MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το «Μεγάλο Κύμα» του Κατσουσίκα Χοκουσάι γίνεται 3D Lego

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης, το «Μεγάλο Κύμα» του Κατσουσίκα Χοκουσά, γίνεται Lego και κυκλοφορεί πλέον σε τρισδιάστατη μορφή αποτελούμενη από 1.810 κομμάτια.

Πηγή: Lego
Monopoli Team

Η Lego μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο σετ της σειράς Lego Art για μεγάλους, αποτυπώνοντας το «Μεγάλο Κύμα» του Κατσουσίκα Χοκουσάι με χιλιάδες τουβλάκια και σε τρισδιάστατη μορφή. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εμβληματικό αυτό ιαπωνικό έργο τέχνης επανασχεδιάζεται για χάρη της ποπ κουλτούρας.

Πρόκειται για ένα μωσαϊκό 1.810 τεμαχίων που καταφέρνει με ιδιαίτερη λεπτομέρεια να αποτυπώσει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το πρωτότυπο, κλασικό έργο, όπως το κύμα, τις μικρές βάρκες και το φόντο του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία με τρισδιάστατο εφέ. Γύρω από το έργο ένα πλαίσιο με μεγαλύτερα τουβλάκια αποτελεί τον καμβά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLEGO: Ο Πύργος του Άιφελ είναι το ψηλότερο σετ στον κόσμο – Έχει ύψος 1,5 μέτρο και περιλαμβάνει 10.001 τουβλάκια12.09.2018

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι λάτρεις της τέχνης και της ιαπωνικής κουλτούρας θα έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στο χαλαρωτικό έργο της αναπαράστασης του εμβληματικού Μεγάλου Κύματος, που αποτυπώθηκε σε ένα σετ Lego Art», δήλωσε η Annemette Baaskjær Nielsen, σχεδιάστρια στην εταιρεία. «Αυτό το σετ προσφέρει τόσους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι φανς μπορούν να χαλαρώσουν. Όχι απλώς να βυθιστούν στη διαδικασία κατασκευής, αλλά και να καταλάβουν ακόμη καλύτερα το ίδιο το έργο τέχνης».

Το σετ του Μεγάλου Κύματος θα ξεκινήσει να πωλείται στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Lego από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Με πληροφορίες από www.thebrickfan.com.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b