκ: Οι πιο συναρπαστικές εκθέσεις του ’2312.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b