MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, εκδηλώσεις, δράσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Ελβίρα ντε Ιδάλγο, αποκαθιστώντας μια ντίβα: Προβολή ντοκιμαντέρ στο  Ινστιτούτο Θερβάντες

Η Ελβίρα ντε Ιδάλγο είναι γνωστή ως δασκάλα της Μαρίας Κάλλας, ελάχιστοι την γνωρίζουν ως σοπράνο με εξαιρετική σκηνική παρουσία στον χώρο της όπερας. Γύρισε όλον τον κόσμο και επεδίωκε πάντα στις παραστάσεις της να τραγουδά το τραγούδι Είμαι απ’ την Ισπανία, αλλά παρ’ όλ΄ αυτά στην πατρίδα της ξεχάστηκε. Το ντοκυμαντέρ της Βίκυ Καλάβια, Ελβίρα ντε Ιδάλγο, αποκαθιστώντας μια ντίβα (2021, 55’), που προβάλλεται στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά, επιδιώκει να την ανασύρει από την ανωνυμία και να την τοποθετήσει εκεί που ανήκει: στο πάνθεον με τις ντίβες της όπερας. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτισμός στις γειτονιές” του Δήμου Αθηναίων.
07/11 στις 19.00
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Σκουφά 31, Αθήνα

Γράφοντας και διαβάζοντας σε μια ξένη χώρα-Πώς μπορεί η λογοτεχνία να γίνει ένα κομμάτι πατρίδας: Συζήτηση στο Goethe-Institut

Σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, οι συγγραφείς Tais Zolotkovska και Χρήστος-Αρμάντο Γκέζος θα συζητήσουν για το θέμα Λογοτεχνία και Πατρίδα. Τι σημαίνει να γράφεις σε μια ξένη χώρα, αλλά και τι νόημα μπορεί να έχει η λογοτεχνία της μητρικής σου γλώσσας, της πατρίδας σου σε μια ξένη χώρα. Μπορεί η λογοτεχνία να αντικαταστήσει ένα κομμάτι του «σπιτιού» σου και ποιος είναι ο ρόλος που μπορεί να έχει η λογοτεχνία όταν κάποιος ζει σε μια ξένη χώρα; Η συζήτηση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων με αφορμή το πρόγραμμα «Μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία», στο οποίο συμμετέχει και η βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Athen. Οικογένειες από την Ουκρανία μπορούν να βρουν 50 παιδικά και νεανικά βιβλία Oυκρανών και ξένων συγγραφέων σε ουκρανική μετάφραση στη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Athen. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε αγγλική γλώσσα. Την συζήτηση θα συντονίσει η ουκρανή συγγραφέας Nataliya Dovhopol.
07/11 στις 18.30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά: Aφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Νίκου Φωκά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», παρουσιάζουν στην δεύτερη εκδήλωση της 12ης χρονιάς τους, ένα αφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Νίκου Φωκά (1927-2021). Ο Νίκος Φωκάς υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ποιητής, ρηξικέλευθος δοκιμιογράφος, και δεινός μεταφραστής. Το ποιητικό του έργο (15 συλλογές) βρίσκεται σήμερα στα βιβλία: Ποιητικές συλλογές 1954-2000 (2002), Παρτούζα ή ένα κλείσιμο ματιού (1991), Ελεύθερο θέμα (2005), και Κοντή σκιά (2013). Μεταξύ των πολλών μεταφράσεών του, αξιοσημείωτες για την τέχνη τους αλλά και το σκεπτικό τους είναι αυτές που εξέδωσε με ποιήματα του Μπωντλαίρ και του Ρόμπερτ Φροστ.
07/11 στις 19.30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, στο Μουσείο Μπενάκη

Στις 7-9 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, με τίτλο “Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία”. Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και ώρες 12.00-19.00 σε υβριδική μορφή, τόσο με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, όσο και με δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να παρίστανται. Το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum θα επικεντρωθεί στη θεραπεία μέσω πολιτιστικών και δημιουργικών διεξόδων. Θα διερευνήσει πώς ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας – μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί – μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη των κοινωνιών, των ιδρυμάτων και των ανθρωπίνων σχέσεων.
07/12 στις 12.00-19.00
Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138
Απαραίτητη η προεγγραφή στο thecomuseum.org

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο στο Περιστέρι

Το “Περιστέρι Πολλών Αστέρων”, η όμορφη Χριστουγεννιάτικη πόλη, προσκαλεί τους δημότες στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μέτρο Περιστέρι. Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης ανάβει με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής. Μελωδίες από τη χορωδία του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου και μεγάλη εορταστική συναυλία με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Αντώνη Ρέμο. Μια φαντασμαγορική βραδιά και πολλές εκπλήξεις
07/11 στις 19.00
Πλατεία Δημοκρατίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγή Τσαλδάρη, Περιστέρι 

Τετάρτες στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών: Συζήτηση για την Πειραματική Σκηνή στο Εθνικό Θέατρο

Με ποικίλες δράσεις, εξερευνητική και τολμηρή διάθεση, ζωντάνια και χιούμορ, η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου πειραματίζεται, εμπνέει και εμπνέεται, ζωγραφίζεται, προσκαλεί, προκαλεί, ξανοίγεται και ανοίγει: συζητήσεις, ενδεχόμενα και προοπτικές, ανοίγει τον δρόμο σε νέους καλλιτέχνες, ανοίγει τις πόρτες της στην πόλη και στους κατοίκους της. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση γύρω από την ιστορία της Πειραματικής, όπου θα συμμετέχουν οι: Νίκος Περέλης (σκηνοθέτης, υπεύθυνος Πειραματικής Σκηνής 1996- 2001), Στάθης Λιβαθινός (σκηνοθέτης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, υπεύθυνος Πειραματικής Σκηνής 2001-2007), Ανέστης Αζάς (σκηνοθέτης, δραματουργός, υπεύθυνος
Πειραματικής Σκηνής 2015-2019),  Πρόδρομος Τσινικόρης (σκηνοθέτης, δραματουργός, ηθοποιός, υπεύθυνος Πειραματικής Σκηνής 2015-2019).
07/11 στις 20.00
Εθνικό Θέατρο, Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
07/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠολυκατοικία: Ομαδική – υβριδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
07/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b