MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πάμε για ethnic; 5 στάσεις στην Αθήνα για αυθεντικές γεύσεις που μάς ταξιδεύουν

Από την Ινδία στο Μεξικό και από την Τσεχία στην Ταϊλάνδη, ανακαλύπτουμε μαζί κάποια από τα αγαπημένα μαγαζιά με ethnic κουζίνες στην Αθήνα.

Pink Elephant DownTown, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Pink Elephant DownTown, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Αφήνοντας πίσω μας το καλοκαίρι, μία περίοδο που την πρωτοκαθεδρία στις γεύσεις έχει η ελληνική κουζίνα με τα δροσερά, καλοκαιρινά, μεσογειακά πιάτα της, περνάμε σε ένα πιο…international φθινόπωρο και στην αναζήτηση ethnic γεύσεων που μάς ταξιδεύουν πέρα από τα όρια της χώρας μας, αλλά και – σε ορισμένες περιπτώσεις – της ηπείρου.

Από την Ινδία στο Μεξικό και από την Τσεχία στην Ταϊλάνδη, ανακαλύπτουμε μαζί κάποια από τα αγαπημένα μαγαζιά με ethnic κουζίνες στην Αθήνα.

Pink Elephant

Το αγαπημένο ινδικό εστιατόριο -που μπορεί κανείς να βρει τόσο στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, που ενώνει τις οδούς Ιπποκράτους και Ασκληπιού, όσο και στο Χαλάνδρι- αποτελεί, πλέον, must επιλογή για τους λάτρεις των ανατολίτικων γεύσεων. Μία ποικιλία γευστικών -και χρωματικών, για όσους αγαπούν το food aesthetic- συνδυασμών περιμένει τους επισκέπτες του Pink Elephant σε ένα περιβάλλον που μας ταξιδεύει ως την Ινδία μέσα από τη μαξιμαλιστική αισθητική του, τον πολύχρωμο διάκοσμο και τα ιδιαίτερα αντικείμενα που βάζουν τη δική τους πινελιά, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα του χώρου. Δικά μας αγαπημένα πιάτα τα Chicken Pakora, καθώς και το Τυλιχτό Κοτόπουλο Tandoor.

Διεύθυνση: Δερβενίων 4α, Αθήνα 10680 | Σωκράτους 4α, Χαλάνδρι 15232
Τηλέφωνο: 2103632780 | 2106814600

Bohemia

Σε μία κρυμμένη αυλή, πίσω από τα Δικαστήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, βρίσκεται η Bohemia, μία τσέχικη “ταβέρνα” που προσφέρει στον επισκέπτη μία τεράστια -και όταν λέμε τεράστια, το εννοούμε- ποικιλία επιλογών εμπνευσμένων από τα παραδοσιακά πιάτα της τσέχικης κουζίνας. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν τα διάφορα τυριά, οι ιδιαίτερες σάλτσες, το κρέας σε ποικίλους συνδυασμούς -πικάντικους και μη- αλλά και πεντανόστιμα γλυκά, και όλα αυτά σε μία υπέροχη αυλή που μάς κάνει να ξεχάσουμε πως βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας. Δικές μας αγαπημένες προτάσεις το Crazy Cheese, το Lazenske, και για κλείσιμο η κρέπα Palacinka S Boruvkami.

Διεύθυνση: Δήμου Τσέλιου 5, Αθήνα 11522
Τηλέφωνο: 2106426341

Ancho Mexican Grill

Και, κάνοντας ένα “υπερατλαντικό πέρασμα”, πηγαίνουμε από την Τσεχία στο Μεξικό και στο ethnic street food της παρέας. Ο λόγος για το Ancho Mexican Grill, με καταστήματα τόσο στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Γλυφάδα, όσο και στο κέντρο (από φέτος το καλοκαίρι). Με τη φιλοσοφία της καντίνας -που τόσο πολύ μας αρέσει- το Ancho προσφέρει μία ποικιλία μεξικάνικων γεύσεων, με signature επιλογή τα custom made burritos -και, ναι, έχει και πίτα ολικής άλεσης για όσους επιθυμείτε να κάνετε μία πιο healthy έξοδο.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Γυφτοπούλου 9, Χαλάνδρι 15233 | Κασσαβέτη 9, Κηφισιά 14562 | Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα 16674 | Αιόλου 25, Αθήνα 10551
Τηλέφωνο: 2106801097 | 2111831882 | 2168001887 | 6980436301

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinnamon rolls: 6 διευθύνσεις για να δοκιμάσεις το must φθινοπωρινό γλυκό12.09.2018

Alladin Kebap Restaurant

Και επειδή όταν κάνουμε λόγο για ethnic κουζίνες, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στις γεύσεις της Ανατολής -που είναι τόσο κοντά στη γευστική παλέτα του Έλληνα- επόμενή μας πρόταση είναι το Aladdin Kebap Restaurant. Ένα ανατολίτικο εστιατόριο που -όπως φανερώνει και το όνομά του- έχει μεγάλη παράδοση στα kebap, αλλά και στο καλό κρέας γενικότερα. Αλλά, ακόμα και αν δεν είστε τόσο φαν του κρέατος (όπως εμείς), μία μεγάλη ποικιλία πιάτων υπάρχει για να καλύψει τις γευστικές απαιτήσεις σας: πεϊνιρλί, σαλάτες, πίτες, ζεστά και κρύα ορεκτικά, συμπληρώνουν μία μακρά λίστα επιλογών, που θα “συγκινήσουν” και τους πιο απαιτητικούς.

Διεύθυνση: Αμφιθέας 104 & Άρεως 88, Παλαιό Φάληρο 17562
Τηλέφωνο: 2109850330

Thai Zab

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο Thai Zab, την αγαπημένη ταϊλανδέζικη επιλογή του Κεραμικού. Ποικιλία γευστικών προτάσεων της ταϊλανδέζικης κουζίνας, από σαλάτες και σούπες, μέχρι κρέας, θαλασσινά και noodles, μας περιμένουν για να μας ταξιδέψουν στα βάθη της Ασίας και την εξωτική Ταϊλάνδη, με τις ιδιαίτερες γεύσεις. Πολύχρωμα πιάτα, με έντονα αρώματα περιμένουν όποιον επισκεφθεί το μαγαζί.

Διεύθυνση: Δεκελέων 22, Αθήνα 11854
Τηλέφωνο: 2111115486

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εστιατόρια για ιταλικό φαγητό που πρέπει να ανακαλύψετε στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b