MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θρίλερ

Παιχνιδοποιός: Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ στο Μικρό Γλόρια, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν

Νέα και τελευταία παράταση λόγω επιτυχίας για το βραβευμένο soldout θρίλερ που συνεχίζεται έως τις 26 Φεβρουαρίου στο θέατρο Γκλόρια.

Monopoli Team

Το ανατριχιαστικό θρίλερ του χολιγουντιανού σταρ Γκάρντνερ ΜακΚέυ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, με τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη, παίρνει νέα και τελευταία παράταση λόγω της μεγάλης προσέλευσης και συνεχίζεται για 8 μόνο παραστάσεις έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Παιχνιδοποιός: Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ στο Μικρό Γλόρια, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν - Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Λίγα λόγια για το έργο

Το σπουδαίο αυτό έργο, γραμμένο το 1984 από τον  χολιγουντιανό αστέρα Γκάρντνερ ΜακΚέυ πρώτα με τη μορφή best seller νουβέλας και μετά ως δημοφιλές θεατρικό έργο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα δραματουργικό κομψοτέχνημα υψηλής έντασης, που έχει αγαπηθεί και υμνηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς σε όλες τις πόλεις του κόσμου που έχει παρασταθεί. Πρόκειται για το έργο που γοήτευσε έναν από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών, τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, και τα τελευταία χρόνια συζητιέται η κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

«Παιχνιδοποιός»: Υπόθεση

Η αστυνομική νευροψυχολόγος Μωντ Κρίστοφερ ζει μόνη της, απομονωμένη στους λόφους του Λος Άντζελες. Τον τελευταίο καιρό την απασχολεί, σε βαθμό εμμονής, μια πρωτοφανής, ανεξιχνίαστη υπόθεση που έχει αναλάβει.

Ένας παρανοϊκός άντρας, αγνώστων στοιχείων, πραγματοποιεί κατά συρροή επιθέσεις στις ανυποψίαστες γυναίκες της πόλης, με έναν τρόπο τρομακτικά παράδοξο. Δεν τις δολοφονεί. Δεν τις βιάζει. Σαγηνεύει τα θύματά του, τα οδηγεί οικειοθελώς στο κρεβάτι και στο τέλος τα ακινητοποιεί με λοβοτομή. Μετατρέποντας τις σε άβουλα παντοτινά του παιχνίδια. Η Μωντ έρχεται αντιμέτωπη με την αγριότητα αυτών των εγκλημάτων σχεδόν καθημερινά. Είναι εκείνη που έχει αναλάβει τη φροντίδα των θυμάτων του.

Ένα ήσυχο –κατά τα άλλα– βράδυ, ένας συμπαθής νεαρός τής χτυπά την πόρτα, ζητώντας λίγη βοήθεια, καθώς ξέμεινε στα μέρη της επειδή χάλασε το ποδήλατό του.

Σημείωμα συγγραφέα

«Αν κάτι πραγματεύεται αυτό το έργο, είναι η απέραντη ικανότητα που έχουμε να χειραγωγούμε ο ένας τον άλλον, είναι το εξαίσιο χάρισμά μας να λέμε ψέματα. Είναι η δυνατότητά μας να πιστεύουμε οποιαδήποτε αλήθεια καταπώς μας βολεύει. Είναι η αυτόματη δύναμή μας να συγχωρούμε· η ανάγκη μας να προχωράμε. Είναι ο συμβιβασμός, η προθυμία μας να πλαγιάσουμε με τον εκτελεστή μας. Είναι η ηθική αναρχία μας, η απώλεια των ενστίκτων μας και οι εσωτερικές μας πεποιθήσεις περί της ύπαρξής μας. Είναι η δυνατότητά μας ν’ απορροφούμε ασυλλόγιστα τον τρόμο· να πιστεύουμε πως ένα έγκλημα είναι στ’ αλήθεια έγκλημα μόνο όταν συμβαίνει σ’ εμάς – τίποτε άλλο δε μας θυμώνει. Είναι για τα φρικτά μας εγκλήματα: όχι ότι συμβαίνουν, αλλά ότι τα συνηθίζουμε και πάμε παραπέρα».
Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Λίγα λόγια για τον Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Ο Τζωρτζ Κάντογκαν Γκάρντερ ΜακΚέυ (1932-2001) γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, δημοσίευσε την πρώτη του ιστορία. Του έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία για το συγγραφικό του έργο, συμπεριλαμβανομένου του «The Drama Critics Award» και του «Sydney Carrington Prize». Κέρδισε τρεις υποτροφίες του «National Endowment for the Arts» για τη συγγραφή των θεατρικών έργων. Όλα του τα έργα έχουν ανέβει και συνεχίζουν να ανεβαίνουν με πολλή μεγάλη επιτυχία σε θέατρο όλου του κόσμου. Έργα του επίσης έχουμε μεταδοθεί και στο B.B.C. Radio Theatre του Λονδίνου. Δίδαξε θεατρική γραφή στο UCLA και σενάριο στο USC, σε πανεπιστήμια της Αλάσκας και της Χαβάης. Ο «Παιχνιδοποιός» –πρώτα, ως νουβέλα, ύστερα ως θεατρικό έργο και αυτή τη στιγμή στο στάδιο παραγωγής μεγάλης ταινίας από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα– αποτελεί το πλέον δημοφιλές και αγαπημένο του έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Νίκος Κουρής σκηνοθετεί ΜακΝτονα – αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γκάρντνερ ΜακΚέυ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Γιάννης Αρβανίτης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παίζουν: Ραφίκα Σαουίς, Γιώργης Παρταλίδης

Τιμές Εισιτηρίων: Από 15€
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.15, (εκτός 24-25-31/12). Προσθήκη επιπλέον παραστάσης: Παρασκευή 30/12 στις 21.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Νίνα Σωτηροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/paixnidopoios
Πληροφορίες Χώρου: Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα | Τηλ: 2103642334
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b