MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας: Το διάσημο σαιξπηρικό έργο σε μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο

Η σαιξπηρική κωμωδία «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», παρουσιάζεται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «ενδεδυμένη» με τις μελωδίες του Φέλιξ Μέντελσον, σε μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Νάντιας Κοντογεώργη.

Νάντια Κοντογεώργη
Νάντια Κοντογεώργη
Monopoli Team

Με τη νέα παραγωγή «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» συνεχίζονται, την καινούργια χρονιά, οι εκδηλώσεις του κύκλου «Το Μέγαρο των παιδιών». Μια μουσική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και στις υπέροχες μελωδίες του Φέλιξ Μέντελσον, η οποία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και παρουσιάζεται την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Ιωάννα Τριανταφυλλίδη

Τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση έχει αναλάβει η Νάντια Κοντογεώργη. Σε αυτό ταξίδι της στο ονειρικό σύμπαν που δημιουργείται από τον σαιξπηρικό λόγο και τις μαγευτικές μουσικές εικόνες του Μέντελσον, τη συντροφεύουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, Κίμων Κουρής, Λυδία Τζανουδάκη και Στράτος Λύκος. Συνταξιδιώτες τους, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ. Στη μουσική διεύθυνση, ο Στάθης Σούλης.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»: Λίγα λόγια για τη μουσική παράσταση

Η πιο γνωστή μελωδία του Μέντελσον, το «Εμβατήριο του γάμου», έχει γραφτεί για το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», την ωδή του Σαίξπηρ στον έρωτα. Νεράιδες, ξωτικά, ένα δάσος γεμάτο εκπλήξεις, δύο ζευγάρια που κυνηγούν και κυνηγιούνται, ένας περιπλανώμενος θίασος, ένας βασιλικός γάμος. Μια θεία συμφωνική μουσική εξιστορεί την υπόθεση, αποτυπώνοντας τον ήχο των φύλλων που θροΐζουν, τα νανουρίσματα των νεράιδων, τα γκαρίσματα του γαϊδάρου, τη μεταμόρφωση, την αλήθεια της στιγμής και την άλλη αλήθεια, της φαντασίας. Οι ηθοποιοί γίνονται τα ομιλούντα όργανα της ορχήστρας, και η χορωδία, η παραμυθένια φωνή του δάσους.

Και όλοι μαζί ταξιδεύουμε στο άγνωστο μέσα από τη μουσική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPiano Days: Εορταστικό διήμερο δράσεων και συναυλιών αφιερωμένων στο πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Νάντια Κοντογεώργη

Μουσική Διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Μουσική: Φέλιξ Μέντελσον

Παίζουν: Νάντια Κοντογεώργη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, Κίμων Κουρής, Λυδία Τζανουδάκη, Στράτος Λύκος | Χορωδία της ΕΡΤ και Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (εκπτωτικά) • 14 €
Πληροφορίες: Eισιτήρια: 210 72 82 333 • megaron.gr
Παραστάσεις: Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στις 12:30
Link Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2984
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b