MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Πάμε για ασιατικό; 4+1 αγαπημένα στέκια που ξεχωρίζουμε στον Πειραιά

Από το λιμάνι του Πειραιά, μέχρι την Τρούμπα και το Πασαλιμάνι, επισκεπτόμαστε αγαπημένα spots ασιατικής κουζίνας που ξεχωρίζει κάθε foodie.

Credits: Edanur Agac /@unsplash
author-image Ναταλία Βουρλιωτάκη

Ιαπωνικό, sushi, ταϋλάνδέζικο, ινδικό ή κινέζικο; Η απάντηση μας -ως λάτρεις των αρωματικών γεύσεων της άπω ανατολής- είναι λίγο απ’ όλα, και γι’ αυτό, παίρνουμε το μετρό και κατευθυνόμαστε προς Πειραιά για να ανακαλύψουμε παραδοσιακά αλλά και νέα στέκια που σερβίρουν αυθεντικές γεύσεις της δημοφιλούς ασιατικής γαστρονομίας, με μια extra στάση για ποτό στο πιο ντιζαϊνάτο bar της περιοχής.

Kitschen

Στο λιμάνι του Πειραιά, όχι πολύ μακριά από το κέντρο, θα βρεις το «ανορθόγραφο» dim sum bar Kitschen, όπου η γιαπωνέζικη φιλοσοφία συναντά μία πιο pop αισθητική. Με ένα fusion, πολυασιατικό με μεσογειακές πινελιές μενού 16 μικρών πιάτων, άρτια συνοδευόμενων από λαχταριστά cocktails, o Ελληνοϊνδονήσιος σεφ Δημήτρης Liem και ο Ελληνοκορεάτης mixologist Σπύρος Μινέτος μας καλούν να «ετοιμάσουμε τα chopsticks μας».

Ανάμεσα σε μία tailor made ταπετσαρία με θεούς και δαίμονες από όλες τις κουλτούρες της Ασίας και μία pop σύνθεση που μοιάζει με γιαπωνέζικη αφίσα, προτείνουμε να δοκιμάσετε ζουμερά dumplings στον ατμό με παντζάρι, χοιρινό ή γαρίδα, τραγανό κουνουπίδι tempura με μαγιονέζα σκόρδου, και για κυρίως πιάτο, τον αχνισμένο -μέσα σε φύλλα μπαμπού- μπακαλιάρο με σάλτσα πράσινου τσίλι, φρέσκο κόλιανδρο, παντζάρια και παντζαρόφυλλα. Δική μας αγαπημένη πρόταση είναι το ταρτάρ καβουριού με πικάντική μαγιονέζα, dressing από yusu και τρούφα.

Και ένα μικρό tip: Καλό είναι να κλείσετε το τραπέζι σας πριν το επισκεφτείτε!
Διεύθυνση: Κανάρη 5-7, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2117351205

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ παράδεισος των bao: Που τρώμε τα πιο νόστιμα bao buns της πόλης;12.09.2018

Rouan Thai

Αφήνουμε για λίγο το εναλλακτικό interior design με τα ευφάνταστα cocktails και κατευθυνόμαστε προς την Τρούμπα για να απολαύσουμε την αυθεντική ταϋλανδέζικη κουζίνα του Rouan Thai, του καλύτερου ταϋλανδέζικου της πόλης. Για δέκα περίπου χρόνια, το Rouan Thai παραμένει αναλλοίωτο στη θέση του με την ανατολίτικη αισθητική των 80’ s που αντιπροσωπεύει και τα «παλιακά» τραπέζια που εντείνουν την αίσθηση του παραδοσιακού.

Εάν είστε λάτρεις του καυτερού, τότε το Rouan Thai είναι ο παράδεισος σας καθώς -όπως είναι γνωστό- «αν δεν καίει, τότε δεν είναι ταϋλανδέζικο». Μέσα από ένα ατελείωτο μενού 100 πιάτων μπορείτε να απολαύσετε τις εξωτικές γεύσεις της ταϋλανδέζικης κουζίνας, η οποία φημίζεται για τα αρώματα και τις πικάντικές γεύσεις της. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη δημοφιλή σούπα Tom-yum που μοσχομυρίζει λεμονόχορτο, φρέσκο τσίλι και κόλιανδρο ή την Thai-chicken σούπα με γάλα καρύδας και να συνεχίσετε με τα παραδοσιακά pad-thai noodles -τηγανιτά ριζομακάρονα- που συνοδεύονται από λάιμ, μπούκοβο, ζάχαρη και τριμμένο φιστίκι.
Διεύθυνση: Νοταρά 131, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210-4294494

