MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο μύκητας Κόρντισεπς του The Last of Us είναι πραγματικός και μετατρέπει τα μυρμήγκια σε ζόμπι

Η εντυπωσιακή υποδοχή του κοινού για το The Last of Us έχει εκτοξεύσει και τις αναζητήσεις για τον τρομακτικό μύκητα κόρντισεπς.

Monopoli Team

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει το The Last of Us, η τηλεοπτική μεταφορά του δημοφιλούς PlayStation franchise από το HBO. Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη στήνονται κάθε εβδομάδα μπροστά από τις οθόνες τους, προκειμένου να μη χάσουν δευτερόλεπτο από κάθε επεισόδιο.

Το HBO μάλιστα προχώρησε πρόσφατα σε ανανέωση της σειράς και για έναν ακόμη κύκλο (τουλάχιστον).

Η επιτυχία του The Last of Us, όπως είναι λογικό, έχει εκτοξεύσει την ανησυχία, αλλά και την περιέργεια του κόσμου γύρω από τον μύκητα κόρντισεπς, που πρωταγωνιστεί στη σειρά και καταστρέφει τον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSuper Bowl 2023: Η (έγκυος) Rihanna έδειξε πώς “κερδίζεις” το Halftime Show12.09.2018

Η αλήθεια εδώ, λοιπόν, είναι πως το παιχνίδι (και κατά επέκτεση και η σειρά) είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό μύκητα με το ίδιο όνομα που υπάρχει στη φύση.

Ο μύκητας κόρντισεπς προσβάλλει (ευτυχώς) μόνο μυρμήγκια. Ουσιαστικά μολύνει τον εγκέφαλο του μυρμηγκιού και καταλαμβάνει τα εξωτερικά του συστήματα, μετατρέποντάς το σε ζόμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIT: Ένα «πράσινο» take away spot στο Χαλάνδρι12.09.2018

Την ίδια στιγμή, ο μύκητας τρέφεται με τα όργανα του σώματος του μυρμηγκιού, αφήνοντας άθικτα αυτά που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τους σκοπούς του. Όταν η δουλειά του ολοκληρωθεί, το αναγκάζει να σκαρφαλώσει κάπου ψηλά και έπειτα ρίχνει στο έδαφος τους σπόρους του, προκειμένου να μολύνει κάποιο άλλο μυρμήγκι.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b