MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 9 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στον Σταυρό του Νότου

Ο Μίλτος Πασχαλίδης εντός έδρας, πιστός στο ραντεβού του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ετοιμάζει και αυτόν τον χειμώνα τα πιο ζεστά και ξεχωριστά μουσικά βράδια. Ευαίσθητος δημιουργός και χαρισματικός ερμηνευτής, δυναμικός και αυθόρμητος, κοινωνικά ευαίσθητος και ταυτόχρονα βαθιά ερωτικός, ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεχωρίζει για τις ζωντανές εμφανίζεις του, που συνδυάζουν στοιχεία ετερόκλητα, έχουν καθορισμένη αρχή αλλά άγνωστο τέλος και μάς παρασύρουν σε μια μουσική περιπέτεια που μένει αξέχαστη. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης: τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του, τραγούδια που αγαπά αλλά και -όπως μας έχει συνηθίσει – εκπλήξεις της στιγμής.
Σάββατο 12/11, 22:00
14€
Κεντρική Σκηνή – Σταυρός του Νότου Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

2. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Vox

Δυο γενιές συναντιούνται στην σκηνή του VΟΧ, δυο γυναίκες που έχουν χαρακτηρίσει με τη φωνή τους το ελληνικό τραγούδι: Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Μαζί. Μέσα σε μία λέξη χωράνε 4 μουσικές δεκαετίες, αμέτρητα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας, τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε χιλιοτραγουδήσει και δύο φωνές από αυτές που χαρακτηρίζουν το ελληνικό τραγούδι και την συνέχειά του. Μαζί. Φανταστείτε μόνο τις δυο τους. Μαζί στην σκηνή. Την εσωτερική φλόγα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη να συναντάει το εκρηκτικό ταπεραμέντο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Δύο σπάνιες φωνές, δυο ερμηνεύτριες με τεράστια ερμηνευτική γκάμα. Ούτε το ρεπερτόριο τους χρειάζεται ειδική αναφορά. Είναι τα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας. Που τα έχουμε ζήσει και στις χαρές και στα δύσκολα. Τραγούδια που εναλλάσσονται στον ραδιοφωνικό αέρα, αλλά και στις δικές μας προσωπικές ψηφιακές λίστες, τώρα γίνονται μια σπάνια ζωντανή συλλογή επιτυχιών αλλά και απρόβλεπτων στιγμών.
Σάββατο 12/11, 22:00
15€ – 40€
Vox, Ιερά Οδός 16, Αθήνα

3. Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις «αποσκευές» τους, εμφανίζονται στη μουσική σκηνή Σφίγγα, με αφορμή το πρόσφατο ντουέτο τους «Aν εμείς χωρίσουμε» που περιλαμβάνεται στον νέο δίσκο του Κώστα με τίτλο «Περιοδεία εντός» και το ακόμα πιο πρόσφατο «Σήκωσε κύμα» που έγραψε ο Κώστας για την Ανδριάνα. Αυτή τη φορά όμως, σηκώνουν χορό και κύμα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, φέρνοντας κοντά τους το παντοδύναμο χιούμορ και το stand up, μετά από αυτά τα τρία πολύπαθα χρόνια που περάσαμε όλοι μας, θέτοντας την ερώτηση “τι άλλο μπορεί να πάει στραβά”;Καλεσμένοι τους ο Αλέξανδρος Χαριζάνης και ο Θάνος Αυγερινός.
Σάββατο 12/11, 22:00
10€ – 15€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Crime and The City Solution με τον Blaine L. Reininger στο Fuzz12.09.2018

4. A tribute to Michel Legrand: Dimitris Kalantzis Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες τζαζ αναγνώσεις πάνω στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι (Mano’s – A Jazz Tribute to Manos Hadjidakis) και του Μίκη Θεοδωράκη (Modes and Moods), το Kουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, διανύοντας την πιο ώριμη ηχητικά φάση του, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Μισέλ Λεγκράν με μια νέα δημιουργική πρόταση εμπνευσμένη από τη μουσική του σπουδαίου συνθέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μπιλ Έβανς, Μάιλς Ντέιβις, Σταν Γκετζ, Κούινσυ Τζόουνς, η τζαζ χτυπά στην καρδιά της μουσικής του Μισέλ Λεγκράν. Εκλεκτικός στις συνεργασίες του με κορυφαίους τζαζίστες και ερμηνευτές, δεξιοτέχνης πιανίστας της τζαζ ο ίδιος, ο Λεγκράν αναζήτησε πάντα στις συνθέσεις του την ισορροπία ανάμεσα στον αυθορμητισμό και το στοχασμό, στην ποίηση της μελωδίας και τη σοφία της φόρμας, πατώντας γερά στα θεμέλια της κλασικής του παιδείας.
Κυριακή 13/12, 21:00
12€ – 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Banquet, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

5. Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Παλλάς

Το απόλυτο θεατρικό talk of the town της περσινής σεζόν, «Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ», με την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και του Στέφανου Κορκολή, λόγω της μεγάλης ζήτησης επιστρέφει και μεταφέρεται στο Θέατρο Παλλάς για 10 μόνο παραστάσεις. Ο βραβευμένος με «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης, Χρήστος Σουγάρης, και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της «Αυλής των θαυμάτων», σε μορφή μιούζικαλ. Μαζί τους, ένα μοναδικό επιτελείο συνεργατών και πρωταγωνιστών. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει. Η υψηλή ηθογραφία των χαρακτήρων του έργου και των παθών τους βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή μας, η οποία αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη ‘στρατηγική’ γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν – και η πιο συχνή λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε ότι από εδώ και πέρα “όλα θα πάνε καλά”.
Σάββατο 12/11, 17:30 & 21:15
60€ – 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Εύθυμες κυράδες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Το καλύτερο πάρτι της πόλης12.09.2018

6. Ροβινσώνας Κρούσος: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλο την οικογένεια στο Μέγαρο Μουσικής

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Το εμβληματικό έργο «Ροβινσώνας Κρούσος», σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μια νέα μουσικοθεατρική παραγωγή για όλη την οικογένεια με ζωντανή μουσική και διαδραστικές προβολές που θα μας συναρπάσει. Η εξαιρετική διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους! Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία. Υπόθεση: Ο Ροβινσώνας αγαπά τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Όμως στο δρόμο ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, καταφέρνει να επιβιώσει στην άγρια φύση. Στη συνέχεια θα αποκτήσει συντροφιά τον πιστό υπηρέτη Παρασκευά και έναν φλύαρο παπαγάλο. Καλλιεργεί τη γη, εκτρέφει ζώα, φτιάχνει εργαλεία, το πρώτο ψωμί, το πρώτο πήλινο πιάτο, κατασκευάζει σπίτι και βάρκα. Αντιμετωπίζει άγριους κανίβαλους και αδίστακτους κουρσάρους, διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.
Σάββατο 12/11, 11:30
12€
Νέος Εκθεσιακός Χώρος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

7. Παραβάσεις: Αγάπης Αγώνας ‘Aγονος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο ΚΠΙΣΝ

Άρης Μπαλής Φωτογραφία: Λάμπρος Ρουμελιωτάκης

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επανέρχονται για έκτη συνεχή χρονιά στον Φάρο με τον γενικό τίτλο «Αγάπης Αγώνες» και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έκτορα Λυγίζου. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η σειρά εγκαινιάζεται με δύο παραστάσεις του έργου στο οποίο οφείλει τον τίτλο της. Ο Άρης Μπαλής σκηνοθετεί το εμβληματικό «Αγάπης αγώνας άγονος» σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και διασκευή Έκτορα Λυγίζου. Ο Έκτορας Λυγίζος σημειώνει: «Ο κόσμος της σαιξπηρικής κωμωδίας είναι ένας κόσμος γεμάτος εξωφρενικές πλοκές, πάλη των φύλων, πάλη της λογικής με το συναίσθημα, ατέλειωτες παρεξηγήσεις, παράφορο έρωτα, ήρωες και ηρωίδες που ψάχνουν εναγωνίως την ταυτότητά τους και το άλλο τους μισό, ευφυή λογοπαίγνια, επικές λογομαχίες, ειρωνεία της τύχης και του ίδιου του ποιητή, αίσιες εκβάσεις, αλλά και μπόλικο σκοτάδι».
Κυριακή 13/11, 14:00 & 17:00
8€ – 12€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι κωμωδίες του Σαίξπηρ στα χέρια της νεότερης γενιάς στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

ΧΟΡΟΣ

8. Χιονάτη από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού θα επισκεφθεί τη χώρα μας, με ένα αγαπημένο παραμύθι που έγινε παράσταση κλασικού μπαλέτου, Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια «φρέσκια» ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη, γι’ αυτό και δίκαια ο Μαγιόροφ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ο «χορογράφος της νιότης». Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων των θεατών από όλες τις ηλικίες.
Σάββατο 12/11, 15:00 & 19:00
18€ – 70€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

9. Γέρμα του Federico García Lorca στο Θέατρο Ροές

Μια χοροθεατρική παράσταση της ομάδας Dance Company MAZI, με χορογράφο την Μαρία ΜάργαρηΓέρμα. Ένα από τα τραγικά έργα της ισπανικής υπαίθρου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αφηγείται την ιστορία μιας άτεκνης γυναίκας που επιθυμεί διακαώς τη μητρότητα. Οι λέξεις του Λόρκα πάλλονται με ποιητικό ρεαλισμό δίνοντας κίνηση και ρυθμό στο δίπτυχο χορός και μουσική, κοινωνώντας στους θεατές με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο την πλοκή της ιστορίας. Η Γέρμα, σύμβολο ανατροπής και αιφνίδιας μεταβολής των κοινωνικών προσδοκιών αποποιείται τη θηλιά στο λαιμό που φέρει από τα γεννοφάσκια της. Στερεότυπα μιας καλής γυναίκας-μάνας, τυλιγμένα προσεκτικά αθόρυβα και συγχρόνως εκκωφαντικά στα αυτιά της, στα αυτιά μας ως σήμερα. Η ελπίδα τίθεται στις γενιές που ακολουθούν για να σπάσουν τα δεσμά του υπάρχοντος συντηρητισμού.
Κυριακή 13/11, 21:00
10€ – 12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b