MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μουντιάλ 2022: Οπαδοί σε αποστειρωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, ποιοι όμως έκαναν αίσθηση; (vids, poll)

Η ατμόσφαιρα στο Κατάρ δεν «μύριζε» όσο ποδόσφαιρο είχαμε συνηθίσει σε προηγούμενες διοργανώσεις, όμως δεν ήταν λίγοι οι ταξιδιώτες που γέμισαν με χρώμα τις εξέδρες των γηπέδων για να υποστηρίξουν τη χώρα τους.

Monopoli Team

Μία από τις πολλές ενστάσεις που ακούστηκε από τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο όταν ανακοινώθηκε η ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ σχετιζόταν με την έλλειψη ποδοσφαιρικής κουλτούρας της χώρας που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να εισέρχεται στο διεθνές προσκήνιο της «στρογγυλής θεάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουντιάλ 2022: Γήπεδο στη Γερμανία φωταγωγήθηκε με 20.000 κεριά στη μνήμη των νεκρών εργατών του Κατάρ12.09.2018

Οι διοργανωτές ήλπιζαν πως τα δώδεκα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2010 -όταν και τους δόθηκε το χρίσμα- θα αποδεικνύονταν αρκετά για να καταφέρουν να εμφυσήσουν στην κοινωνία του μικρού κράτους της Αραβικής Χερσονήσου την αγάπη για το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, κάτι που ομολογουμένως δεν συνέβη παρά το ανεπανάληπτο ύψος των επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦωτογραφία Μέσι – Κριστιάνο: Το παρασκήνιο και οι συμβολισμοί στη σκακιέρα και τα πιόνια12.09.2018

Έτσι παρότι τα γήπεδα είναι κοντά και οι αποστάσεις για τους φιλάθλους μικρές, στην Ντόχα και τα περίχωρά της δεν επικρατεί η φρενίτιδα που συναντούσαμε σε προηγούμενες «πρωτεύουσες» των διοργανωτών. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πασχίζουν να καλύψουν αυτές τις αδυναμίες των γηγενών και σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαρίσει φοβερά στιγμιότυπα στον φωτογραφικό φακό.

Δείτε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b