MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Balenciaga: Γιατί περνά στην αντεπίθεση και ζητά αποζημίωση 25 εκατομμυρίων ευρώ

Η Balenciaga, βλέποντας την καθίζηση που σημειώθηκε, πέρασε στην αντεπίθεση και θέλοντας να πετάξει από πάνω της κάθε ευθύνη, κατηγόρησε τους παραγωγούς της για το αποτέλεσμα της φωτογράφισης.

Balenciaga / shutterstock, twitter
Monopoli Team

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την Balenciaga τις προηγούμενες ημέρες μετά την φωτογράφιση με τα παιδιά και τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια στα χέρια τους. Οι πελάτες της γύρισαν την πλάτη και μάλιστα δημιούργησαν hashtags στα μέσα κοινωνικής ανεβάζοντας βίντεο που καίνε τα ρούχα και τα παπούτσια της εταιρείας λόγω αυτής της ενέργειας. Η Balenciaga, βλέποντας την καθίζηση που σημειώθηκε, πέρασε στην αντεπίθεση και θέλοντας να πετάξει από πάνω της κάθε ευθύνη, κατηγόρησε τους παραγωγούς. Ο οίκος μόδας, κατέθεσε αγωγή, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, στους παραγωγούς North Six και στον σχεδιαστή του σετ της φωτογράφισης, Nicholas Des Jardins.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Balenciaga μηνύει την εταιρεία παραγωγής του για 25 εκατ. δολάρια, μετά τις αντιδράσεις του κόσμου12.09.2018

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη και αναλαμβάνω την ευθύνη», τα λόγια του καλλιτεχνικού διευθυντή και σχεδιαστή του οίκου Balenciaga μετά τον σάλο που προκάλεσε η καμπάνια με τα παιδιά. Ο Γεωργιανός σχεδιαστής Ντέμνα σε πρόσφατη δήλωση του είχε απολογηθεί λέγοντας τα εξής: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λανθασμένη καλλιτεχνική επιλογή του κόνσεπτ για την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν ακατάλληλο τα παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Kanye West εκδικείται και πουλάει τα φούτερ των Balenciaga, Adidas και Gap για 20 δολάρια12.09.2018

Ο σχεδιαστής συνέχισε: «Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω μια σκέψη μέσα από τη δουλειά μου, ΠΟΤΕ δεν θα είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα, όπως η κακοποίηση παιδιών που καταδικάζω. Τελεία. Πρέπει να μάθω από αυτό, να ακούσω και να συνεργαστώ με οργανώσεις παιδικής προστασίας για να μάθω πώς μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω σε αυτό το τρομερό θέμα».

Μάθετε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b