MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Ο παράδεισος των bao: Που τρώμε τα πιο νόστιμα bao buns της πόλης;

Ανακαλύπτουμε μαζί τα spots με τα καλύτερα bao buns της πόλης, την street food πρόταση της ασιατικής κουζίνας που μας έχει κλέψει την καρδιά.

Ο Παράδεισος των bao: πού θα φάμε τα καλύτερα bao buns της Αθήνας, πηγή: unsplash
Ο Παράδεισος των bao: πού θα φάμε τα καλύτερα bao buns της Αθήνας, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Πριν από λίγα χρόνια, τα bao buns άρχισαν να εμφανίζονται στον αθηναϊκό γαστρονομικό χάρτη. Σιγά σιγά έγιναν ευρέως γνωστά και ιδιαίτερα δημοφιλή.

Πλέον, εν έτει 2022, τα ασιατικής προέλευσης ψωμάκια ατμού έχουν κατακτήσει και την ελληνική αγορά -όπως, άλλωστε, και τις καρδιές των foodies. Με διάφορες γεμίσεις και σε διάφορες παραλλαγές, πάμε να δούμε μερικά από τα καλύτερα bao buns της Αθήνας.

Tyler’s Bao
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyler’s (@tylers.bao)

Η αγαπημένη “διαστημική μαϊμού” του street food, με την pop διάθεση και τα έντονα χρώματά της, εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό στην Αθήνα, για να μας προτείνει μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες γευστικούς συνδυασμούς, με πρωταγωνιστές -φυσικά- τα bao buns. Η φιλοσοφία του μαγαζιού βασίζεται σε μία “burger-like” απόδοση των bao. Στο μενού, μάλιστα, μπορείτε να βρείτε τόσο vegeterian, όσο και vegan προτάσεις, ενώ υπάρχει και και γλυκιά bao bun παραλλαγή. Δική μας αγαπημένη πρόταση: το chicken bao, με κροκέτες mac and cheese από τα sides του μενού.

Διεύθυνση: Αρχελάου 14, Αθήνα 11635 | Φωκίωνος 8, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2114184068 | 2117507554

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαίρνουμε το μετρό και πάμε μια βόλτα στα πιο ψαγμένα στέκια του Πειραιά12.09.2018

Bao Bae

Ακόμα ένα μαγαζί που αγκαλιάζει τη street food πλευρά της ασιατικής κουζίνας, το Bao Βae, έχει τις δικές του -πολύ ενδιαφέρουσες- προτάσεις, όσον αφορά τα bao buns. Με spicy κοτόπουλο πανέ, χοιρινή πανσέτα, γαρίδες, πάπια Πεκίνου (ναι, αυτή είναι η αγαπημένη μας πρόταση), αλλά και μπιφτέκι ή λουκάνικο Φρανκφούρτης -για τους πιο τολμηρούς, το Bao Βae “εξυμνεί” τα bao buns σε όλες τις εκφάνσεις τους. Μάλιστα, και εδώ υπάρχει γλυκιά επιλογή στο μενού: το rum bao bun, με λευκή σοκολάτα, ρούμι, λάιμ και επικάλυψη ζάχαρη-κανέλλα.

Διεύθυνση: Καψάλη 5-7, Αθήνα 10674 | Λεωφόρος Αλίμου 27, Άλιμος 17455
Τηλέφωνο: 2100107696 | 2130993030

Pink Flamingo Dim Sum

Σε μία μικρή ροζ γωνιά του κέντρου, ο Βασίλης Καλλίδης μάς συστήνει τη δική του οπτική για το bao και το ασιατικό street food. Baos με γαρίδες, χοιρινό, πάπια ή tempeh (από φασόλια σόγιας), αλλά και bao burgers με κοτόπουλο, περιμένουν όσους επισκεφθούν το μαγαζί. Όπως και στις προηγούμενες προτάσεις μας, έτσι και στο Pink Flamingo, από το μενού δεν θα γινόταν να λείπει η γλυκιά bao πρόταση: 2 mini bao με κρέμα πατισερί, καραμελωμένα αμύγδαλα και επικάλυψη άχνη-κανέλλα. Το Pink Flamingo είναι ένα από εκείνα τα μαγαζιά που υπηρετούν πιστά τη φιλοσοφία τους, βάζοντας την ποιότητα των επιλογών του μενού, πάνω από την ποσότητα.

Διεύθυνση: Σκούφου 2-4, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2103316177

Mr Pug’s Canteen

Από αυτή τη λίστα-ωδή στα bao buns, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει η καντίνα της παρέας, το Mr Pug’s Canteen. Σήμα κατατεθέν -πλέον- όταν αναφερόμαστε στα bao buns, το Mr Pug’s, προσφέρει επί χρόνια, κάποια από τα καλύτερα bao της πόλης. Πέραν από τις κλασσικές επιλογές -χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδα και πάπια- στο μαγαζί θα βρείτε και bao με πικάντικο μοσχάρι, αλλά και με τραγανό μπακαλιάρο -μία “θαλασσινή” πρόταση, που δεν συναντάμε πουθενά αλλού. Εκτός από bao buns, στην καντίνα του Mr Pug, υπάρχει και το φημισμένο bao beef burger -ακόμα μία παραλλαγή του burger σε ψωμάκια bao.

Διεύθυνση: Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι 15233
Τηλέφωνο: 2106824001

Thess Bao

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που έκαναν στην συμπρωτεύουσα, τα Thess Bao ήρθαν να “ταράξουν” και την Αθήνα, στον τομέα του ασιατικού street food. Όπως καταλαβαίνουμε και από το όνομα του μαγαζιού, ολόκληρο το μενού είναι αφιερωμένο στα bao buns και τις διάφορες παραλλαγές του. Bao ημέρας, κλασσικές επιλογές (με κοτόπουλο, γαρίδες, πανσέτα, πάπια κ.α.), hot dog σε bao buns, bao burgers, vegan προτάσεις (μεταξύ των οποίων falafel ή γύρος μανιταριών σε bao bun) και, φυσικά, γλυκά bao ημέρας -με προσωπικό αγαπημένο μου το Bao Profiterole. Δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι άλλο για να πεισθείτε πως τα Thess Bao είναι ο “παράδεισος” των bao-lovers.

Διεύθυνση: Περικλέους 30-32, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2103214717

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμε για ethnic; 5 στάσεις στην Αθήνα για αυθεντικές γεύσεις που μάς ταξιδεύουν12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b