MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Πέντε πράγματα που μαθαίνουμε για τη Μισέλ Ομπάμα μέσα από το νέο της βιβλίο

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ γράφει μεταξύ άλλων για την αγάπη, το πλέξιμο αλλά και το πώς είναι να είσαι ψηλή γυναίκα στο δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «The Light We Carry».

Monopoli Team

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το “Becoming”, η Μισέλ Ομπάμα προχωρά σε μια νέα εξομολόγηση στο νέο της βιβλίο «The Light We Carry». Μεταξύ άλλων μοιράζεται αποφθεγματα ζωης και πρακτικές συμβουλές για τα πάντα, από το πώς να ξεπεράσεις έναν φόβο μέχρι το «πώς μπορείς να φτάσεις ψηλά».

Ανάμεσα στις συμβουλές από την ίδια αλλά και τους φίλους, συναδέλφους και την οικογένειά της, μοιράζεται επίσης ιστορίες για τη ζωή της και εμείς ξεχωρίζουμε πέντε πράγματα που μάθαμε για εκείνη μέσα από τις σελίδες του νέου αυτού βιβλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜισέλ Ομπάμα: Με μία αστεία οικογενειακή φωτογραφία ευχήθηκε για τα γενέθλια του συζύγου της12.09.2018

1. Ξεκίνησε το πλέξιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Μισέλ Ομπάμα δεν είχε ποτέ κάποιο αγαπημένο χόμπι. Το αναφέρει η ίδια στο πρώτο κεφάλαιο του «The Light We Carry», όμως κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρήγγειλε ένα ζευγάρι βελόνες πλεξίματος μέσω διαδικτύου. Μάλλον αυτή η αγάπη για το πλέξιμο υπήρχε κάπου βαθιά μέσα στο DNA της, αφού η ίδια προέρχεται από μια οικογένεια με πολλές μοδίστρες.

Η ίδια εξομολογείται, συγκεκριμένα, πως μέσα στην πανδημία ένιωθε κάπως να χάνει την ελπίδα της. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο χειρισμός της πανδημίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι που τελικά έφτασε να παραλάβει τις δύο βελόνες πλεξίματος σε μέγεθος αρχαρίου και ένας νέος κόσμος άνοιξε…

Κάπως έτσι η Μισέλ ξεκίνησε να πλέκει μιλώντας στο τηλέφωνο, σε συναντήσεις Zoom και παρακολουθώντας ειδήσεις. Μεταξύ όλων αυτών που έφτιαξε ήταν κι ένα μαλακό πουλόβερ με λαιμόκοψη για τον γεννημένο στη Χαβάη σύζυγό της, Μπαράκ, που κρυώνει εύκολα τον χειμώνα.

2. Ο Μπαράκ δεν ήταν ποτέ «τα πάντα» για εκείνη.

Η Μισέλ αναφέρει στο βιβλίο της ότι οι άνθρωποι συχνά την πλησιάζουν «ζητώντας συμβουλές για σχέσεις», ρωτώντας την πώς εκείνη και ο σύζυγός της «έχουν καταφέρει να μείνουν παντρεμένοι και ευτυχισμένοι εδώ και 30 χρόνια».

Η ίδια σχολιάζει πως «δεν έχει τις απαντήσεις», αλλά ένα πράγμα που θίγει στο βιβλίο είναι πώς εκείνη και ο σύζυγός της «δεν προσπάθησαν ποτέ να είναι τα πάντα ο ένας στη ζωή του». Λογίζουν τους εαυτούς τους και ως μονάδες, ενώ περιβάλλονται και από αγαπημένους φίλους.

3. Οι Ομπάμα έχουν τη δική τους εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λίγα χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας, η Μισέλ Ομπάμα οργάνωσε ένα ταξίδι έκπληξη για τα γενέθλια του συζύγου της, προσκαλώντας δέκα από τους φίλους του στο Camp David για ένα Σαββατοκύριακο, ώστε να το γιορτάσουν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού ο Μπαράκ απήλαυσε από το να παίξει μπάσκετ και χαρτιά με τους αγαπημένους του φίλους, μέχρι το να πετούν απλά βελάκια. Επίσης δοκίμασαν σκοποβολή, έπαιξαν μπόουλινγκ, έκαναν αγώνες δρόμου, επαιξαν ποδόσφαιρο, συζητούσαν «χαζά»θέματα.

Η συγκέντρωση αυτή έμεινε γνωστή ως «campathlon» και πλέον αποτελεί μια ετήσια συγκέντρωση που οι Ομπάμα φιλοξενούν πια στο Martha’s Vineyard. Πλέον έχουν συμπεριλάβει και τρόπαια στη διοργάνωση, ενώ πραγματοποιούν και τελετή έναρξης.

4. Ακόμα και η Μισέλ Ομπάμα έχει απατηθεί.

Ας το ξεκαθαρίσουμε πρώτα: όχι από τον Μπαράκ Ομπάμα. Αλλά πριν συναντηθεί με τον Μπαράκ, η Μισέλ είχε γνωρίσει «άντρες που ήταν λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό τους και για το τι ήθελαν».

Η ίδια τους περιγράφει ως «καλούς και συναρπαστικούς, που όμως κοιτούσαν συχνά γύρω τους προσπαθώντας να δουν ποιες άλλες ήταν στον ίδιο χώρο, ποιες περαιτέρω γνωριμίες θα μπορούσαν να γίνουν».

Μάλιστα αποκαλύπτει πως την είχαν πολλές φορές απατήσει, λέγοντάς της ψέματα. Για την ίδια διαφορετικός από οποιονδήποτε είχε γνωρίσει μέχρι τότε αποδείχθηκε τελικά ο Μπαράκ, ο οποίος ήταν «άμεσος και ξεκάθαρος για το τι ήθελε». 

[relart 5]

5. Το ύψος της είναι κάτι που την κάνει να νιώθει ανασφαλής.

Ο Μισέλ εξομολογείται στο βιβλίο της ότι θυμάται πόσο διαφορετική αισθανόταν από μικρή ηλικία εξαιτίας του ύψους της. Ήταν ήδη ψηλή από την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο και συνέχιζε να ψηλώνει σταθερά από τότε. «Δημιούργησε μια μικρή πληγή μέσα μου, ένα μικροσκοπικό σπέρμα μίσους για τον εαυτό μου, που θα με εμπόδιζε να εκμεταλλευτώ τις δυνάμεις μου», σημειώνει η ίδια.

Ήταν τότε η συμβουλή του πατέρα της – ότι «κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άσχημα αν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου» – που βοήθησε την Μισέλ να ξεπεράσει αυτή της την ανασφάλεια αλλά και άλλες σχετικά με την εμφάνισή της.

Το «The Light We Carry» της Μισέλ Ομπάμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Viking.

Με πληροφορίες από Guardian. 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b