MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Τα new entries του ’22: Σε αυτά τα μαγαζιά φάγαμε, ήπιαμε και τα ξεχωρίσαμε

Πάμε να κάνουμε μαζί έναν απολογισμό της χρονιάς, όσον αφορά στα new entries στον χώρο της εστίασης.

Olivia's Brother, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Olivia's Brother, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Το 2022 φτάνει στο τέλος του. Η πρώτη χρονιά μετά από τη διετία του covid -μία διετία περιορισμών, φόβου και, φυσικά, καραντίνας, που όλα γίνονταν  εξ αποστάσεως- ήταν, αν μη τι άλλο, περίεργη για όλους. Σιγά-σιγά, όμως, καταφέραμε να γυρίσουμε πίσω στην καθημερινότητά μας και να ανακτήσουμε τους παλιούς μας ρυθμούς. Μέσα σε όλα αυτό το κλίμα, η καταπιεσμένη δημιουργικότητα και η όρεξη για νέα ξεκινήματα, που είχαν μπει στην αναμονή κατά την περίοδο της καραντίνας, βρήκαν τον τρόπο και τα μέσα να εκφραστούν.

Στον τομέα της εστίασης, πιο συγκεκριμένα, αρκετά είναι εκείνα τα μαγαζιά που μας άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες τους μέσα στο 2022, και -όπως φαίνεται- θα συνεχίσουν να μας υποδέχονται για πολύ καιρό ακόμα. Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε μαζί έναν απολογισμό της χρονιάς, όσον αφορά τα new entries στον χώρο της εστίασης.

Holy Llama

Ένα μαγαζί που “άνοιξε” τα new entries του 2022 στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, το Holy Llama αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας κρουασαντερί -που στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο κρουασαντερί. Μεταξύ άλλων brunch προτάσεων, μάλιστα, μας συστήνει και τα διάσημα croissant wheels σε διάφορες γεύσεις, αλλά και τα cruffins cubes.

Διεύθυνση: Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Υμηττός 17237 | Νίκης 23, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2107626078 | 2103318913

Kolor.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kolor. (@kolor.athens)

Στην αρχή του έτους, το κέντρο της πόλης μας υποδέχτηκε το Kolor. Ένα μικρό καφέ, που ξεχωρίζει για το στυλ και την μίνιμαλ αύρα του. Λευκό -κατά κύριο λόγο- και βασισμένο σε μία αφαιρετική αισθητική λιτότητας, το “χρώμα” του μαγαζιού προέρχεται από τα αρώματα, τις γεύσεις του και τον ανανεωτικό του αέρα. Μία πινελιά που έλειπε από τα Εξάρχεια και ήρθε για να δώσει μία φρέσκια νότα.

Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9, Αθήνα 10678
Τηλέφωνο: 2103810017

Sweet Nolan

Από τη λίστα μας δεν θα γινόταν να λείπει και το “γλυκό” αδερφάκι του Nolan, το νέο ζαχαροπλαστείο του Σωτήρη Κοντιζά. Σε μία άκρως μίνιμαλ προσέγγιση, τόσο από άποψη χώρου, όσο και γλυκών δημιουργιών, το Sweet Nolan φέρνει την δική πνοή στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και αποτελεί ένα must visit spot για τους λάτρεις των γλυκών, αλλά και της δημιουργικής κουζίνας.

Διεύθυνση: Απόλλων 6Β, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2103240698

Sofi’s Eatery
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofi’s Eatery (@sofiseatery)

Ακόμα ένα μαγαζί που μας συστήθηκε φέτος, το Sofi’s στην Βουλιαγμένη, έφερε την δική του “άποψη” στον χώρο του καφέ και του πρωινού. Με ζεστή ατμόσφαιρα και μία πιο healthy προσέγγιση της φιλοσοφίας του brunch, το Sofi’s αποτελεί πόλο έλξης για τα νότια προάστια και όχι μόνο. Ένα comgort spot για τους λάτρεις του brunch και του καλού φαγητού.

Διεύθυνση: Αγίου Παντελεήμονος 7, Βουλιαγμένη 16671
Τηλέφωνο: 2109670605

Olivia’s Brother

Στα μέσα της άνοιξης το Olivia’s Brother έκανε την εμφάνισή του στον Χολαργό και αποτέλεσε “έρωτα με την πρώτη ματιά” για πολλούς foodies -και μη. Ένα φωτεινό μαγαζί, με cozy αύρα και πολλά φυτά, σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες του Χολαργού, που μας θυμίζει λίγο από σπίτι της γιαγιάς -στο comfort και τη γαλήνια αύρα- το Olivia’s Brother το αγαπήσαμε τόσο για τον χώρο του, που μας πάει κάπου μακριά από την Αθήνα, όσο και για το υπέροχο μενού του, με γλυκές, αλμυρές και healthy προτάσεις.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Περικλέους & Κεραμικού 4, Χολαργός 15561
Τηλέφωνο: 2106511397

Φίλινγκς

Ένα εγχείρημα που ετοιμαζόταν από την αρχή του χρόνου και άνοιξε, τελικά, τις πόρτες του στις αρχές του καλοκαιριού, το Φίλινγκς αποτελεί μία από τις πιο “γλυκές” προσθήκες της φετινής χρονιάς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Ένα ζαχαροπλαστείο με δική του προσωπικότητα, που συνδυάζει την ένταση με την απλότητα, τόσο εμφανισιακά -στον χώρο του μαγαζιού, αλλά και στις γευστικές προτάσεις- όσο και γευστικά και ήρθε για να μείνει.

Διεύθυνση: Πύρρωνος 23, Αθήνα 11636
Τηλέφωνο: 2107564760

Noemi
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NOEMI (@noemi.athens)

Με πολύ cozy αέρα, και πρωταγωνιστές του το λευκό και το ανοιχτόχρωμο ξύλο, το Noemi έκανε την παρθενική του εμφάνιση τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης μας το φετινό φθινόπωρο και σίγουρα τράβηξε το βλέμμα πολλών φίλων του καφέ και του brunch. Μίνιμαλ, λιτό και με μία αύρα γαλήνης -που αποπνέεται από την αισθητική του χώρου- το Noemi μας ταξιδεύει μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και μας καλεί να απολαύσουμε όλες τις γευστικές του προτάσεις, αλλά και τον καφέ του.

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 138, Αθήνα 15773
Τηλέφωνο: 6977031225

Casareccio Trattoria Pizzeria

Τον απολογισμό του 2022, όσον αφορά την εστίαση, κλείνει το Casareccio, μία αυθεντική ιταλική trattoria-pizzeria, που συμπληρώνει τη λίστα μας και μας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις για να υποδεχθούμε το νέο έτος. Όλα στο μαγαζί θυμίζουν παλιό καλό ιταλικό εστιατόριο, από τα καρό τραπεζομάντιλα, μέχρι το φιλόξενο προσωπικό και τα πιάτα. Έντονες μεσογειακές γεύσεις, ιταλικές ζύμες και μερίδες οι οποίες ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αγαπήσαμε το μαγαζί και το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.

Διεύθυνση: Ξανθίππου 84, Χολαργός 15561
Τηλέφωνο: 2106563535

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b