MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Σαραγλάκια με σοκολάτα από το food blog Elpidas Little Corner

    Το food blog Elpidas Little Corner, προτείνει συνταγή για νόστιμα και τραγανά σαραγλάκια με σοκολάτα, για το γιορτινό τραπέζι.

    Monopoli Team

    Υλικά:

    450 γρ φύλλα Βηρυτού
    250 γρ αμύγδαλα ωμά και ψημένα
    200 γρ βούτυρο λιωμένο αιγοπρόβειο ή αγελαδινό κλαριφιέ
    100 γρ φιστίκια Αιγίνης

    Για το σιρόπι

    400 γρ ζάχαρη
    250 γρ νερό
    40 γρ μέλι
    1 ξύλο κανέλας

    Για τη σοκολάτα

    200 γρ κουβερτούρα
    15 γρ ηλιέλαιο

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια τα τρίβουμε απαλά, να μην γίνουν σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη και αυτό.

    Ανοίγουμε τα φύλλα, παίρνουμε ένα και τα υπόλοιπα τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, να μην ξεραθούν.

    Θα χρειαστούμε μια πολύ λεπτή βέργα ξύλινη ή μεταλλική, απλώνουμε το φύλο και το βουτυρώνουμε καλά, με πινέλο να πάει παντού το βούτυρο

    Βάζουμε στην άκρη τη βέργα, γυρνάμε το φύλλο, το κολλάμε και ρίχνουμε στο μισό φύλλο ξηρούς καρπούς.

    Τυλίγουμε πολύ χαλαρά το φύλλο και το βάζουμε σουρωτό μέσα στο ταψί.

    Σπρώχνουμε με το ένα χέρι να βγει από τη βέργα και να μπει στο ταψί.

    Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

    Κόβουμε το σαραγλί και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

    Ψήνουμε στην κάτω σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας και πώς ψήνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα “μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας” από το food blog Elpida’s Little Corner12.09.2018

    Για το σιρόπι

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν και μόλις πάρουν βράση, βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα καυτά σαραγλάκια με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να ρουφήξουν το σιρόπι, έτσι θα παραμείνουν τραγανά.

    Για την σοκολάτα

    Λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και βουτάμε τα κρύα σαραγλάκια ολόκληρα ή μισά ή απλά κάνουμε γραμμές.

    Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικα μπισκότα με 3 υλικά από τη food blogger Supermum_of_twinboys12.09.2018

    Tips:

    Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο αμύγδαλα ή να βάλετε και καρύδια.

    Το μυστικό για να παραμείνουν τραγανά τα σαραγλάκια είναι να τα σιροπιάσετε καυτά σε καυτό σιρόπι, γρήγορα και να μην τα σκεπάσετε.

    Να διαλέξετε καλό βούτυρο και ξηρούς καρπούς για να έχουν τέλεια γεύση.

    Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές