MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Οι πιο δυνατές, της Άννας Αδριανού στο Θέατρο Αλκμήνη

Οι πιο δυνατές, της Άννας Αδριανού παρουσιάζονται στην σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο, σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου.

Monopoli Team

«Οι πιο δυνατές», της Άννας Αδριανού ανεβαίνουν από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο, σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου.

Οι πιο δυνατές, της Άννας Αδριανού στο Θέατρο Αλκμήνη

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση

Ένας από τους πιο “δυνατούς” μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο “παιχνίδι για δύο” μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δυο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δυο γυναικών, που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας την δύναμη τους. Σύζυγος και ερωμένη, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που αν και απών, κυριαρχεί ακόμα στην σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μιας και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Όταν πρωτοδιάβασα την «πιο δυνατή» του Στρίντμπεργκ, όπου μια παντρεμένη γυναίκα κάνει έναν σαρκαστικό μονόλογο μπροστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντας την στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι «αυτή είναι η πιο δυνατή»… αναρωτήθηκα τι θα είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό, εκείνη η «άλλη γυναίκα», που στον Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με την σκηνοθέτη Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο, που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς ρόλους, που τις κακοποιούν, με ιντριγκάρισε… και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να «συμπληρώσω» το έργο με την απάντηση αυτής της ερωμένης… Μια απάντηση που εκθέτει την ζωή της και τα πιστεύω της για τις σχέσεις… Άλλωστε ερωμένη και σύζυγος είναι δυο πλευρές της γυναικείας ερωτικής ζωής … Οι δύο όψεις του θηλυκού προσώπου, που ψάχνει μέσα από διαφορετικούς δρόμους το ίδιο πράγμα: Την αγάπη του άντρα, καθώς και οι δυο θέλουν να επηρεάσουν την ζωή του… και να γίνουν γι’ αυτόν, «η μία και μοναδική»… Μια αγάπη, που αυτός ενώ την υπόσχεται, την χρησιμοποιεί για να χειρίζεται και τις δύο».

Άννα Ανδριανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κύκλος με την κιμωλία του Μπέρτολτ Μπρεχτ: Πρεμιέρα τον Φεβρουάριο στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άννα Αδριανού
Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Μουσική επιμέλεια: Πέπη Μοσχοβάκου
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Παίζουν: Άννα Αδριανού, Λίλη Τσεσματζόγλου

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 12€ | Ταμείο Θεάτρου: 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 28 Ιανουαρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Λούλα Τριανταφύλλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-alkmini-oi-pio-dynates/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210 3428650. Ε: [email protected] | https://www.theatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