MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα: 85% της κοινής γνώμης συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών/καλλιτεχνών

Αυτή είναι η πρώτη ανεξάρτητη έρευνα κοινής γνώμης των nopubitco drama education, με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις των ηθοποιών/καλλιτεχνών στην Ελλάδα.

Monopoli Team

Στην πρώτη ανεξάρτητη έρευνα κοινής γνώμης των nopubitco drama education με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις των ηθοποιών/καλλιτεχνών στην Ελλάδα, 4 στα 5 άτομα είπαν πως συμφωνούν με αυτές, ανεξάρτητα από τις προσωπικές, πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Την ίδια στιγμή μόνο 25% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως επιτρέπουν στα πολιτικά και προσωπικά τους πιστεύω να επηρεάσουν είτε δυσμενώς είτε ευμενώς τη γνώμη τους για αυτές τις κινητοποιήσεις.

H ποσοτική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τριεθνή (Ελλάδα, Αγγλία, ΗΠΑ) ομάδα αποφοίτων/ διπλωματούχων Google Analytics /Google Marketing Research με συμβουλευτική από τις καταξιωμένες στο χώρο της data-driven έρευνας βρετανικές εταιρείες Purple Seven/the Audience Agency.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντιμέτωποι με το ήθος των ηθοποιών12.09.2018

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 και 12 Φεβρουαρίου διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σε 1034 άτομα ηλικίας 18+ που κατοικούν σε αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Οι σταθμίσεις της αφορούσαν την ηλικία, την απασχόληση των ερωτηθέντων σε επαγγελματικούς χώρους εκτός του καλλιτεχνικού, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν την ισομερή εκπροσώπηση όλων των ιδεολογικών πολιτικών ρευμάτων, όπως αυτά εκφράζονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επεξεργασία των δεδομένων της έρευνας κατέδειξε επίσης πως το 70% των ερωτηθέντων είναι αρκετά ενημερωμένα για τις διεκδικήσεις των ηθοποιών/καλλιτεχνών με το 83% να δηλώνουν ότι τα ενδιαφέρει να είναι ενήμερα για αυτές.

Παράλληλα, και σε ποσοστό 77%, τα ερωτόμενα άτομα δήλωσαν πως τα δημοφιλή ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν καλύψει το θέμα επαρκώς.

Στην ερώτηση εάν θα στήριζαν οποιαδήποτε κινητοποίηση του επαγγελματικού τους κλάδου απέναντι σε αποφάσεις/πράξεις που υποβάθμιζαν, υποτιμούσαν ή περιόριζαν τις επαγγελματικές τους δυνατότητες/ακαδημαϊκές σπουδές και οικονομικές απολαβές, τα ερωτόμενα απάντησαν «Ναι» σε ποσοστό 97%.

Τα συμμετέχοντα άτομα στην έρευνα επίσης κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί τους ενδιαφέρει να ενημερωθούν για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών/καλλιτεχνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠΔ 85: Σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των καλλιτεχνών12.09.2018

Οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις κινήθηκαν στους παρακάτω άξονες:

1. Τη πολυεπίπεδη σημασία και έννοια του πολιτισμού.

2. Την κοινωνική αλληλεγγύη.

3. Το δικαίωμα των πολιτών στην πλήρη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

4. Την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

5. Την αντικειμενική αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b