Kebab & Curry

Παραμένουμε στην Τρούμπα και προχωράμε προς το Kebab & Curry για παραδοσιακό ινδικό και για τις πλούσιες με μπαχαρικά γεύσεις της Royal Indian Cuisine. Μέσα σε έναν μικρό αλλά φιλόξενο χώρο διακοσμημένο με ethnic στοιχεία και σιγανή ινδική μουσική, αξίζει να δοκιμάσετε αυθεντικές ινδικές σπεσιαλιτέ, οι οποίες ψήνονται στον πήλινο φούρνο «ταντούρι» και συνοδεύονται από πικάντικες σάλτσες με σπάνια μπαχαρικά και έλαια.

Από κοτόπουλο Μαχνί, με μια κρεμώδη σάλτσα από κάρυ, βούτυρο και ντομάτα, ρύζι Μασάλα με σαφράν και κάρυ μέχρι πίτες Naan με λαχανικά ή κατσικίσιο κιμά και χορτοφαγικές samosas -τηγανιτά πιτάκια με λαχανικά –είναι ορισμένες από τις δεκάδες επιλογές του μενού που δεν πρέπει να παραλείψετε να παραγγείλετε.
Διεύθυνση: Σκουζέ 14 & Νοταρά, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 4285 937

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαίρνουμε το μετρό και πάμε μια βόλτα στα πιο ψαγμένα στέκια του Πειραιά12.09.2018

Dong chang

Στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι θα κάνουμε την επόμενη στάση μας για να απολαύσουμε την αυθεντική κινέζικη γαστρονομία στην καλύτερη εκδοχή της. Αν και δεν έχει λάβει ακόμη την αναγνώριση που του αρμόζει, το εστιατόριο Dong chang, σερβίρει λιτά αλλά πεντανόστιμα noodles με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα, τραγανά spring rolls, dumplings στον ατμό με γαρίδες και πολλές άλλες κλασσικές σπεσιαλιτέ που θα σας εξασφαλίσουν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στη γευστική κουλτούρα της Ανατολής. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε το δημοφιλές τηγανιτό παγωτό που συνηθίζουν να προσφέρουν ως επιδόρπιο, για το ιδανικό κλείσιμο.
Διεύθυνση: Ακτή Μουτσοπούλου 44, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 21 0452 3238

Uncle Tan’s Drinking House

Uncle Tan’s Drinking House, φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Στη Μαρίνα Ζέας θα κάνουμε την τελευταία μας στάση προς το παρόν, για να γνωρίσουμε την ασιατική fine drinking κουλτούρα στο πιο fun και ιδιόρρυθμο Πειραιώτικο bar, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Uncle Tan’s Drinking House. Η εικονική persona του «Θείου Ταν» από την Σιγκαπούρη αποτέλεσε το έναυσμα για το δημιουργικό concept και το pop culture design του μαγαζιού, με neon χρώματα και διακοσμητικά από βιβλία μαγειρικής και καλάμι ψαρέματος μέχρι vintage σταθερό τηλέφωνο και ενυδρεία -όλα εμπνευσμένα από τη ζωή του φανταστικού ήρωα.

Ανάμεσα σε γνωστές ετικέτες αποσταγμάτων, στο Uncle Tan’s Drinking House θα βρείτε cocktails με ασιατικές ρίζες, σάκε, ουίσκι από την Ιαπωνία και την Ινδία, τζιν από την Ινδονησία, ρούμια από το Μπαλί και τις Φιλιπίννες και φυσικά, το παραδοσιακό baijiu –εθνικό ποτό της Κίνας, ελαφρώς πικάντικο λικέρ. Ακούγοντας old school hip-hop, soul και funk, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας μαζί με instant noodles σε διάφορες γεύσεις.

Και ένα extra tip: Μην ξεχάσετε να διαβάσετε την ιστορία του φανταστικού θείου η οποία είναι γραμμένη σε έναν από τους τοίχους του bar.
Διεύθυνση: Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Κτίριο Γ2, καταστ. Β8-Β9
Τηλέφωνο: 210 4510011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμε για ethnic; 5 στάσεις στην Αθήνα για αυθεντικές γεύσεις που μάς ταξιδεύουν12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b