MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πού βρίσκουμε το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα;

Πάμε να δούμε μαζί κάποια από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης, που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας.

Πού βρίσκουμε το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα; πηγή: unsplash
Πού βρίσκουμε το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα; πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Έχοντας μιλήσει σε αυτή τη στήλη για διάφορες κουζίνες και πλήθος γεύσεων, ήρθε η ώρα να κάνουμε λόγο για μία γαστρονομική επιλογή που όλοι αγαπάμε. Σαν βασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας -αλλά και της ελληνικής μας κουλτούρας γενικότερα- το σουβλάκι είναι ένα φαγητό που αγαπάμε σε όλους του τις μορφές. Με γύρο, με καλαμάκι (ή σουβλάκι για να είμαστε και politically correct), αλλά και vegan, δίπιτο ή απλό, με σως ή με τζατζίκι, το σουβλάκι αποτελεί πάντα μία από τις πρώτες μας επιλογές, τόσο για μία έξοδο, όσο και για ντελίβερι στο σπίτι παρέα με φίλους (ή και με μία καλή σειρά).

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί κάποια από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης, που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού τρώμε το πιο νόστιμο και “value for money” brunch στην Αθήνα;12.09.2018

Hoocut
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hoocut (@hoocut)

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρίσκεται το Hoocut, ένα μαγαζί αφιερωμένο στο καλό σουβλάκι. Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή. Εκτός από τις κλασσικές προτάσεις -χοιρινό και κοτόπουλο- στο Hoocut θα βρείτε και κάποιες πιο ιδιαίτερες, έως και -εκ πρώτης όψεως- ανορθόδοξες γεύσεις, οι οποίες, όμως, με μία δοκιμή θα σας αφήσουν ενθουσιασμένους. Ανάμεσά τους: βοδινό ή μπιφτέκι βοδινό σε πίτα, προβατίνα σε πίτα, λουκάνικο μαύρου χοίρου σε πίτα, αλλά και καλαμαράκια σε πίτα και -προσωπικό highlight του μενού τα ντολμαδάκια σε πίτα. Στον κατάλογο του μαγαζιού θα βρείτε, επίσης, ορεκτικά, σαλάτες και σκεπαστές πίτες -για τους πιο hardcore φαγάδες.

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2103240026

Λευτέρης ο Πολίτης

Παραμένοντας στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στο Μοναστηράκι, όσο και στην Ομόνοια, θα βρούμε τον Λευτέρη τον Πολίτη και το αγαπημένο μας σουβλάκι στην πολίτικη εκδοχή του. Με έμφαση στην παράδοση, την αξιοπιστία και την καλή ποιότητα, ο Λευτέρης μας συστήνει το παραδοσιακό πολίτικο σουβλάκι με μοσχαρίσιο πολίτικο μπιφτέκι ή με πολίτικο πικάντικο σουτζούκι, ενώ τα υλικά της πίτας συμπληρώνουν το κρεμμύδι, η ντομάτα, ο μαϊντανός, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι, παραμένοντας στις παραδοσιακές πολίτικες γεύσεις και σε ένα σουβλάκι που θυμίζει καλή ελληνική κουζίνα.

Διεύθυνση: Ρόμβης 18, Αθήνα 10562, Σατωβριάνδου 20, Αθήνα 10432
Τηλέφωνο: 2103310030, 2105225676

Ο Κώστας 1950

Ακόμη ένα παραδοσιακό σουβλάκι που θα βρούμε στο κέντρο, Ο Κώστας αποτελεί μία από τις αγαπημένες προτάσεις των Αθηναίων -και όχι μόνο- με τον κόσμο να κάνει ουρές για να δοκιμάσει τα παραδοσιακά τυλιχτά του. Με έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, οι πίτες του Κώστα έχουν τα παραδοσιακά υλικά που θα έβρισκε κανείς στα παλιά σουβλάκια. Καλό κρέας, κρεμμύδι, γιαούρτι, μαϊντανό, ντομάτα και καυτερό πιπέρι. Σίγουρα, αν θέλετε να φάτε ένα καλό κλασσικό σουβλάκι, ο Κώστας αποτελεί ένα «must visit» μαγαζί για εσάς.

Διεύθυνση: Πεντέλης 5, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2103228502

Just Pita

Και πάμε σε μία πιο εναλλακτική προσέγγιση του σουβλακιού και στο Just Pita, που, όπως μας λέει και το όνομά του, ειδικεύεται στις πίτες -στην αθηναϊκή καθομιλουμένη, τα σουβλάκια. Από πιο κλασσικές γεύσεις: γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο, σε πιο ιδιαίτερες προτάσεις, μεταξύ των οποίων: κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, κεμπάπ, λουκάνικο χωριάτικο, chicken strips, φαλάφελ, χαλούμι, αλλά και ψητά λαχανικά -ως vegan επιλογή του μενού.

Διεύθυνση: Αθηνάς 18, Αθήνα 10551
Τηλέφωνο: 2103211101

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα new entries του ’22: Σε αυτά τα μαγαζιά φάγαμε, ήπιαμε και τα ξεχωρίσαμε12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b